12:34 | 01 август 14 3209

Дупката: Кой? Кой? Кой…? и защо в Общинския съвет (бюджет)

Днешната сесия на Общински съвет – Казанлък започна със страстите от загубеното дело на Община Казанлък с "Тракия трейд" за „дупката“ на бившата Инфекциозна болница. Община Казанлък ще трябва да изплати на фирмата на Тодор Колев около 3,3 милиона лева и още около 200 хиляди лева за съдебни разходи. Така се налага спешно да се търсят начини тези средства да бъдат осигурени и да бъдат разпродавани имоти, които са общинска собственост. 

На сесията днес се взе решението за обявяване на три големи имота за продажба, като сред тях е и самата прословута „дупка“. (подробности за имотите, кото се продават тук:)

Днес председателят Николай Златанов обяви, че трябва извънредно да се проведе сесия през август, за да могат да се гласуват нови спешни продажби, които да помогнат за стабилизирането на финансовото състояние на Община Казанлък.
Първа, думата поиска Радиана Стефанова от името на групата съветници на ГЕРБ. Стефанова обяви, че цялата община е потърпевша от действията или бездействията, от некомпетентността или голямата компетентност на управляващите в един предходен мандат.

Стефанова зададе много въпроси започващи с КОЙ: „Кой определи състава на конкурсната комисия? Кой определи председателя на комисията? Кой е бил председател на комисията? Кой заложи неизпълними конкурсни условия, подписа един договор? Кой не проследи какво се случва с този договор, защото по договор след 12 месеца е трябвало там да има завършена сграда, а 4 години по-късно там е имало само една дупка?“

„Кой не поиска промяна на общия устройствен и подробния устройствен план? Кой получи едни 2 милиона лева и за какво бяха похарчени? Как в рамките на близо 2 мандата не се намери решение на този проблем, който може би се оказва проблем само за някои, а за други - един добре реализиран сценарий?", нареди  въпросите Радиана Стефанова, като смени подред и въпросителната дума:

"Защо - също е важен въпрос! Защо никой от тогавашните управляващите не излезе и не даде някакво обяснение на хората от тази община? Сега сме поставени в една ситуация, някакси от някъде да съберем едни пари – има, няма - 3,5 млн. лева, за да излезем от тази ситуация.

Всички участващи в този сценарии трябва да застанат на трибуната и да дадат обяснение. Част от тези хора са ни колеги в настоящия ОбС и мисля, че е крайно време да чуем позиции. Трябва да подкрепим Председателя, защото продажбите от имоти ще могат до някъде да покрият тези задължения. Задължения, които вместо да инвестираме в изграждане на нещо, ще трябва да върнем на Тошко Колев АД!“ – заключи Стефанова.

Васил Самарски също поиска думата и от трибуната зададе въпроса: „Кой е подписал договор, за да се отиде на арбитраж?“ и допълни, че въпросите с „Кой“ са много, но допълни, че ако това е сценарий, то той е писан по-късно, а не в предходния мандат.

От името на групата „Експерти за Казанлък“ думата взе и Янко Запрянов. Той обяви, че групата застава зад Общината и ще събира дарения, за да може да се помогне на Общината в този труден момент. „Може да не бъдем разбрани правилно, но ние отправяме апел към всички казанлъчани да помогнем и да бъдем съпричастни към възникналия проблем. Всички 6 члена на нашата група ще дарят лични средства и призовавам всички да го направите.“ - каза Запрянов.

Ето и пълното отворено писмо на „Експерти за Казанлък“:
Уважаеми колеги общински съветници, управители на фирми и граждани на Община Казанлък

Община Казанлък се намира в изключително тежко финансовоположение, като пряка последица от развалянето на договора с „Тракия Треид"ООД, Ст. Загора и произтичащото от това възникнало задължение за възстановяване на сума, в размер на 3 315 139,71 лв.

Сега е времето да покажем съпричастност към проблемите на общината и всички граждани,с чиито гласове сме избрани за общински съветници. С тези гласове ни беше делегирано доверие и ние трябва да направим всичко по силите си да оправдаем това доверие.

Считаме , че всеки от нас използвайки познанията , опита и контактите си трябва да положи усилия за намиране на изход от създадената ситуация.

Сега е времето всички да обединим усилията си и без оглед на партийна принадлежност да работим за интересите и нормалното функциониране на община Казанлък.

Сега е времето, когато всички фирми следва да покажат съпричастност към проблема и съобразно възможностите си да помогнат за финансовото стабилизиране на общината.

Обръщаме се към вас общински съветници, управители на търговски дружества,граждани на община Казанлък със следните конкретни предложения:

Всички търговски дружества и граждани да погасим задълженията си към община Казанлък, включително дължимите до 31.12.2014г.;

Апелираме всички, съобразно възможностите си да подпомогнем финансово община Казанлък, като дарим средства по открита за целта банкова сметка.

Ние, общинските съветници от групата „Експерти за Казанлък" се ангажираме с всичко казано дотук и поемаме ангажимента за пропагандиране,отразяване и популяризиране на предложената инициатива.

kazanlak.com
 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Зов за помощ: Атанас Мермеклиев от град Шипка се нуждае от средства за животоспасяваща операция

7117 | 19 април 2024

Благотворителна кампания набира средства за малкия Калоян и борбата му с аутизма

5370 | 17 април 2024

Станал е инцидент в района на казанлъшкото полицейско управление

5313 | 22 април 2024

Лек автомобил се обърна след катастрофа до училище в Казанлък

4889 | 19 април 2024

“Арсенал“ отваря врати за Деня на бъдещето

4859 | 17 април 2024

Полицейска акция залови незаконни оръжия в дома на 69-годишна жена

4257 | 18 април 2024

След тричасово дебнене на бракониери - 7 заловени, куп актове и иззето оборудване

3725 | 18 април 2024

Арестант скочи от втория етаж на полицейското управление в Казанлък

3164 | 22 април 2024

Калоян Янакиев с първа самостоятелна изложба

2349 | 18 април 2024

„Капачки за бъдеще“ в Казанлък: Доброволци събираха пластмасови капачки и метални кенчета за неонатална линейка и кувьоз

2315 | 21 април 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак