16:21 | 21 август 14 3868

Борис Кърчев също се заля благотворително с ледена кофа вода

Управителят на казанлъшката кабелна телевизия „Би Би Си Кейбъл“ Борис Кърчев вчера последва примера на големите световни звезди и се включи в кампанията със заливане със студена вода в социалните мрежи. Световната кампания има за цел набиране на средства и популяризиране на болестта Амиотрофична латерална склероза (АЛС), наричана още Болест на Лу Гериг. АЛС е неврологично заболяване, характеризиращо се с прогресивна дегенерация на моторните неврони – клетки в гръбначния и главния мозък, като това води до парализа и смърт. АЛС впоследствие довежда до атрофия на мускулите и мозъкът изгубва напълно способността си да ги контролира. Един от най-известните със заболяването е физикът Стивън Хокинг, при когото единственият работещ мускул е един от лицевите на бузата, под окото. Прикован на инвалидна количка, Хокинг продължава да работи и доказва на човечеството, че въпреки физическите си увреждания е способен да бъде полезен на обществото.

Кърчев е бил предизвикан от старозагорския тенис треньор Данаил Желев. Веднага Борис Кърчев изпълнил предизвикателството, като се залива с кофа студена вода, пълна и с ледени кубчета. От своя страна управителят на „Би Би Си Кейбъл“ предизвика други трима негови приятели.

В своя профил в социалните мрежи Борис Кърчев написа:
„Даниел Желев ме посочи за предизвикателството на кофата с лед #IceBucketChallenge! Така и ще даря пари за начинанието и не знам защо го правя това, но може би вие приятели сте се затъжили за мен, та да ме видите! Здрав съм и в отлично настроение! И както си му е реда предизвиквам следващите трима - Цветолин Богданов, Станимир Стойчев и Ивелин Иванов - вие сте момчета, не ме разочаровайте!“

Борис Кърчев стана изключително популярен в Казанлък с продължилата близо година негова благотворителна инициатива "Избери кауза и промени Казанлък". В нея също по подобен "верижен принцип" казанлъчани избираха кауза, която Кърчев да финансира. Сега каузата е една - за болните от АЛС, но пък по веригата всеки предизвиква следващи свои приятели. 

Кърчев е един от първите българи, които се включват в "нишката" на ледената кофа с вода. Предизвикателството с ледената кофа набира все голяма популярност в интернет пространството. С ледена вода вчера и днес се поляха българските спортни звезди: Григор Димитров, Стилян Петров, Димитър Бербатов, както и пиарекспертът Максим Бехар. В световен мащаб собственикът на фейсбук Марк Зукърбърг предизвика Бил Гейтс, който също се поля със студена вода. Стивън Кинг, Майкъл Джордан, Меси, Роналдо и други звезди също вече се поляха със студена вода, а Чарли Шийн преиначи заливането, като изсипа върху себе си 10-те хиляди долара, които дарява за болните от АЛС.

kazanlak.com

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак