10:31 | 22 септември 14 3003

Над 200 участници в тридневен спортен празник под патронажа на Драгомир Стойнев

Над 200 участници в тридневен спортен празник под патронажа на Драгомир Стойнев / Новини от Казанлък

Тридневни спортни състезания по футбол, тенис на корт и велопоход се провеждат от 20 до 22 септември  в Казанлък по повод 106 години от обявяване Независимостта на България. Състезанията са под патронажа и съдействието на Драгомир Стойнев, зам.-председател на БСП и водач на листата на Коалиция  „БСП Лява България“ за 27-ми Многомандатен избирателен район - Стара Загора. В турнира по футбол играят 16 отбора, включили над 160 играчи от общините  Казанлък и Мъглиж, а в състезанията по тенис на корт участниците са 22-ма, разделени на 11 двойки.

В най-популярната игра участниците са настоящи играчи и легенди на казанлъшкия футбол, полицаи, хидравлици, бизнесмени, пожарникари, инженери и много други с различни професии и интереси. В оспорваните битки на изкуствения терен участие и дебют записаха футболните арбитри на Казанлък, които се дистанцираха от съдийските пристрастия и показаха футболни умения при перфектно есенно време и „феър плей“ .

Интерес  и аплаузи предизвика и участието на домакина Данаил Андонов Петров, който замени професионалния велосипед с топката и тенис -ракетата. Дидо ще играе и в малкия финал за бронза (3-4 място)  на корта навръх официалния празник, а във футболния турнир има шанс да е в ТОП 5 с тима на „Кулата“.

На тенис-турнира е интересен възрастовият диапазон на участниците от 8 до 55 години, а близо 40 участници очакват организаторите в уникалния по рода си велопоход . В деня на Независимостта на България –  22 септември,  ще стартира и велопоходът.

Участниците ще тръгнат точно в 10 часа пред Младежкия дом в Казанлък (южно от стадион „Севтополис“)  по маршрут с.Хаджидимитрово – с.Шейново – гр.Шипка – гр.Крън – с.Енина – финал пред спортен комплекс  „Шампион“. Записването продължава до 9 часа в деня на надпреварата.

Треньорът по колоездене Андон Петров с удоволствие ще се впусне във велопохода, над 10 години бе национал и участник на Олимпиадата в Москва през 1980 година. Носителят на десетки медали на писта, колокрос и шосе, дълги години е участник и в „Международната колоездачна обиколка“ и нееднократно носител на „жълтата лидерска фланелка“. Очаква се участие в  празника на колоспорта  да вземат колобегачи от Казанлък, Стара Загора, Сливен , Габрово, София и др.

В похода педали ще въртят над 30 км националът и вицешампион Георги Георгиев и братът на Данаил-Атанас, който пристигна от САЩ за събитието. Възпитаникът на местната колошкола и пореден домакин на спортните празници Данаил Петров над 15 години е в професионалното колоездене с тимове от Португалия, Турция и България и 4 години поред шосеен републикански шампион. Петров е участник на „Игрите“ в Лондон преди 2 години, а в спортната им фамилия има и прецедент в най-новата ни спортна история-баща и син –участници на олимпийски игри. Данаил е единственият българин, участвал в една от трите най-силни колообиколки-тази на Испания. Роденият преди 36 години спортист е отборен шампион с националния тим в местния тур и в ТОП 30 по времеви показател и резултат от близо 150 души в Англия през 2012 година на Олимпиадата (на 250 км. Трасе). Награждаването на победителите от турнирите по футбол и тенис на корт, както и на участниците във велопохода ще се състои на спортен комплекс „Шампион“ (на север от градския стадион) от 13.00 часа. Наградите ще връчи лично Драгомир Стойнев.

Коалиция „БСП лява България“ № 22
27 МИР – Стара Загора
Купуването и продаването на гласове е престъпление

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък

ЗПП ЕООД предлага под НАЕМ нов модел автовишка с хидравличен кош

ЗПП ЕООД гр.Шипка предлага под НАЕМ нов модел автовишка IVECO с хидравличен кош,въздух и ток 220V с осигурен оператор....

Платени съобщения 18/03/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак