17:24 | 01 октомври 14 1627

Стойнев от Шипка: Време е да спрем да се разделяме

Стойнев от Шипка: Време е да спрем да се разделяме / Новини от Казанлък

„Време е да спрем да се разделяме. България има нужда от обединение около нови национални идеали и цели, които да събудят нацията и да я изведат по нов път”, каза на връх Шипка Драгомир Стойнев, водач на листата на Коалиция „БСП лява България” за 27-ми Старозагорски избирателен район. Той и останалите кандидат - депутати от листата пристигнаха на легендарния връх, за да закрият кампанията за предсрочните парламентарни избори и от висотата на най-българската светиня да заявят, че преди да сме политици – сме българи. „Промяната трябва да настъпи от горе надолу. Промяната трябва да започне от политиката, защото политиците се изолираха от народа си.  Днес е време да сложим край на партийния егоизъм и да мислим за това, което ни обединява, а не ни разделя. Трябва да намерим идеите и политиките, които ще ни съберат и ще са полезни за България”, каза още зам.-председателят на БСП.  По думите му след тези избори политиците трябва да си говорят, да търсят съгласие, а не конфронтация. „Аз вярвам, че този диалог ще се случи”, категоричен бе Стойнев.

Две заръки дадоха на бъдещите депутати ветераните – социалисти. Първата бе да приемат като саможертва и себеотричане работата си за благото на хората.  „Народното събрание не е място за страхливи хора, имайте смелостта да отстоявате позициите си, и да не превивате  гръбнак”, бе втората заръка на Донка Черковска, председател на организацията на ветераните-социалисти. Тя подари на бъдещите народни представители българския трибагреник, за да се сещат, че винаги на първо място трябва да е България.

Младите социалисти пък поискаха утре да дойде още днес и те за могат да живеят, учат и работят в България.
Заедно с колегите си Драгомир Стойнев поднесе венец в костницата на паметника. Под звуците на националния химн,  22 салюта предрекоха победата на Коалиция „БСП лява България” на предстоящите избори.

По-рано през деня Драгомир Стойнев се поклони и пред монумента на Св. Иван Рилски в Раднево, който е покровител на миньорите. „Вие бяхте този, който подаде ръка на хората от „Мини Марица-изток”, когато имахме нужда. Паметта на миньорите не е къса. Не се уплашихте да ни погледнете в очите и да ни обещаете, че ще работим, ще има пари за социални дейности, ще има инвестиции. И най-важното,  не ни забравихте”, казаха в посланието си към Стойнев миньорите. Те припомниха, че при неговото управление цената на въглищата от Маришкия басейн  бе увеличавана два пъти.  Подариха  и скъп спомен на доскорошния енергиен министър –снимка от първото му посещение в „Мини Марица-изток” и го помолиха да я държи близо до себе си, когато влезе парламента.

„Мога да погледна в очите миньорите с гордо вдигната глава, защото всичко, което бе обещано бе изпълнено”, категоричен бе Стойнев.
Закриването на кампанията на Коалиция „БСП лява България”  в Старозагорско тази година бе нетрадиционно. Кандидатите за народни представители се поклониха пред три паметника - символи на българщината. Най-напред в Стара Загора те поднесоха цветя на мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора”.

„Да секне езикът на омразата. Вярвам, че след 5-ти октомври разумът ще надделее и нашите депутати най-после ще извикат като апостолите „Да живее България”, призова поетът Таньо Клисуров.   Жените социалистки пък му пожелаха да бъде винаги верен на хората, чиито права ще отстоява и да продължи политиката на социални придобивки за  българите.
„Прекланяме се пред паметниците, тук можем да сведем глава без злоба. Искаме да поставим ново начало, да градим, а не да рушим”, обеща Стойнев.

  

Коалиция „БСП лява България“ № 22
27 МИР – Стара Загора
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Областен съвет на БСП - Стара Загора   

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак