12:02 | 21 октомври 14 2086

Предстои да се закълне нов съветник от ГЕРБ на мястото на избрания за депутат Нено Влайков /редактирана/

Предстои да се закълне нов съветник от ГЕРБ на мястото на избрания за депутат Нено Влайков /редактирана/ / Новини от Казанлък

Октомврийското заседание на казанлъшкия местен парламент е насрочено за утре 22 октомври от 9:30 в зала „Инфра”. Местните старейшини ще разгледат 38 въпроса във връзка с изпълнението на текуща работа на общинската администрация. Повечето от тях са свързани с разпореждане, в това число и продажба на общинска собственост. Сред по-емблематичните обекти, които се предлага да отидат на търг е вървежната в началото на демокрацията дискотека Стар, която се намира в общинска сграда източно от пазара.

На съветниците предстои да одобрят на второ четене Наредба № 11 за насърчаване на инвестициите с общинско значение в Община Казанлък и издаване на сертификати клас В.

Второ четене и окончателно приемане предстои и на новата Наредба №14 за пожарна безопасност на територията на Община Казанлък, както и на Правилник за организацията на работа на Общинския консултативен съвет по култура и туризъм в Община Казанлък.

Общинският съвет ще гласува промени в инвестиционната програма на Общината. Спестени средства от изграждането на някои обекти ще бъдат ползвани, заедно с нови допълнителни бюджетни средства за изграждане на енергийна ефективност в детска градина 18 и строителен надзор в детска градина 8 и детска ясла 5; полагане на тръби за газификация на старчески дом 2 и средства за строителен надзор при изграждането на канализация в кв. „Люляк”. Общото увеличение при корекцията е около 14 хил. лева.  

На местната законодателна власт, Кметът предлага да гласува за увеличение числеността на Общинско предприятие ”Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата”- Казанлък с 26 нови щатни работника във връзка с поддръжка на обновените паркове Розариум и Тюлбето. Новите работници ще бъдат: 8 метачи, 14 озеленители, 1 водопроводчик и 1 дърводелец и 2-ма работници за обществените тоалетни.
Сред по-интересните за обществеността предложения, които са внесени в утрешното заседание е и това за поставяне на Бюст-паметник на архимандрит Онуфрий Хилендарски на подхода към ОУ ”Христо Ботев в село Енина по искане на Инициативен комитет и гражданска подписка.

В първоначалната публикация на тази статия ви съобщихме, че утре, сряда предстои да се закълне нов съветник от ГЕРБ на мястото на избрания за депутат Нено Влайков. Но тъй като клетвата на народните представители предстои да бъде направена в първото заседание на новия парламент идния понеделник 27 октомври, г-н Влайков още не е подал заявление в ОИК за напускане на Общинския съвет в Казанлък. По тази причина, редактирахме фактологическите грешки в тази новина:

Съветниците би трябвало да приемат в състава си още един свой нов колега. Предстои да положи клетва като общински съветник следващият в листата на ГЕРБ от местните избори, който ще заеме мястото на избрания за народен представител в 43 НС и доскорошен заместник председател на ОбС – Казанлък Нено Влайков. На мястото на Влайков по ред трябва да влезе Михаил Янушев, който е на 23 място в кандидатската листа, след наскоро положилата клетва като съветник Йоана Комитова (тя зае мястото на починалия общински съветник от ГЕРБ Славомир Салабашев). Но тъй като Янушев е кмет на Бузовград, то ОИК би трябвало да предложи за нов съветник на местото на Нено Влайков 24-тият в листата –  това е екс кметът на Горно Черковище Иванка Манева. Ако тя се откаже по лични съображения, както направи преди време д-р Панова, отстъпвайки мястото на Йоана Комитова, то следващият в листата на ГЕРБ е Сезай Алиев Велиев, който в местните избори от 2011 е поставен на 25 място.

kazanlak.com

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак