13:29 | 28 октомври 14 2609

50 места по временната заетост в Казанлък по плана за 2015-та решиха днес в Областта

50 места по временната заетост в Казанлък по плана за 2015-та решиха днес в Областта / Новини от Казанлък

С пълно единодушие членовете на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на Област Стара Загора реши да предложи за финансиране 12 проекта в Националния план за действие по заетостта 2015 г. Проектите са изготвени от всяка от 11-те общини в областта, а 12-ият е изготвен от Областна администрация Стара Загора.

Заседанието на комисията се проведе днес в сградата на Областна администрация под председателството на областния управител Димитринка Петрунова, съобщава пресцентърът на администрацията.Основната цел на проектните предложения е повишаване на предлагането на работни места в региона и намаляването на безработицата.

Общият брой работни места, които се очаква да бъдат разкрити по 12-те проекта е 645. От тях в общините от Розовата долина новите работни места ще бъдат общо 231. Временна заетост ще бъде осигурена с 50 нови работни места в Казанлък, 23 в Павел баня, 30 в Мъглиж, 50 в Николаево и най-много в общината с най-висока безработица в областта – Гурково, където се предлагат 98 временни работни места за 10 месеца.

Общата стойност на проектните предложения е 2 523 295,04 лв, от които от Държавния бюджет следва да бъдат предоставени 2 469 568,04 лв, а от кандидатите и партньорите – 53 727 лв.

В община Казанлък, основни дейности по проекта са : Почистване на улици и тротоари и поддръжка на четвъртокласна пътна мрежа – 30 работни места на длъжност “общ работник”; Поддръжка и почистване на гробищния парк – 16 работни места на длъжност “общ работник”; Поддръжка на сгради и прилежащите им терени – 4 работни места на длъжност “работник поддръжка на сгради”. Продължителността на заетостта е 6 месеца

В Павел баня основните дейности предвидени в проекта са свързани с почистването и поддръжката на гробищните паркове в населените места на територията на общината – 23 работни места на длъжност “общ работник”, продължителност на заетостта - 9 месеца.
В Мъглиж, основната дейност предвидена в проекта е поддръжката на гробищни паркове – 30 работни места на длъжност “общ работник”., с продължителност на заетостта 6 месеца.

В Николаево основните дейности са поддръжката на терени за обществено ползване – 48 работни места на длъжност “метач” и почистване и поддръжка на гробищните паркове на територията на гр. Николаево – 2 работни места на длъжност “общ работник”. Продължителност на заетостта - 6 месеца.

Най-дълга заетост в Розовата долина се осигурява в община Гурково. Там основните дейности са почистване и поддържане на гробищни паркове – 17 работни места на длъжност “общ работник” и почистване и поддържане на улици, пътища и други обществени терени – 81 работни места на длъжност  “общ работник”. Продължителност на заетостта - 10 месеца.

Подробна информация за всяка една от Регионалните програми за заетост може да бъде открита в сайта на Областна администрация Стара Загора.

kazanlak.com

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак