17:12 | 27 ноември 14 4181

Петър Бончев заяви, че иска ново Общо събрание на БКС

Днес президентът на Българския колоездачен съюз Петър Бончев дойде в Казанлък и отговори на нападките, които бяха отправени към него и Васил Корцанов  на пресконференция тази седмица.

„Недоумявам, че в моя роден град бе направена пресконференция на някакво си ръководство на БКС. Искам да заявя, че ръководството на БКС е старото с председател Петър Бончев и друго ръководство няма. Имаше едно събрание, но имаше много нарушения в Общото събрание на 15 март. На пресконференцията бе нападнат член на УС на БКС – Васил Корцанов, който живее в този град, дава работни места и плаща данъци тук, за разлика от хората които го нападат“ –заяви Петър Бончев.

Според президентът на БКС е обидно човек като Евгени Димитров да влиза в управата на спортна федерация, след като той е изгонен от БФС. „Той е един добър апаратчик, който знае къде да бутне и да омерзява хората. В прокуратурата има жалби от него и от Веселин Михайлов, който има много финансови нарушения. Трябва да се проведе ново Общо събрание и да бъде избран човек от средите на колоезденето.

Петър Бончев заяви, че в края на октомври в БКС е получено финансирането от Министерството на спорта. За следващата година от БКС са подали заявка за две международни състезания, които да се проведат в България, като едното от тях ще бъда от категория, която никога не е провеждана в страната.
Според президентът на БКС за провала на тазгодишната Обиколка на България вина имат Веселин Михайлов и съдиите. „Аз съм човек на честа. Говорих с Михайлов преди провалената Обиколка и той ми обеща, че ще съдийстват, но след това си промени мнението, може би под натиск“-разказа Бончев.
Президентът на БКС говори и за състоянието на казанлъшкото колоездене: „Казанлъшката школа е една от най-добрите в България. Според мен трябва едно обединение на всички колоездачи в града. Тук има човек с богата кариера в спорта и ако мисли да се отказва, то той трябва да оглави колоезденето – Данаил Петров. Той е млад човек със съвременни разбирания за спорта. В управата трябва да влязат хора, които могат да помагат финансово и тогава колоезденето в Казанлък ще тръгне нагоре.“

Пред камерата застана и Васил Корцанов, който бе обявен, като главния виновник новоизбраното ръководство да не встъпи в управление. Корцанов обясни, че по документи последния председател на Лястовица Веселин Колев. „Те правят събрание и сменят мен, а аз не се водя председател. Пуснал съм жалба в Прокуратурата, защото подават документ с невярно съдържание, защото сменят мен, а не Веселин Колев.“

Корцанов обясни защо е пуснал жалби срещу новоизбраното ръководство: „Бях делегат на Общото събрание през месец март. Начинът на водене на събранието не беше нормален и затова пуснах жалба, като председател на клуб, а след това пуснах и частна жалба“.

kazanlak.com

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак