14:08 | 22 април 15 1806

Утре ще бъде открита изложбата “Страсти и контрасти“

Утре ще бъде открита изложбата “Страсти и контрасти“  / Новини от Казанлък

Утре, 23-ти април от 17.30 часа в галерията на „Искра“ 4 ще бъде открита гостуващата изложба на художничката Емилия Николова - "Страсти и контрасти" е гостуваща изложба на художничката от Бургас.

Авторката е родена в град Бургас, град, в които се раждат плеяда от творци - художници, поети, музиканти, артисти.  Може би не само морето е основният "виновник" на потребността ѝ да рисува, да пише стихове и книги, т.е. да твори?

Първият ѝ допир с изкуството датира отпреди повече от 30 години, т.е. от първите ѝ срещи с преподавателите от Национална гимназия по пластични изкуства и дизайн "Академик Дечко Узунов", град Казанлък. Любовта ѝ към науката впоследствие я отвежда към СУ "Св. Климент Охридски", град София, където в Катедрата на ЮНЕСКО "Комуникация и връзки с обществеността" защитава своята докторска дисертация по направление "Обществени комуникации и информационни науки", специалност "Журналистика и връзки с обществеността". Емилия Николова притежава и три магистърски степени по специалностите "Връзки с обществеността", "Консултативна психология" и "Социални дейности". Специализира в областта на публичните комуникации и най-вече в областта на Арт мениджмънта и PR на арт организации. Притежава допълнителна квалификация по комуникации в мултикултурна среда  от колежи в Лондон, Обединено Кралство. Преминала е обучение и при Pantazis Iordanidis, M.D., Ph. D., Department of Nutrition, Thessaloniki, Greece; Tom Borcovec, Penn State University; Paul Wheble, London.

Емилия Николова е автор на книги, в момента подготвя издаването на шестата си книга и на своята първа стихосбирка. Николова е автор на десетки научни статии, публикувани в редица български и международни научни издания, както и на над 150 стихотворения.

Художничката е създател и собственик на Творческа къща "EmiliaArt", специализирана в разпространение и затвърждаване имиджа и творческите постижения на редица съвременни български автори, творци в сферата на изобразителното и приложното изкуство. Понастоящем Емилия Николова е и криейтив мениджър и директор "Връзки с обществеността" на фирма „Арес консулт“, град Бургас – фирма, специализирана в областта на интерактивния дизайн, рекламата, нестандартните и иновативни уеб решения и изграждането на пълна корпоративна идентичност. Това е още едно от местата, в които художникът и творецът в нея успяват да експериментират, да създават и развиват нови проекти и да ги претворяват в завършени художествени продукти.
Емилия Николова предпочита работата с масло, но често се впуска в творческо приключение и чрез използването на сухия пастел – също неин любим материал. Авторката има много самостоятелни изложби и участие в общи творчески изяви. Картини на Емилия Николова неизменно присъстват в редица благотворителни инициативи, както на територията на родния ѝ град, така и в други градове на страната. Авторски творби на художничката са притежание на ценители на изкуството от Мексико, САЩ, Турция, Великобритания, Русия и др.

Тя е член на "Съюза на българските журналисти", на "Съюза на свободните писатели в България"  и на Асоциацията на жените предприемачи "Селена".
 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак