13:38 | 27 април 15 3013

След благотворителното бягане, Казанлък се сдоби с шахматна площадка на открито

След благотворителното бягане, Казанлък се сдоби с шахматна площадка на открито / Новини от Казанлък

1 557 лева  бяха събрани в  благотворителната инициативата на „ Би Би Си Кейбъл”  за изграждане на шахмат площадка на открито  в парк „ Розариум”. В инициативата се включиха  над 150 деца и възрастни  от Казанлък.

Инициативата премина под мотото „ Да сторим добро за всички ни” и бе реализирана в партньорството и със  съдействието на Община Казанлък и финансовата помощ на Ротари клуб - Казанлък,  Инер уил клуб- Казанлък, фирмите „Екозид” и „ Киа – Автомотор” – Мончев, минерална вода „ Севтополис”, спортен комплекс „ Шампион” , рекламна агенция „Нели Сат” и с подкрепата на бизнесмените Кънчо Папазов и Стоян Желев. Средства за каузата дариха и ученици от казанлъшки училища и спортни клубове ,като с най- голям принос за изграждането на площадката бяха училищата „ОУ” Георги Кирков” с 51 участника в благотворителното бягане,  ОУ „ Чудомир” с 15 участника и ОУ „ Никола Й. Вапцаров” с  12 участника.  В бягането се включиха отделни граждани и цели семейства. 

  Благотворителното бягане премина по новоизградените   велоалеи, от Общинския младежки дом до парк „Розариум”, където вече се намира и площадката за шахмат.  Колоната от ентусиасти с добри сърца, бе водена от републиканския  шампион на 400 метра бягане Мартин Белчев, от спортен клуб „ Пендарева”.

Всички участници получиха рекламни тениски, с имената на спомоществователите и рекламни шапки. За участниците в бягането бяха осигурени сладки, минерална вода и други рекламни фирмени атрибути. Подаръци имаше и за зрителите, наблюдавали първата  партия шах на откритата площадка в парк „ Розариум” .

Благотворителното бягане бе без състезателен  характер. На финала му обаче организатори и партньори раздадоха общо 9 награди.

Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова  благодари  на всички  участници и подкрепили начинанието фирми и организации, на „ Би Би Си Кейбъл” за реализацията на площадката  и изказа  лична благодарност към Борис Кърчев- управител на „ Би Би Си Кейбъл” .
Награда – от  вдъхновителя на благотворителното  бягане и организатор „ Би Би Си Кейбъл” получи най- малкият участник за каузата – Борис Симеонов, който е само на 1 година и 8 месеца.

Кърчев благодари за подкрепата и доверието  на всички фирми и организации, откликнали на идеята, както и на гражданите, отзовали се на инициативата за благотворителното бягане.

С  ваучери  за по две безплатни месечни такси за услуга по избор, се сдобиха Николай Момчев – за приза „Най- възрастен участник” в  бягането и преподавателят по физическо възпитание в ОУ „ Никола Й. Вапцаров”  Атанас Георгиев- за „Най- ентусиазиран участник” в бягането.
Община Казанлък също премира трима участника за каузата със  свои награди:

Кметът Галина Стоянова връчи наградата за сърцато участие  на 5 годишната Ана-Мария Бонева . Семейство Найденови- Иван, Галина и Николай  спечелиха наградата в категорията „ Мама, татко и аз” .

Участниците от ОУ „ Георги Кирков” получиха наградата на Община Казанлък за „Най- отзивчив на каузата колектив”.
Спортният комплекс „Шампион” в лицето на участникът в Московската олимпиади и треньор по колоездене Андон Петров също връчи две  свои награди: ваучери за безплатно ползване на площадки и игрища в комплекса на колективът с най- масово участие в състезанието - ОУ „ Георги Кирков” и на спортен клуб „ Пендарева”  за най- креативно и атрактивно участие.Възпитаниците на Петя Пендарева спринтираха по цялото разстояние на благотворителния пробег.

Награда имаше и за участника в бягането, записал се последен . Това е 8 годишната Милена Николова, която получи книгата на журналиста Георги Стоянов - „История на футбола в Казанлък” .

Още снимки от бягането: Благотворително бягане

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак