13:14 | 03 август 15 6399

Официално бе открит реконструираният път Казанлък-Енина

Официално бе открит реконструираният път Казанлък-Енина / Новини от Казанлък

Първият водач на автомобил, преминал по пътната отсечка, получи от Кмета на Община Казанлък Галина Стоянова осветена икона на Св. Николай Чудотворец.

Един от най-често използваните четвъртокласни пътища на територията на община Казанлък – пътят Казанлък-Енина, бе основно реконструиран със средства от бюджета на Община Казанлък в размер на 999 176 лв. Дълги години пътят създаваше проблеми на пътуващите в тази част на общината, имаше и пътно-транспортни произшествия, което наложи общинското ръководство да предвиди средства за цялостен ремонт на пътната отсечка, да включи обекта в Инвестиционната програма на Община Казанлък и да го изпълни в срок. Пътят се полза не само от живущите в с. Енина, но и от околните села и град Крън, т.е. от няколко хиляди души, живеещи в северната част на общината.
Пътното платно е с дължина 4 км и широчина 6 м. Началото е в от ул. „Орешака“ (до стадион „Севтополис“) и се ремонтира до центъра на с. Енина.  Заедно с рехабилитацията на пътя бе изградена нова велоалея от източната страна на пътното платно с дължина 3 км. При влизане в с. Енина велоалеята се разделя в двете крайни зони на съществуващата улица и достига до центъра на населеното място. Общо на целия обект е положен 37 305 кв.м асфалт. От западната страна на пътя Казанлък-Енина се оформи отводнителна канавка. Поставени бяха допълнително обезопасителни колчета, които разделят пътното платно от велоалеята.

След проведена обществена поръчка за изпълнител на дейностите бе избрана „SBS“ – Стара Загора с изпълнителен директор  Диана Мандаджиева.

„Пътят Казанлък-Енина е изпълнен със средства от общинския бюджет от преходния остатък от 2014 г. в размер на близо 1 млн. лв. През 2013 г. Община Казанлък кандидатства за финансиране за ремонт на пътя, но не получи подкрепа от тогавашното правителство. Затова повикахме „Неволята“ и благодарение подкрепата на Общинския съвет, на групата съветници от „Експерти за Казанлък“ и други общински съветници,  на които днес изказвам благодарност за разбирането относно приоритетите на община Казанлък, ние насочихме тези средства за основна реконструкция на пътя Казанлък-Енина.  Тук състоянието на пътната настилка беше лошо, не бе правен ремонт дълги години, само кърпежи, ставаха катастрофи, дори с отнемане на човешки живот, което наложи пътят да бъде основно ремонтиран“, каза кметът на община Казанлък Галина Стоянова. Тя подчерта, че официалното откриване се прави по-скоро, за да се насочи вниманието на водачите на ПМС да шофират внимателно, да спазват закона за движение по пътищата и да пазят велосипедистите.

За изпълнението на обекта говори заместник-кметът по строителство, инфраструктура и транспорт Даниела Коева, която подчерта, че от 90 км общинска пътна мрежа, първите изцяло реконструирани 4 км са тези – между Казанлък и Енина. За безопасно движение и повишено внимание призова Павлин Коцев от  РУ „Полиция“ – Казанлък. Николай Ибушев, изпълнителен директор на „Арсенал“ АД и Почетен гражданин на Казанлък, приветства инициативността на общинското ръководство, довела до ремонт на този важен пътен участък, както и за всички дейности на Общината, съобразени с важните за гражданите въпроси. Изказа се и бизнесменът Добромир Гущеров, също Почетен гражданин на Казанлък, който сподели, че е впечатлен от дейността на кмета Галина Стоянова и на общинското ръководство, резултатите от които са забележителни. Самият той, който живее в чужбина, намира града и населените места за променени и облагородени, което го накара да нарече общината Столична – столица на Долината на Севт и тракийските царе.

Заместник-областният управител Мариана Кръстева изрази задоволството си, че присъства на церемонията по откриване на ремонтирания път Казанлък-Енина, като това е една символика за движението напред на цялата община Казанлък.

Приветствие поднесе и кметът на с. Енина Веселин Андреев, който подчерта, че от 40 години не е правен основен ремонт на този път и благодари на общинското ръководство и на Общинския съвет за взетото решение да бъде направена цялостна реконструкция  на тази отсечка. На него се падна честта на плисне менчето с водата за безопасно и безаварийно движение, а преди това лентата бе прерязана от председателя на ОбС-Казанлък Николай Златанов, заместник-кмета Даниела Коева и кмета на с. Енина Веселин Андреев.

На церемонията присъстваха народният представител Нено Влаков, заместник-областният управител Мариана Кръстева, председателят на ОбС-Казанлък Николай Златанов, заместник-кметове на община Казанлък, кметове на населени места, общински съветници, представители на политически сили, представители на бизнеса в община Казанлък, жители на Казанлък и населените места, медии. Водосвет за здраве и благополучие отслужиха свещеници от Казанлъшка духовна околия.

Деца от Детска полицейска академия към читалище „Братство“ в с. Енина  дадоха старт на колоездачен поход с участието на състезатели от КК „Лястовица 1905“ и СК „Орлово гнездо 1957“. Върху фланелките на колоездачите бе изписано „Внимание! Велосипедист!“ като апел към водачите на моторни превозни средства да пазят живота и здравето на хората, придвижващи се с велосипеди по алеята. Първият водач на автомобил, преминал по официално открития път, получи от Кмета на Община Казанлък осветена икона на Св. Николай Чудотворец.

Солисти от Вокална студия „Искрица“ и момичета в народни носии от ФК „Арсенал“ внесоха още повече празничност в тържественото събитие.

Пресцентър на Община Казанлък

 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Обяви от Казанлък:

ЗПП ЕООД предлага под НАЕМ нов модел автовишка с хидравличен кош

ЗПП ЕООД гр.Шипка предлага под НАЕМ нов модел автовишка IVECO с хидравличен кош,въздух и ток 220V с осигурен оператор....

Платени съобщения 18/03/2024 гр.Казанлък
Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Управителният съвет на Туристическо дружество „Орлово гнездо“ град Казанлък съобщава на своите членове , че...

Платени съобщения 10/03/2024 гр.Казанлък
Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес. Без Посредник- Директно от собственик. Възможност...

Платени съобщения 06/03/2024 гр.Казанлък
 Kia Казанлък -Мончев-90 ООД  търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

Kia Казанлък -Мончев-90 ООД търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

За длъжността ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС, трябва да имате средно...

Работа 06/03/2024 гр.Казанлък
Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида край язовир Копринка търси да назначи камериерки на постоянен трудов договор. Работата е целогодишна....

Работа 29/02/2024 гр.Казанлък
“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

Поради увеличаване обема на работа фирма “ Туинс 3 “ гр.Казанлък , търси да назначи монтажисти и работници в производствен...

Работа 28/02/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Д-р Нели Боскович: Липсата на профилактика и здравословен начин на живот са водещи за отключването на неврологични болести

9327 | 21 март 2024

Д-р Красимир Пейчев подаде оставка като управител на ДКЦ “Районна Поликлиника“ Казанлък

9037 | 25 март 2024

На 9-ти април отварят архео комплекса „Светът на траките“

7828 | 27 март 2024

Изявените възпитаници на МГ: Тихомир Глухарев, който е единственият българин от областта, студент в престижния Оксфордски университет

4795 | 26 март 2024

Кражби в Казанлъшко и Павелбанско регистрираха за ден униформените

3802 | 21 март 2024

Шофьор на “Хонда“ блъсна 82-годишна пешеходка

3172 | 25 март 2024

Голямо количество нелегален алкохол иззеха полицейски служители

2827 | 27 март 2024

Мъж е с опасност за живота след сбиване на междуселски път

2263 | 25 март 2024

В музей „Чудомир“ представиха краеведски труд за творчеството на казанлъшката писателка и общественик Лилия Димитрова

2225 | 22 март 2024

Шипка фест ще събере майстори и занаятчии от цялата страна през септември

2193 | 21 март 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак