17:19 | 28 ноември 15 2817

Розите се върнаха от 2 гола пасив, но паднаха в Пловдив

Розите се върнаха от 2 гола пасив, но паднаха в Пловдив / Новини от Казанлък

Отборът на Розова долина претърпя загуба с 2-3 при гостуването си на Марица в Пловдив. Срещата бе от последния кръг на есенния дял на Югоизточната В група. Двубоят се игра при тежки условия и на техничните играчи на розите им бе трудно в началото да се аклиматизират.

Срещата започна гол за Марица. Прецизен изстрел по земята на Антонио Цанков от средна дистанция остави Тодоров не подготвен във втората минута за 1-0. В 4-ата минута Наско Апостолов тества късмета си от фаул, но топката профуча на инфарктно разстояние от дясната от вратата на стража на домакините Димитър Георгиев. Три минути по-късно Ирфан Юсеинов се измъкна сам срещу Тодоров, но със самоотвержен шпагат Милен Христов изчисти кълбото в корнер.

В 15-ата минута резултатът бе покачен на 2-0. Юсеинов центрира отдясно, където Георги Стефанов отблизо засече и прониза мрежата зад Тодоров. Оттук насетне до края на полувремето розите бяха пълноправен господар на игрището, адаптирали се към условията.

В 23-ата минута розите намалиха за 2-1. Григор Георгиев отправи перфектно и задължаващо центриране към Ангел Костов, който с глава направи аванса на домакините до само един гол. Последва отменен гол за възпитаниците на Александър Георгиев. Съдията видя нарушение в атака и голът бе счетен за невалиден.

В 31-ата с финт Григор Георгиев си нагласи топката на десния крак, отправи удар, но вратарят на Марица улови топката. 5 минути след това Стоичков пусна по дясното крило към Костов, той отправи пас по земя към Биртанов, но подаването се оказа една идея по-дълго. В развилата се ситуация последва разбъркване, което едва не доведе до изравнителен гол.

Ангел Костов с гръб към противниковата врата насочи топката с глава, но стражът на жълто-сините закова топката в ръцете си в 41-ата минута. Минута по-късно розите възстановиха статуквото в мача - Стоичков с премерен удар от наказателното поле с левия си крак опъна мрежата на вратата на Марица.

Втората част бе като огледало на първото. В 48-ата Гюзелев отново постави пловдивчани напред в резултатаза 3-2. Александър Георгиев реагира светкавично. В игра влезе Пламен Колев, а Станислав Биртанов седна пейката.

В 57-ата минута Григор Георгиев отправи успоредно топката между вратаря и бранителите в жълто-синьо, при което със сетни усилия последният защитник изчисти в корнер. От последвалия ъглов удар Наско Апостолов разтресе десния страничен стълб. В 59-ата минута Григор Георгиев удари с ръка съперник, като за деянието си получи жълт картон. Това възпламени гнева на домакините, които настояваха за директерн червен картон.

На втора смяна се реши Александър Георгиев, като на терена се появи Боян Нейчев, заменяйки Димитър Вакавлиев. В 67-ата минута Антонио Цанков от Марица получи втори жълт картон за симулация за дузпа. Това отприщи още по-големи негодувания у играчите на домакините.

В 74-ата минута бе извършена третата смяна - Григор Георгиев отстъпи мястото си на Николай Георгиев. Увлечени в атаки, за да изравнят резултата, розите допуснаха при контраатака Ирфан Юсеинов се измъкна сам срещу Тодоров, но със самопожертвователен шпагат Милен Христов блокира топката и тя напусна очертанията на терена в корнер.

В 87-ата резервата Колев пое на гърди пред пеналтерията и отправи хубав удар от воле, но топката мина над напречната греда на пловдивчани. Последното действие в мача бе също с изпълнител Колев - негов шут отново не намери рамката на вратата и с това бе узаконен крайният резултат - 3-2 за Марица.

Станислав Пращаков,

kazanlak.com

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак