13:21 | 27 април 16 3580

Доброволци от Швейцария подкрепиха децата и младежите от семейните къщи в Казанлък

Доброволци от Швейцария подкрепиха децата и младежите от семейните къщи в Казанлък / Новини от Казанлък

Група ученици от Международното училище на Цуг и Люцерн, Швейцария посетиха децата и младежите, които фондация „Сийдър“ подкрепя в Казанлък. В рамките на кампанията „И аз съм дете от твоя град” учениците участваха в различни доброволчески инициативи заедно с децата и младежите от семейните къщички и защитеното жилище и прекараха 3 дни, изпълнени с много усмивки, обич и забавления.
За да подкрепят връстниците си в България младежите от Швейцария са организирали поредица от благотворителни инициативи в училището си, чрез които са набрали средства за финансиране на проекта в Казанлък.

През първия ден от престоя си тук, доброволците посетиха всички къщички, управлявани от фондация „Сийдър“ и се запознаха с децата и младежите в тях. Още през първите часове те успяха да изградят връзка помежду си, въпреки вербалните бариери между тях. Доброволците бяха впечатлени от положителната енергия, струяща от всяка една от къщичките, отношението между екипа и децата, както и волята за живот на всяко едно от тях.
„В началото бяхме много развълнувани и леко притеснени, не знаехме какво да очакваме, но в момента, в който слязохме от автобуса и видяхме всички тези усмихнати лица, се почувствахме на правилното място.“ – разказаха доброволците.

По време на тридневния си престой учениците се включиха в различни инициативи, които ще подобрят живота на децата и младежите в къщичките. Заедно с тях те засадиха зеленчукови градини във всички къщи, за които децата ще продължат да се грижат. Създадоха още сензорно табло за децата с увреждания, което ще помогне за развиването на техните умения. Всички заедно освежиха обстановката, като боядисаха беседката в защитеното жилище, а през третия ден изрисуваха колоните и стените вътре в къщичките и направиха стаите много по-уютни и красиви.
След като свършиха толкова много работа самите доброволци споделиха: „Докато копахме, садихме зеленчуци и боядисвахме заедно с тези невероятни деца осъзнахме, че работата може да бъде много забавна.“

Освен страхотната работа, която свършиха, учениците прекараха пълноценно време с децата и младежите на фондация „Сийдър“. Заедно те играха, рисуваха, пяха, приготвиха баница и се включиха в урок по български народни танци. За малкото време, което прекараха в Казанлък, учениците успяха да се докоснат до българската култура, да опознаят традициите ни да вникнат в световете на децата и младежите от семейните къщи и защитеното жилище. А за нашите деца и младежи, които са прекарали детството си в големи институции, тези три дни бяха сред най-вълнуващите изживявания, които са им се случвали.

В последния ден от престоя на доброволците те получиха сертификати, с които фондация „Сийдър“ изказа своята благодарност за подкрепата и всеотдайността, с която се включиха във всички планувани дейности. Международното училище на Цуг и Люцерн бе отличено с награда „Кедър”, която символизира устойчивостта на партньорството му с фондацията.

Като завършек на престоя си заедно с децата и младежите, доброволците нарисуваха обща рисунка и написаха своите желания върху балони с хелий, които пуснаха в небето с надеждата, че ще се сбъднат.

„Искаме да благодарим за незабравимото преживяване. Ние вече не подкрепяме просто фондацията, а отделни хора, лица и имена, с който се свързахме и никога няма да забравим. За нас фактът, че идваме от две различни вселени и говорим различни езици, но въпреки това успяхме да разрушим бързо бариерите помежду ни, е невероятен успех.“ – споделиха учениците София и Ноа в края на престоя си.
Доброволците си тръгнаха удовлетворени и щастливи с надеждата, че някога пак ще се върнат при своите нови приятели, а до тогава ще продължат да ги подкрепят от разстояние.

За кампанията „И аз съм дете от твоя град”
И АЗ СЪМ ДЕТЕ ОТ ТВОЯ ГРАД е благотворителна кампания на Община Казанлък и фондация „Сийдър”, която цели да набере средства в подкрепа на децата и младежите със и без увреждания, живеещи в къщичките от семеен тип в града. Кампанията цели още да призове местната общност да приеме, приобщи и подкрепи тези деца и младежи, така че те да се развиват и да бъдат част от общността.
Чрез кампанията призоваваме всички местни компании да подкрепят каузата като дарят средства, за да се осигури сигурна и любяща среда за децата в къщичките.

Как да подкрепите кампанията
Даренията могат да се извършат по банков път по сметка на фондация „Сийдър“ или в брой в офиса на фондацията в гр. Казанлък на ул. „Искра“ № 6, вх. 1, ет. 1, ап. 1.

Фондация Сийдър
Уникредит Булбанк, BIC: UNCRBGSF
IBAN: BG05 UNCR 7000 1520 3427 69 -BGN                                                                 
IBAN: BG29 UNCR 7000 1520 3427 25 - EUR

Фондация „Сийдър“ ще сключи с Вас договор за дарение и ще Ви издаде сертификат след постъпване на средствата в банковата сметка. Тези документи се признават за разход и могат да бъдат използване за данъчни облекчения.

За допълнителна информация за кампанията: Дияна Запрянова, Директор Развитие, фондация „Сийдър“ на тел. 0884 96 29 86 или diana@cedarfoundation.org.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Зов за помощ: Атанас Мермеклиев от град Шипка се нуждае от средства за животоспасяваща операция

7399 | 19 април 2024

Станал е инцидент в района на казанлъшкото полицейско управление

5640 | 22 април 2024

Лек автомобил се обърна след катастрофа до училище в Казанлък

5098 | 19 април 2024

Полицейска акция залови незаконни оръжия в дома на 69-годишна жена

4481 | 18 април 2024

Крадец заряза колелото си и избяга след гонка в Казанлък

4138 | 23 април 2024

След тричасово дебнене на бракониери - 7 заловени, куп актове и иззето оборудване

3923 | 18 април 2024

Арестант скочи от втория етаж на полицейското управление в Казанлък

3573 | 22 април 2024

„Капачки за бъдеще“ в Казанлък: Доброволци събираха пластмасови капачки и метални кенчета за неонатална линейка и кувьоз

2565 | 21 април 2024

Калоян Янакиев с първа самостоятелна изложба

2552 | 18 април 2024

Започната е проверка за изясняване на факти и обстоятелства във връзка с инцидент в РУ-Казанлък

2523 | 23 април 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак