13:34 | 24 май 16 4352

Кметът към казанлъшките учители на 24-ти май: „Не сте сами в своята кауза – словото!“

Кметът към казанлъшките учители на 24-ти май: „Не сте сами в своята кауза – словото!“ / Новини от Казанлък

Галина Стоянова поздрави всички културни дейци, ученици и учители от община Казанлък и изрази поклон към казанлъшките просветители, прославили града. На празника на славянската писменост и култура -2016 кметът на Общината призова учениците да обичат успешните си директори, които в днешния противоречив свят успяват да проправят диря – дирята на словото. Тя се обърна към учениците и учителите от 27-те училища на територията на Общината, от които 22 общински и 5 държавни, към децата и учителите на 18-те детски градини, към жителите на община Казанлък.

В приветствието си по време на празничния концерт, организиран от община Казанлък Галина Стоянова подчерта силата на българския дух и каза: „В днешното противоречиво време една единствена ценност остава в сърцата на хората. Светите братя Кирил и Методий дадоха нещо, което никога не раздели българите, а ги обединява. Затова и българският народ ги поставя над себе си.“. Тя определи 24 май като „Празник на малката славянска буква, която дава началото на славянското слово“ и призова да бъдем негови пазители.

С поздрав за Празника към жителите на община Казанлък се обърна и новият посланик на красотата на Долината на розите - 48-та Царица Роза 2016 – Йоанна Шишкова, абитуриентка от Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн  „Академик Дечко Узунов“, заедно с нейните две подгласнички Таня Стефанова от Природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“ и Симона Янева е от СОУ „Екзарх Антим I“. Трите най-красиви казанлъчанки честитиха на съгражданите си 24-ти май, като изтъкнаха благозвучието на българския език и изразиха радостта си, че го отбелязваме, за да можем да покажем на света това, с което се гордеем.

Г-жа Стоянова лично връчи грамотите, с които награждава 371 ученици от училищата в Общината за постигнатите високи успехи в сферата на науката, изкуството и спорта и 138 преподаватели от учебните и детските заведения за цялостен принос в утвърждаване на българските духовни ценности и изключителни заслуги в сферата на образованието.

24-ти май в гр.Казанлък започна в празничното утро с тържествено поднасяне на венец на паметника на Солунските братя в двора на хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“. За първи път представители на всички училища и на някои детски градини се събраха там, за да отдадат заедно своята почит и признателност към първоучителите, към силата на духа и знанието.

Традиционното тържествено шествие на училищата в Казанлък премина през централните улици на града, водено от барабанчиците на ОУ“Свети Паисий Хилендарски“ и мажоретките на Хуманитарната гимназия, за да завърши на пл.“Севтополис“, пред празничната сцена.

Тържествата за 24-ти май за казанлъчани продължават. По случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост Общината подари на всички свои жители концерта „ Един неразделен клас“ с участието на възпитаници от Националното училище за музикално и сценично изкуство „Христина Морфова“ гр. Стара Загора, с преподавател Надя Тончева!

По-късно към празника ще се присъединят и всички абитуриенти от община Казанлък, за да споделят радостта си в незабравимия ден на техния бал.

Празничната програма във вечерните часове достига своята кулминация с изпълненията на една от най-успешните и обичани млади звезди на българската музикална сцена Михаела Филева.

Пресцентър на община Казанлък

 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак