12:38 | 15 септември 17 5019

Кметът на Казанлък уважи лично тържеството на ОУ “Чудомир“

Кметът на Казанлък уважи лично тържеството на ОУ “Чудомир“ / Новини от Казанлък

Водосвет за здраве и благоденствие даде начало на празника в ОУ“Чудомир“.

Пред събралото се множество от настоящи и бивши преподаватели, деца и родители, приятели и близки Галина Стоянова се обърна с думите: „Тази учебна година е изключително важна и важна крачка в развитието на образованието в нашата хубава община Казанлък. Защото вече спокойно можем да кажем, че над 8 000 ученици ще прекрачат училищните прагове на училища, които могат да бъдат образец за България и като сгради и материална част, но и като качество на преподаване.“.

Към родителите кметът на община Казанлък каза: „Избрали сте едно училище, което е изключително интересно не само с материалната си база, която виждате, че е перфектна, а заради учителите, които са изключителен благодат в Основно училище „Чудомир“. Това са хора с много опит, но и много млади, които се подкрепят и са създали чудесен екип.“. Галина Стоянова сподели, че е идвала в училището по-рано, преди започването на учебния празник: „Видях как учителите, които днес няма  да хванат деца за ръка, а са дошли да хванат своите колеги за ръка. Онези, които наричаме „бивши“ прегръщаха своите учители, познати колеги и им предаваха силата и емоцията на своите спомени. На тях искам да благодаря, че са заедно с Вас! На Вас, учители, които днес ще хванете детската ръка пожелавам да сте здрави, да имате много сили! Защото, за да изглежда училището така и за да е пълно с деца заслугата е Ваша.

Бъдете добър и неоценим екип, който ще води децата напред!“. Тя отбеляза, че всичките 22 общински училища на територията на община Казанлък изглеждат по същия слънчев начин, но изборът е правилен: „Защото е до сърцето на Вашето дете, може би и Вие самите са учили тук.“ и увери родителите да са спокойни, защото децата им ще бъдат обгрижени.

На децата от подготвителните групи Галина Стоянова пожела много веселие и радост в красивия училищен двор, а в класната стая – да създават приятели, да се обичат, да създават общество, което след това да им помага в клас: „Успешна учебна година! Бъдете здрави!“ пожела тя и отправи само едно поръчение - да опазват това, което техните учители са създали като база: „Милейте за нея, както и за всички места, на които играете в град Казанлък!“.

В началото на училищното тържество гостите на празника приветства Милена Тодорова, заместник директор на учебното заведение: „Тази учебна година е по-специална, по-тържествена и по-вълнуваща за нас! Посрещаме 124 ученици, които са двойно повече от миналата година. 60 ученици в първи клас, разпределени в 3 паралелки и 3 подготвителни групи със 64 ученици на 5 и 6-годишна възраст. Този ден ще остане най-вълнуващ и запомнящ се за учениците, които за първи път преминават прага на Основно училище „Чудомир“. Вярвам, че децата и учениците от 1-ви клас ще намерят в нашето училище верни приятели и най-добрите учители.“, каза Милена Тодорова и изказа огромни благодарности на всички учители, които са се включили в летните занимания за улеснение на родителите. Към по-големите тя се обърна с призив да са добър пример за по-малките, а към всички присъстващи - с пожелания за спорна и успешна учебна година, здраве, спокойствие и взаимно уважение.

Най-малките поздравиха своите нови приятели с кратка, красива празнична програма.

Както всяка година, така и тази представител от Община Казанлък уважи тържеството във всяко училище на територията на общината с поздравителен адрес и цветя от Кмета.

Пресцентър на община Казанлък

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак