13:52 | 21 октомври 17 4041

Ангел Джамбазки: Да, използваме ЕС като инструмент за националните цели на България

Ангел Джамбазки: Да, използваме ЕС като инструмент за националните цели на България / Новини от Казанлък

ВМРО чества в Казанлък 124-та годишнина от учредяването си

Евродепутатът Ангел Джамбазки и съратниците му от организациите на ВМРО в област Стара Загора избраха днес Казанлък за честване на годишнината от основаването на партията (23.10.1893 г., Солун).

Събитието даде повод на зам. председателят на войводите да съобщи новината за постигната договореност за признаване на още едно българско малцинство в друга държава от Западните балкани. Това са 20 –те хиляди български мюсюлмани в Косово, познати като „горани“, по името на едната от общините, в които основно живеят – Призрен и Гора. 

„Това също ще бъде пирон в спуснатия ковчег на македонизма“, каза Джамбазки по темата и пред нашата камера, визирайки постигнатото споразумение с Република Македония и особено по думите му „историческата стъпка“ - признаването на българското малцинство в Албания от последните дни.

„Взаимодействие между балканските страни можем да търсим по тази линия, която отговаря на националния ни интерес. Това е Коридор №8. На Балканите обикновено надделява оста по вертикала Белград-Атина,“ каза в интервю за kazanlak.com Ангел Джамбазки, добавяйки:„ Сега е дошло времето да използваме Европейският съюз като инструмент и да възстановим националните си задачи – да изградим инфраструктурата и транспортните коридори от Черно до Адриатическо море и Италия, което ще донесе пари в икономиката, пари за българите.“

По чисто икономически причини, обединението на Западните Балкани е необходимо на България, затова е и заложено като приоритет за председателството на България на ЕС, което е заслугата на ВМРО и патриотите в правителствената политика, обясни Ангел Джамбазки.

Отново по икономическата ос започва обединение на източноевропейските държави членки на ЕС срещу нарушаването на правилата от западните държави и протекционизма, който някои започнаха да прилагат, посочи евродепутатът, като даде ред примери за неизгодните за нас западните практики. Инициативата „Доходен съюз“ включва България, Полша, Унгария, Чехия и прибалтийските Литва, Латвия и Естония. С подписка на територията на 7-те държави, Доходният съюз ще поиска от Европейската комисия „да си извади главата от пясъка“, където образно, по думите на Джамбазки, я е заровила като щраус, и да санкционира и западните държави, както ни санкционират нас. Например Германия, която в момента нарушава правилата с приетия закон за превозвачите.

„И който казва, че ние сме срещу Европейския съюз – не, ние сме най-много „за“ ЕС! Ние сме български националисти и затова сме „За“, искаме правилата да се спазват!“ – заяви евродепутатът.

И още синтезирано от интервюто ни с Джамбазки: 

„Ние живеем в най-интересното време, може би от падането на Желязната завеса насам. Такива промени в Европа не е имало от тогава и те ще продължат. Западна Европа загуби своя център, своята самоличност. „Намерило, та се смаяло“ – толкова много има, че не знае какво да го прави. В момента дебатират някакви глупотевини за смяна на половете и т.н.

Тенденцията е действително - Западна Европа ерозира и се разпада, Източна Европа се обединява, колкото се може повече. И ако Европа се запази такава, каквато Ян III Собиески я е запазил пред стените на Виена, то това ще е заради нас - източните държави. Защото, по ирония на съдбата, Желязната завеса съхрани, дори и лицемерно, обществените и семейните ценности в Източния блок. Не допусна масовата идиотска миграция, не допусна тия извратении и ненормалщини, дето вече се женят за дървета, осиновяват пейки, развеждат се с кучета… чутовни ненормалщини…  Западната част се атомизира и разпада, източната – се обединява. Естествен лидер в този процес е 30-милионна Полша. Във Варшава афганистанци да пощипват жените по улицата – просто не върви!

Ние имаме интерес да сме заедно. В една политическа група сме в Европейския парламент (Европейски консерватори и реформисти – б.р.) - гърци, кипърци, поляци, от прибалтийските републики, и от най-крайният север – нашите съмишленици, които управляват:  финландци, датчани – викингите.  Това е група на хора, които сме абсолютни еврореалисти. Ние казваме: престанете с глупостите и се върнете към нормалните неща. Най-големият проблем е всъщност неравенството в доходите и то трябва да престане.  Предстои преформатиране на Европа, в нашата група сме написали манифест за бъдещето - за реформите, които трябва да се направят в Европейския съюз – за връщането към нормалността. Това е нашето време. И ние сме си на мястото, в интерес на истината!“

Kazanlak.com

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак