Kazanlak.Com /

Параолимпийците ни се позлатиха преди Световното

 Параолимпийците ни се позлатиха преди Световното

Казанлъшките параолимпийци се завърнаха от участие на три турнира по лека атлетика за хора с увреждания. Състезанията се проведоха в няколко емирства от ОАЕ, като последното се проведе в столицата Дубай. Надпреварата е от Гранд при сериите и в нея се включиха 600 атлета от 32 държави. Даниела Тодорова спечели отново първото място в хвърлянето на копие с резултат от 18,01 метра. Тя участва и в тласкането на гюле където се класира втора с 6,68 метра.

Добро представяне записа и другият казанлъчанин Дечко Овчаров, който в Дубай зае второ място на копие с 41,68 и трето място на диск с 39,29.

В Дубай стартираха и двама възпитаници на казанлъшкият треньор Радостин Тодоров, който е и брат на Даниела. Ружди Руди постигна личен резултат за сезона в тласкането на гюле с 10,29 метра, който му отреди второ място. Мустафа Юсеинов спечели три бронзови медала на гюле, диск и копие съответно с резултати 9,65 м., 34,12 м. и 28,78 м.

Следващото състезание за параолимпийците ни е Световното първенство, което ще се проведе в Лион /Франция/ през месец юли.

Вижте още: Параолимпийците ни стартираха годината с медали на турнир в ОАЕ

Даниела Тодорова спечели първото място на турнира в Ал Айн

Дечко Овчаров спечели надпреварата на диск в Ал Айн

 


за реклама и контакти с kazanlak.com | условия за ползване

Приятели: Морето.net | Монтана | ITni News | Хижа Бузлуджа | Стара Загора
0.71679