Специалности

Професия "Козметик"

След завършен 8 клас

Балообразуване: От националното външно оценяване се вземат удвоените оценка по Български език и литература и удвоената оценка по Математика. От свидетелството за завършено основно образование се вземат оценките по Биология и здравно образование и Химия и опазване на околната среда. Една паралелка от по 26 ученици."

Профил “Предприемачество”

След завършен 8 клас

За да сте успешни в  областта на предприемачеството и бизнеса!

В профил “Предприемачество” ще изучавате, като профилиращи предмети:

  • Два чужди езика: aнглийски и руски;
  • Информационни технологии;
  • География и икономика;

Балообразуване:

- дневна форма на обучение:

От Национално външно оценяване се вземат удвоената оценка по БЕЛ и удвоената оценка по Математика. От свидетелството за завършено основно образование се вземат оценките по География и икономика и Информационни технологии. Прием след завършено основно образование. По една паралелка от по 26 ученици.

- вечерна форма на обучение:

От свидетелството за завършено основно образование се вземат оценките по География и икономика и Информационни технологии. Прием след завършено основно образование във вечерна форма. Една паралелка от 30 ученици."

Професионална паралелка - Професия “Фризьор”

След завършен 8 клас

Единствена паралелка по фризьорство в областта!

Придобива се втора сетпен на професионална квалификация.

  • Изучават се хигиена на фризьорствто, материалознание, технология на специалността-теория и практика.

 

Балообразуване: От Националното външно оценяване се вземат удвоената оценка по БЕЛ и удвоената оценка по Математика. От свидетелството за завършено основно образование се вземат оценките по Биология и здравно образование и Изобразително изкуство. Една паралелка от 26 ученици.

 

Фризьорство


Приемът е утвърден със заповед  на Министъра на образованието и науката от 28.03.2014г.  Завършилите тази паралелка  придобиват  втора степен на професионална квалификация по специалността „Фризьорство” , професия "Фризьор"  в  професионално направление „Фризьорски и козметични услуги”.

В задължителната  професионална подготовка  по специалността  ще бъдат изучавани дисциплините  счетоводство, фирмено право, икономика, материалознание, козметика, хигиена на фризьорството, съвременни тенденции във фризьорството и технологии на специалността. Учебната практика включва технология на специалността и козметика, като производствената практика се провежда в 11 и 12 клас, а учебната започва от 10 клас. 

Училището разполага с модерно ателие за практическо обучение с обособени тринадесет  работни места за учениците при провеждане на практическото им обучение по специалността.

Гимназия „ Акад. Петко Стайнов” е третото учебно заведение в България,  след София и Пловдив, което предлага професионално образование по специалността „Фризьорство”.

Към каталога Искаш да си тук? Включи се.

за реклама и контакти с kazanlak.com | условия за ползване

Приятели: Морето.net | Монтана | ITni News | Хижа Бузлуджа | Стара Загора
0.93137