Ново

Лятната академия в ИКТ


Запазваме условията за лятната академия в ИКТ "Център" от миналата година – до 12 деца на възраст 7-11 години, от 8:30 до 12:30 ч. Започваме от 3 юни.

Както вече знаете, нашата лятна академия е формат, който превежда децата през едно напълно ново за тях преживяване, в което имат възможността да разкрият и развият умения и потенциали, за които дори не са подозирали. Комбинира програмиране, роботика, езици - български и английски, рисуване, спорт и природа, музеи и галерии. Децата ще се обучават на алгоритмично мислене и блоково-програмиране с Code.org и базово ниво на Scratch3. Английски ще учат под формата на игри. Ще рисуват на компютър и на хартия под ръководството на преподавател. Освен това разполагаме и с комплекти Lego Mindstorms Education EV3 и Lego Spike Prime. Вече 40 години комплектите и материалите LEGO® Education разпалват интереса на деца и младежи към наука (S), технология (T), инженерство (E), изкуства (A) и математика (M), абревиатурата STEAM. Ще се запознаят и с роботите Finch и Blue-Bot. Децата конструират и програмират действията на роботите и навлизат неусетно в областта на изкуствения интелект и технологиите на бъдещето. Те разбират, че могат да научат и направят толкова много неща, добиват увереност, използват в пълна сила своето въображение, общуват без телефони и създават приятелства. Много от децата продължават в Детската академия по програмиране и роботика. Други, които са летни гостенчета, отново идват следващата ваканция.

Продължаваме и с 3D моделиране и принтиране на 3D принтер и 3D писалка!

Освен, че учим, творим и се забавляваме, ние и спортуваме. Поне два пъти седмично сме на игрищата на Стадиона, в парк „Тюлбето“ и веднъж – на басейн, когато времето позволява. Ще има и пеене, караоке, танци, филми, забавления, четене на книги, посещение на библиотека, музеи, галерия и други интересни места. Повече информация, записване и плащане - във формуляра:  https://forms.gle/12wM7w8nD5Z8htJr8

Децата ще се приемат закусили и с шише с вода и шапки. Не се допуска внасяне на храна в компютърната зала. Не разрешаваме никакви покупки през време на занималнята. Предлагаме плод, шоколад или сладолед като късна закуска към 11 ч. Едноседмичните посещения са с пакетна цена. Намаление за децата от целогодишните курсове на Детската академия и при второ дете от едно семейство – 10 %. Заявка за седмицата и заплащане – предната седмица.

Детската академия по програмиране и роботика „ИКТ Център“ вече 9 години предлага занимания, с които да мотивираме развитието на децата в света на технологиите, за да получат основни дигитални умения и компетентности, така необходими в днешно време и още повече в бъдещето. Разполагаме с голяма STEAM зала с 12 компютърни работни места, роботи - Lego, BlueBot, Finch, разработки с микроконтролери, принтер, 3D принтер, 3D писалки, мини лаборатория по електроника. Заниманията са съобразени с възрастта на децата и ученето при нас е под формата на правене и игри. Участваме всяка година в Национални състезания по програмиране IT Знайко и по роботика „Роботика за България“, a тази година и в световното First Lego League и се представяме достойно! Организираме и обучения на учители в тези направления. Детската академия по програмиране и роботика ИКТ Център стана асоцииран член на национално сдружение „Професионална асоциация по роботика и автоматизация“, което ще помогне като възможности за обучения и изяви на нашите робо-инженери и програмисти! Всяка година сме и със собствени разработки на роботи в младежки технически фестивали, събития „MEET AND CODE”, “Europe Code Week” и други, с идеята да промоцираме образователната роботика сред учениците.

И новина в аванс - от юли Центъра за професионално обучение към "ИКТ Център" стартира за трета поредна година професионален курс за ученици завършили 10 клас, които ще се обучават в рамките на 1 година, за да придобият професия "Програмист".  През юли и август ще имат дневни занимания, а през учебната година продължават всяка събота. Обученията ще са с обучители - преподаватели от ППМГ, по учебна програма на МОН, разработена от SoftUni. Записваме до 12 обучаеми, за които е осигурено безплатно двуседмично обучение в Португалия, гр. Сетубал  на тема "Създаване на мобилни приложения" по програма „Еразъм+“ в периода 12-25 август 2024 г.. За повече инфо и записване -  https://forms.gle/ufmbi31s5hLAybLu5

Записваме за курс „Програмист“ с двуседмично обучение в Португалия


На 26 януари в ЦПО към ИКТ Център раздадохме Удостоверения за част от професия „Програмист“ на 11 наши обучаеми, които бяха на професионален курс от 19 юли 2023 г. Една от нашите обучаеми Цветина завърши пълния курс с държавен изпит и получи Свидетелство за професионална квалификация за професия „Програмист“. Обучението ни е забелязано и оценено високо от софтуерни фирми в града. Цветина е назначена с трудов договор в Давид Холдинг АД и работи вече няколко месеца. Част от останалите 11 ученици ще продължат също обучението си и ще се дипломират догодина като програмисти.

Обучението, което проведохме включваше и курс „Колаборативна роботика“, който премина през месец август в слънчева Севиля. Извърши във фирма Dypromac https://www.dypromac.com/ от водещи специалисти. То бе по програма „Еразъм+“, напълно безплатно с осигурен транспорт, настаняване, храна и културна програма. Децата бяха впечатлени и споделиха, че отново биха се включили в проекти по „Еразъм+“. Някои даже шеговито питат не може ли да им „пишем“ двойки и „повторят“ обучението J

Това е втората група обучаеми, които участваха в курс „Програмист“, включващ и 2-седмично обучение в европейска страна по програма „Еразъм+“. Първата група, вече дипломирани програмисти, някои от тях студенти, а другите абитуриенти в ППМГ и СУ“ Антим I” проведоха обучение за микроконтролери в Римини, Италия, през август 2023 г.

Започваме записване на трета група обучаеми за професионален курс „Програмист“, който ще стартира в началото на юли 2024 и ще приключи в края на юни 2025 г. Включва 660 учебни часа, 60 от които в гр. Сетубал, Португалия през август 2024 г.  Обучаемите ще учат през юли и август всеки делничен ден и ще продължат занятия всяка събота през учебно време по учебна програма на МОН, разработена от СофтУни. Условията за записване са следните:

 1. Да имат завършен 10-и клас в началото на курса – юли 2024!
 2. Интерес към информатика, програмиране и математика.
 3. Не са необходими някакви начални знания, освен тези, получени до 10 клас по „Информационни технологии“. Започва се с Увод в програмирането и базово програмиране. Учи се основно програмен език C# (C Sharp)
 4. Курсът е присъствен, до 20% отсъствия разрешени. Нямаме до сега ученик с отсъствия повече от 40 уч. часа, обикновено през лятото. Часовете по програмиране се записват и могат да бъдат преглеждани по-късно.
 5. Заплащане за курса – 4 лв. на учебен час.
 6. Моля, при интерес, да попълнете формуляра: https://forms.gle/ufmbi31s5hLAybLu5

Продължаваме в този дух да предлагаме всяка следваща година професионално обучение "Програмист" съчетано с 2 седмично европейско обучение с насока роботика, изкуствен интелект, Интернет на нещата, програмиране. 2-седмичното обучение е напълно безплатно по програма "Еразъм" и ще се осъществява благодарение на защитената акредитация по тази програма за период от 5 години.

А много сме щастливи от факта, че голяма част от старите и новите програмисти са наши възпитаници от Детската академия по програмиране и роботика "ИКТ Център",  познаваме ги като деца от 3-и и 4-ти клас и се гордеем с успехите и израстването им.

Записваме ученици на възраст 2-и до 10-и клас за 2023-2024


Учебните занятия за 2023-2024 за Детската академия по програмиране и роботика (ДАПР) ще започнат от 18 септември. Групите са до 10 човека, съобразени с изискванията за разстояния между работните компютърни места. Залата разполага с 13 компютърни работни места с обновена техника и СТЕМ област с електроника и роботика. Ще продължим традицията от предишните години да каним различни преподаватели, доказали се в модулите, през които ще преминем. Също така и мотивиращи посещения във фирми и вдъхновяващи срещи със специалисти. Заниманията ще бъдат 3 учебни часа седмично. Посочените дни и часове са ориентировъчни. За ученици, които са 2-а смяна дублираме часовете сутрин.
Продължаваме обученията в три основни направления:
Програмиране и информационни технологии с 5 групи:
JUNIOR, MIDDLE, SENIOR и EXPERT програмист;
Информационни технологии
Лего роботиката с 4 групи:
BEGINNER, две - АDVANCED и EXPERT Lego инженери
Arduino, 2 групи: начинаещи – BEGINNER Arduino инженер и АDVANCED Arduino инженер.
С курса „Образователна роботика с микроконтролери“ продължаваме развитие в роботиката и компютърните науки след обученията с Lego роботи и Ардуино и насочваме нашето внимание към ученици от 7-ми до 10-и клас. Ще включим и други микроконтролери. Обучението е подходящо за напълно начинаещи с интереси към електрониката и програмирането - занимания в петък 17-19 ч. и събота – 9-11 ч.
Група MIDDLE на направление „Програмиране и информационни технологии“ е за най-малките ученици – от втори и трети клас, продължаващи от миналата учебна година и начинаещи от 3 и 4-и клас. Всеки урок представлява последователност от практически задачи, чрез които детето се научава да работи с графична, текстова и звукова информация и тяхното комбиниране. Ще се запознаем с роботчета Blue-Bot и Finch и програмиране с блокчета и програмата Scratch. Обучението ще се извършва един път в седмицата в рамките на 2 учебни часа по 40 мин., четвъртък - от 18:00-19:30. Обучител ще бъде г-жа Събина Иванова, която се доказа с отлично представяне на децата на IT Знайко – за първа година всички деца от 1-ви и 2-ри клас се класираха за Финал на националното състезание IT Знайко, отидоха две и Криско се завърна с трето място, а Влади с Грамота за отлично представяне! Децата започнаха да учат и блоково програмиране и въпреки малката им възраст се справят и се забавляват. 
SENIOR и EXPERT програмистите ще продължат тази линия и ще изучат в различни модули програмни езици основно Scratch, Visual Basic for Applications. Децата ще оживяват любими герои в създадени от тях анимации и игри, на които ще дават правила и инструкции. Възрастовата граница за първата група е 3-4, а за втората 4-5 клас, третата – 5-7 клас. За първата група записваме деца – с базови познания на програма Scratch, а експертите са деца преминали през първите две групи или доказали знания. Обучител на групата EXPERT ще бъде г-жа Ани Кадиева, главен учител по информатика в ППМГ и с голям опит в обученията за програмиране за деца и със званието "Създател на шампиона". Заниманията са 3 учебни часа, разделени в два дни за SENIOR-  в часовете 17-18 ч. във вторник  и 1 път седмично за EXPERT  – понеделник  15:00-17:00. 
С Информационни технологии ще работим с програми на Microsoft Office и по-задълбочено анимираните презентации, програми за обработка на изображения, гифове и клипове, обработка на изображения с Photoshop, 3d проектиране и принтиране на 3D принтер, създаване на мобилни приложения.  Приемаме деца 6-и – 8-и клас, абсолютно начинаещи в тази област.
В занятията по Лего роботика учениците изучават по интересен, практичен и забавен начин програмиране, роботика, математика, физика и други науки. Курсът е съобразен с интересите и възможностите на ученици в 2 до 7 клас. Нивата са под формата на робо-приключения с определена тема за всяко занятие.
За началната група BEGINNER инженер не е необходима предварителна подготовка, учениците научават всичко на място, а след това го упражняват с LEGO роботите. Занимания във вторник, 3 уч. часа, BEGINNER инженер от 18:00.
Таксите са завишени от миналата година с около 10% - от 9.00 лв.( MIDDLE, SENIOR, EXPERT програмист, Информационни технологии) и 9.50 лв. (LEGO и ARDUINO) за учебен час. Месечната такса (12 учебни часа за всички обучения, само за MIDDLE - 8 уч. часа ) и се заплаща в началото на месеца. Има отстъпки за ученик, посещавал миналата учебна година наше обучение - 10%, за второ дете участник от семейство - 10%, за участие във втори курс - 20%, при заплащане в началото на цялата сума за първия срок - 10%. При отсъствие по извинителни причини, определяме допълнителен час за наваксване на пропуснатото.  Записване с попълване на формуляр https://forms.gle/JGY4j7PnPpiX8Y1W9
За информация 0878216023 "ИКТ Център"

Професионално обучение „Програмист“ с двуседмичен стаж в СевиляНачало: юли 2023, продължителност 1 година, по учебна програма на МОН, разработена от SoftUni. Провеждане – в ЦПО към ИКТ Център с главен учител по информатика от ППМГ „Никола Обрешков“
Обучението е 660 учебни часа, 60 от които в испанския град Севиля в периода 21 август-3 септември с обучение "Колаборативна роботика". Завърша с полагане на държавен изпит и получаване на Свидетелство за професионална квалификация за придобиване на професия "Програмист". Бройките са ограничени до 12, вече има записани 7 човека. 

Учебна програма, основни модули

 1. Увод в програмирането
 2. Програмиране
 3. Увод в алгоритмите и структурите от данни
 4. Увод в обектно-ориентираното програмиране
 5. Обектно-ориентирано програмиране
 6. База данни
 7. Разработка на софтуер
 8. Програмиране за вградени системи
 9. Математически основи на програмирането
 10. Операционни системи

 

Учениците трябва през юли 2023 г. да бъдат със завършен 10 клас и с интерес към програмирането и ИКТ. Не се изискват предварителни знания в областта на програмирането. Ще учим през юли и август през седмицата, а през учебната година - всяка събота. Обучението е платено, в зависимост от броя записани ще струва между 1800 лв. (12 записани, под 3 лв. учебен час) - 2400 лв.( 8 записани, под 4 лв. уч. час).

Двуседмичното обучение в Испания е на тема "Колаборативна роботика" и е организирано във фирма Dipromac https://www.dypromac.com/. То е възможно благодарение на одобрен проект по програма "Еразъм+" и е напълно безплатно - пътуване, настаняване, пълно изхранване и култура програма.

При проведената предварителна визита посетихме фирмата и се запознахме с програмата на обучение. Радваме се, че децата ще получат информация и знания за програмиране и управление на професионална роботика и високи технологии. 

Разгледахме и базата за настаняване на децата - самостоятелна сграда на 3 етажа с тераса на покрива, организирано като място за отдих и игри. Достъпът е контролируем с електронни пропуски. Има едно общо помещение - зала с телевизор и маси аз хранене и дейности, както и спални с легла. Базата е за 20 човека, а ние ще сме 12 обучаеми и двама ментори, така че няма да има повече от трима в една стая. Децата ще са с осигурено 3-степенно меню, като през цялото време ще имат достъп до бюфет с хладилник, кафеварка и др. уреди, както и плодове, чай, кафе, безалкохолни, снаксове, бисквити и закуски. Менторите са двама - преподавателят им по програмиране, а вторият придружител е завършил испанска филология и живал близо до Севиля около 20 години. 

За заявка попълнете формуляр https://forms.gle/BfUt1EgSB1TTqqRQ6  Информация : на 0878216023

 

Детската академия по програмиране и роботика приема ученици за 2019-2020!

Arduino за начинаещи за по-порасналите деца (7-9-и клас) във връзка с нашето израстване и 5-годишния ни юбилей!

Продължаваме обученията в двете основни направления: Програмиране и информационни технологии и Лего роботика и включваме НОВО - управление и програмиране с Arduino

Програмиране и информационни технологии с 4 групи:
JUNIOR, MIDDLE, SENIOR, EXPERT програмист

Лего роботиката с две групи:
BEGINNER, АDVANCED Lego инженер

Arduino за начинаещи – 1 група BEGINNER Arduino инженер

Учебните занятия за Детската академия по програмиране и роботика (ДАПР) ще започнат от 1 октомври.

Групите са до 10 човека, според броя на компютърните работни места. Вече попълваме групите, ПОБЪРЗАЙТЕ!

10 причини да запишете детето си в ДАПР към ИКТ Център:

 •  Децата стават по-самостоятелни и сериозни, те са заети с нещо полезно;
 • Събужда интереса на учениците от детска възраст към дигиталните науки, програмирането и STEM /съкращение от Наука, Технология, Инженерство и Математика/.
 • Преподавателите ще научат децата да разработват интернет-сайтове, да моделират и програмират роботи, да създават собствени игри, да анимират любими персонажи, да правят снимки и видео, и всичко това поднесено в игрова форма и практика.
 • Децата се запознават с най-новите технологии, като изкуствен интелект, роботи, 3D принтери и други;
 • Децата ще посещават софтуерни фирми, срещите с доказани специалисти са много зареждащи и мотивиращи децата, отключващи интерес към бъдещо развитие и професионално ориентиране;
 • Гъвкавият график позволява да изберете удобно за занятията време – занятията се дублират в двете смени на обучение;
 • В Академията са осигурени модерно оборудване, обучението се провежда в малки групи;
 • Компютърът престава да бъде за детето просто играчка, а се превръща в инструмент за творческо самоизразяване и интелектуалното му развитие;
 • Подготвя следващите шампиони по информатика и Лего роботика на България. Децата участват в национални състезания, което допълнително ги мотивира и им дава самочувствие;
 • Обучава учениците как да защитават личните си данни и да се предпазват от опасностите в интернет.

 

Arduino

С курса „Arduino за начинаещи“ продължаваме развитие в роботиката и компютърните науки след обученията с Lego роботи и насочваме нашето внимание към ученици от 7-ми до 9-и клас. Обучението е подходящо за напълно начинаещи с интереси към електрониката и програмирането. По същество Arduino са микроконтролерни развойни платки или на по-достъпен език - мини-компютри, които може да програмирате да правят различни неща и да взаимодействат със света посредством електронни сензори, светодиоди и електромоторчета. Например с Ардуино можете да управлявате робот, да мерите температура, влажност, въглероден диоксид и др., както и да управлявате различни релета, лампи, електроуреди.

Курсът "Arduino за начинаещи" ще запознае учениците с начина на работа и възможностите на най-популярната в света платформа за хоби електроника и интерактивни системи. Децата ще разберат какво представляват микроконтролерите и как работят. Ще използват цифровите и аналогови входно-изходни пинове на Arduino, за да приемат показания от сензори и да управляват различни уреди и компоненти, работещи с електричество.

Ще се запознаят с работата на основни електронни компоненти – съпротивления, диоди, транзистори, релета и други, както и с принципите при чертането на електрически схеми. Ключовата дума в Ардуино е „да разбират МАЛКО от …“. Защото няма нужда да владеят изчисляване на електронни схеми, създаване на платки, използване на програматори, писане на асемблер и прочее, ако искат просто да създадат едно малко роботче, да управляват електрически уреди или друго подобно действие.

Всичко е сведено до свързване на жици и устройства между дупчици, писане на малко код ( за който има много примери, библиотеки) и … ще имате работещо устройство. Разбира се, ще се докоснат и до поялник, ще могат да мерят с мултицет и  да натрупат още много практически опит.

Самото програмиране е чрез език от високо ниво, което значително улеснява създаването на програма и е пригодено за работа на ученици. В този курс участниците започват от най-простите неща като премигване на светодиоди и течнокристални дисплеи, преминават през управлението на различни видове електромотори, запознават се различните сензори използвани в роботиката и научават за възможностите за дистанционен контрол.

Курсът ще се провежда един път седмично по 3 учебни часа - в петък от 18 до 20 ч., възможна промяна съобразена с учениците е събота предиобяд.

Менторите на курса са инженери със специалност „Компютърни системи“, специално преминали за това предизвикателство обучение „ОБРАЗОВАТЕЛНА РОБОТИКА И КОДИРАНЕ С АРДУИНО“ на европейския доставчик ESMOVIA във Валенсия от 2 до 6 септември.

Програмиране и информационни технологии

Група JUNIOR на направление „Програмиране и информационни технологии“ е за най-малките ученици – от първи и втори клас, които се интересуват от работа с компютри и информационни технологии. След запознаване с устройството на компютъра и придобиването на умения за работа с мишката, ще разгледаме основни приложения на съвременните компютърни системи. Всеки урок представлява последователност от практически задачи, чрез които детето се научава да работи с графична, текстова и звукова информация и тяхното комбиниране. След това ще направят своите първи стъпки в програмирането. Всяко дете трябва да се докосне до програмирането и използваме игрите като естествен начин за придобиване на знания и умения в тази сфера. Развиването на алгоритмични умения води до формиране на алгоритмично мислене - солиден постамент за последващо обучение и бъдеща актуална реализация на трудовия пазар. Обучението ще се извършва един път в седмицата в рамките на 2 учебни часа, понеделник. Ще уточним с родителите удобния час за начало (17:30 до 18:00 ч.)

MIDDLE и SENIOR програмистите ще продължат тази линия и ще изучат в различни модули програмни езици основно Scratch, Visual Basic for Applications, програми на Microsoft Office и по-задълбочено анимираните презентации, програми за обработка на изображения, гифове и клипове. Децата ще оживяват любими герои в създадени от тях анимации и игри, на които ще дават правила и инструкции. Измества се фокуса от любовта на децата към игра с компютърните игри към удоволствието самият ти да ги създаваш. Възрастовата граница за първата група е 3-6, а за втората 5-7 клас, като за първата записваме деца без предварителна подготовка.

SENIOR програмистите надграждат знанията, които са придобили по време на предните модули и се превръща в експерти в програмирането със Scratch и информационните технологии. По време на модула децата се учат как да намират решения на сложни проблеми, за да достигнат крайната си цел. Понятия, с които малките програмисти се запознават и научават да използват при създаване на по-сложни програми, са: оператори, променливи, цикли и условия, оптимизиране на написания от тях програмен код. Заниманията са 3 учебни часа, 2 пъти в седмица дублирани в двете смени.

EXPERT програмистите, включвайки деца от 6-8 клас, ще задълбочат познанията си в програмирането с включване на допълнителни езици за програмиране HTML, CSS, JavaScript, платформи за създаване на сайтове, графичен дизайн и 3d проектиране. Ще продължим традицията от предишните години да каним различни преподаватели, доказали се специалисти в модулите, през които ще преминем. Заниманията ще бъдат 3 учебни часа седмично.

Лего роботика

Курсът по Лего роботика бе шанс за децата на Казанлък преди всички други в областта Стара Загора! С познания, които отварят много врати в ерата на бързоразвиващото се информационно общество. И то с обучители, които за няколко месечно обучение, направиха възможно отборът на Казанлък да се класират трети в България на Националното състезание по Лего роботика, организирано от SAP и ФРГИ! Лего роботиката дава възможност на децата да развият умения за програмиране, инженерни решения, логическо мислене, концентрация, работа в екип, справяне в критични ситуации, работа под напрежение, решаване на проблеми, умение за комуникация и всичко това се постига с най-добрата методика - забавлението. Роботиката е сред най-подходящите начини за запознаване учениците с технически науки като физика, математика, информационни технологии и програмиране. Часовете по роботика протичат забавно и интересно, докато учениците трупат познания в различните научни области.

Чрез LEGO роботите бързо се създават и тестват различни конструкции. Учениците се запознават с основните физични и инженерни концепции. Правят първите си стъпки в програмирането, използвайки софтуер, който е специално разработен за ученици. Работата с роботите поражда експлозия от емоции за децата - страх, напрежение, адреналин, увереност, щастие и най-важното заряд и вдъхновение за нови знания!

В занятията по Лего роботика учениците изучават по интересен, практичен и забавен начин програмиране, роботика, математика, физика и други науки. Развиват своето логическо, пространствено и креативно мислене. Децата работят в екип, решават „невъзможни“ проблеми под формата на игри, експериментират и добиват реален опит. Курсът е съобразен с интересите и възможностите на ученици в 2 до 7 клас.

Нивата са под формата на робо-приключения с определена тема за всяко занятие. Ще използваме иновативен подход на учене чрез правене и постоянна работа в екип, което развива логическото мислене на децата, въображението им и най-вече вярата в тях самите.

За началната група BEGINNER инженер не е необходима предварителна подготовка, учениците научават всичко на място, а след това го упражняват с LEGO роботите.

В групата АDVANCED инженер могат да продължат децата, които се обучаваха през миналата учебна година и доказаха знания и възможности с класиране за Финала на Националното по роботика. Записваме деца от 2-6 клас. Обучението е модулно. Всяка група с два модула по 14 занятия от 3 учебни часа, един път седмично, сряда или четвъртък от 18 до 20 ч.

 

Самочувствие за нас като обучители са изявите на децата ни като шампиони по програмиране, ИТ и роботика. Децата от направление „Програмиране и информационни технологии“ от 5 години участват в състезанията по програмиране и Информационни технологии „IT Знайко“ и традиционно всички участници от регионалния кръг се класират за националния.

С една дума са в първите 30 деца от цяла България за съответния клас за голям и вторите 30 за малък финал. Традиционно се представяме с едно място в челната тройка за всеки клас от трети до осми. Децата участваха успешно и в състезанието по информатика, организирано от ППМГ "Никола Обрешков" – всички с отличия и награди. Техните „колеги“ от Lego роботиката бяха поканени от организаторите на състезанието да представят роботите Lego и Finch в математическата гимназия.

В ДАПР се обучаваха деца от Казанлък за управление на роботи Finch по проект на фондация „Глобални библиотеки“ и изпълнител Общинска библиотека „Искра“. През безплатно обучение преминаха ученици от фондация „Сийдър“, деца от малцинствата от с. Ветрен. През миналата година ДАПР „ИКТ Център“ участва с три отбора - Robo Burborko  и Vicky Bricky от казанлъшки деца и Robo Star, представител за Стара Загора в Националното състезание по Лего роботика „Роботика за България“.

И трите отбора бяха класирани за Финала! Средната възраст на състезателите ни бе 4 клас, а се състезаваха с деца от повече от 70 отбора от професионални гимназии в България! От там се завърнаха с едно първо и едно трето място в секция Робо игра и едно трето в Робо дизайн. Децата участваха с проекти и в Технически фестивали – в ПГ "Иван Хаджиенов"  и „От Винта“. Бяха организатори и ментори на Ден на роботиката в Стара Загора в седмицата на програмирането през 2018-а, предстои да обучават осмокласници от ПГ „Иван Хаджиенов“ в управление на роботи и през тази Седмица на програмирането 2019-а.

Таксите за един учебен час са:

JUNIOR - 4.50 лв., месечна на база 8 учебни часа - 36 лв.,
MIDDLE и SENIOR - 5.25 лв., месечна на база 12 учебни часа - 63 лв.
EXPERT - 5.75 лв., месечна на база 12 учебни часа - 69 лв.
BEGINNER и АDVANCED- 6.25 лв., месечна на база 12 учебни часа - 75 лв.

Децата, които са участвали в ДАПР през миналата учебна година са с 10% отстъпка, при второ дете от семейството или участие едновременно във второ обучение 25%. При заплащане предварително таксите за първия срок, на базата на 14 учебни седмици, отстъпката е 10%. Месечните такси се заплащат в началото на месеца. При отсъствие на детето по уважителни причини се определят допълнителни часове за догонване. Попълваме вече групите с деца от 6 до 10 броя!

Водим се по показания график, който не е окончателен и търпи редакции, съобразени с децата. Така че, ако ученикът има желание да учи при нас, но часовете на обучението са неудобни, свържете се с нас - желанията на децата са с приоритет.

Освен обучения по ИТ, програмиране и дизайн, имаме удоволствието за предложим и обучение по математика за 5-и и 6-и клас.

Посещенията във фирми, срещите със специалисти в области, свързани с практическото приложение на всичко учено в курсовете ни, започнали с фирма "Давид холдинг" , фирма "Хеликон", "Казанлък Медия Груп" (kazanlak.com) и ще продължи, защото срещите с доказани специалисти са много зареждащи и мотивиращи децата, отключващи интерес към бъдещо развитие и професионално ориентиране.

Записване и повече за обученията на ДАПР на място в компютърната зала на ИКТ Център на улица „Искра“ 26, етаж 2, офис 25.

ИКТ Център предлага модерно оборудвани зали под наем в центъра на града


ИКТ Център предлага две зали под наем - за конференции, срещи и семинари, обучения, оборудвани с презентационна техника, флипчарт, бели дъски и екрани. По-голямата е с 20 места, тип класна стая и 30 места, тип театър. Другата е компютърна зала с 10 компютърни работни места.
Наемът за голямата зала е 20 лв./час и 80 лв. за цял ден. Наемът на компютърната зала е 25 лв./час, за цял ден - 100 лв. За повече време - по договаряне. Ползване на мултимедия от Центъра добавя 5 лв. на час. Залите се намират в центъра на Казанлък, на ул. Искра 26, етаж 2 - модерната сграда с кафе, магазини, офиси и жилища срещу читалище "Искра". Повече подробности: 0878216023.

ЦПО „ИКТ Център“ получи знак за качество за изпълнението на програма ЕРАЗЪМ+


Общо четиридесет и два от 217 проекта са отличени със сертификати и плакети за най-качествено изпълнение.

ЦПО „ИКТ Център“  получи знак за качество за изпълнението на проект на тема „ИКТ технологии в обучения за възрастни“ по най-голямата европейска програма за образование и обучение, „Еразъм+“. Проектът включваше квалификационни обучения на 7 преподаватели на ЦПО "ИКТ Център", свързани с прилагане на иновации, ИКТ технологии в обучението, предоставени от европейски доставчик Executive Training Institute - Maltа.
Признанието беше връчено от г-жа Татяна Калканова, изпълнителен директор на Центъра за развитие на човешките ресурси, на официална церемония в рамките на Годишната валоризационна конференция, състояла се на 07.12.2016 г. в „София Хотел Балкан”. Целта на събитието беше да се представят успехите на европейската Програма Еразъм+ в България и съпътстващите дейности през 2016 г. При откриването на конференцията заместник-министърът на образованието и науката в оставака Диян Стаматов, отбеляза че програма „Еразъм+“ помага за повишаване на качеството на българското образование чрез обмен на добри практики и дава възможност за постоянна квалификация на българските учители, за да преподават интересно и да увличат учениците.
Диян Стаматов посочи, че е изключително полезно да се работи по проекти, чрез които с европейски средства се насърчава мобилността на ученици от професионални гимназии, студенти, възрастни обучаеми, млади хора и доброволци и университетски преподаватели, учители, обучители, младежки работници и хора, работещи в организации от областта на образованието, обучението и младежта. Това е невероятен шанс за развитие. И още нещо много важно дават тези проекти – създават приятелства, изграждат лидери, участниците в тях се чувстват част от екип. Удоволствие е да срещаш хора с амбиция да знаят повече, за да дават повече на другите, заяви Стаматов.
Като част от форума се проведе изложение „И аз умея", което представя различни работни и творчески ателиета.

Към каталога Искаш да си тук? Включи се.

за реклама и контакти с kazanlak.com | условия за ползване

Приятели: Морето.net | Монтана | ITni News | Хижа Бузлуджа | Стара Загора
0.33283