За учениците

Занимания по интереси

За поредна година в ОУ "Свети Паисий Хилендарски" се организират и провеждат "Занимания по интереси". Учениците от първи до седми клас имат възможността да се включат в следните групи:

  • "Забавна математика" с ръководител Милена Дончева
  • "Математика без край" с ръководител Костадинка Тодорова
  • "Клуб по шах" с ръководител Димитър Пашев
  • "Климатът и аз" с ръководител Рада Димитрова
  • "Клуб за развитие на дигиталните компетентности" с ръководител Борислава Минчева.

 

Тази година за първи път се сформира група за първи клас - "Математика без край", в която учениците с голям ентусиазъм решават задачи от различен характер и оцветяват математически мандали. Остроумните и забавни подходи, обхващащи различните сфери на математиката, стимулират любопитството на малките откриватели и креативното им мислене, което води до по-голяма увереност в себе си.

Под формата на забавно- игрови практически занимания в клуба "Забавна математика" учениците от 4 клас също надграждат знанията си по учебното съдържание. Разкриването на увлекателната страна на математиката засилва интереса към предмета. Децата се мотивират да бъдат изобретателни в мисленето си и се научават да го прилагат в различни ситуации.

Чрез проекта "Климатът и аз" учениците от 7 клас затвърждават знанията си по климатичните промени, коментират ролята на човек в нарушаването на естествените процеси в природата и търсят варианти за разумното използване на енергията. Провеждат се лабораторни занятия с изследователски характер, изработват се постери, проучват се факти, документи и се дискутират различни гледни точки. Целогодишно учениците минават по класните стаи и измерват температурата на въздуха, степента на влажност, както и енергийното потребление.

Магията на технологиите в "Клуб за развитие на дигиталните компетентности" дава възможност на учениците да представят своите способности и идеи по по-интересен и художествен начин. Създават се интегрирани документи, таблични данни, обработват се презентации и изображения, които насърчават творческите способности, както и желанието за работа в екип.

С интерес и вълнение се подготвят театрални постановки в групата по "Театрално изкуство на английски език" в трети, четвърти и пети клас. Учениците усърдно работят по предстоящото Коледно представление, като едновременно с това усъвършенстват по забавен начин компетентностите си по английски език посредством езика на театралното изкуство.

Голям интерес сред учениците представлява клубът по "Шахмат", в който са включени учениците от четвъртите класове. Спортът става все по- популярен сред младите хора и допринася за развитието на логическото мислене.

Допълнителните занимания по интереси, съчетани с разнообразни интерактивни дейности, дават възможност на учениците да развият, затвърдят и усъвършенстват знанията и уменията, усвоени в часовете по отделните предмети. Стимулира се желанието им за творческа изява, насърчават се иновациите и креативното мислене.

За връзка с нас
Адрес:
Казанлък, гр. Казанлък, ул. Проф. Петко Стайнов № 27 а 0431/62065; 0878799643;0878 977 134 Мария Колева - директор, Петя Трифонова - ЗАС
Следвай ни по мрежите:
  • Следвай във Facebook
Намери ни тук:
Публикувано в категории:
Тагове:
грешна или непълна информация? вход
Към каталога Искаш да си тук? Включи се.

за реклама и контакти с kazanlak.com | условия за ползване

Приятели: Морето.net | Монтана | ITni News | Хижа Бузлуджа | Стара Загора
0.96717