10:29 | 07 март 14 19802

Кортежът на Орешарски забави казанлъшка сватба, младоженците играха хоро на пътя

Кортежът на Орешарски забави казанлъшка сватба, младоженците играха хоро на пътя / Новини от Казанлък

Уникална казанлъшка сватба бе отпразнувана навръх Националния празник – 3 март. Двама 27-годишни младежи  от Казанлък се врекоха във вярност на 3 март, като преди това минаха през множество перипетии, но с усмивка и веселие.

Антония Кънчева Кънева и Иван Йорданов Колев се ожениха по интересен и изненадващ начин. Двамата са приятели от ученическите си години. Ето какво ни разказа  булката Антония:

„Какво може да се каже... Нашата история започва от 3-ти клас, когато се събрахме да учим в един клас. От тогава си бяхме най-добри приятели. В 6-ти клас бяхме гаджета за една седмица, но се разделихме...

След гимназията аз заминах за Щатите на бригада и като се върнах, той ме покани да живея в неговата квартира, защото ми беше прекалено късно да си търся своя (но всичко е било част от неговия план, за съвместно бъдеще). И така се случи, в тази въпросната квартира се влюбихме - във Велико Търново. Връзката ни като гаджета продължи 7 години.

И така на 7-мата година той се реши да ме пита дали ще стана негова съпруга. Мъчих го 14 дни с отговора, но накрая казах своето "да" в двора на училището, където мина повечето ни съзнателен живот - „Екзарх Антим I“, разказва Антония, която вече е нежната половинка на младото семейство Колеви.

Датата на сватбата на двамата влюбени първоначално е била насрочена за  03.03.2013 г., но позакъснява с една година.

„Измислих го така, за да е съобразено с неговия патриотизъм и с моето желание да бъде зимна сватба на ски, на връх Бузлуджа, където е минала голяма част от детството ми, защото татко развиваше там зимните ски спортове, така да се каже - моето село, хората си ходиха не село, а аз на Бузлуджа, зиме и лете.

В последствие, започнах работа на връх Свети Никола (Шипка), като екскурзовод на паметника на Свободата и това засили много усещането ми за българското, за дадените жертви, за руските войни, които не са се интересували от политика, а са искали само свободата на един братски народ и са оставили кръвта и костите си по Шипченските камъни. Така още по-силно реших, че този ден трябва да се отбелязва значимо! Трябва да се празнува на 3-ти март, а какъв по-добър начин да празнуваш от сватба?!?!?" - писа ни Антония и добави изрично:

"И да кажеш, че специално сме минали през връх Свети Никола, да поднесем цветя пред загиналите за свобода българи и руси! И освен това, че имам руска кръв и, че така, точно на този ден решихме да скрепим българо-руската дружба! Като подпишем нашия си личен *МИРЕН* договор“ – продължава разказа си Антония.

Сватбата е интересна с много неща. По обичай младоженецът и кумовете отиват да вземат булката. Но тук Иван прилага нова тактика и вместо по стълбите, влиза в дома на булката през балкона на апартамента, като използва стълба.

Послед двамата поднасят цветя на паметника на Свободата на връх Шипка, след което те и всички сватбари тръгват за Бузлуджа, където в един от хотелите трябва да се състои сватбеното тържество.

Да, но на разклона за Бузлуджа ги дебне изненада. Полицаите не разрешават на сватбарите да се качат нагоре по пътя, защото очакват по този път да мине кортежа на Премиера Пламен Орешарски, на слизане от тържествата на връх Шипка за 3 март този понеделник.

И отново следва нещо нестандартно за нашите сватби – всички слизат от автобуса и колите си и започват да играят хоро на главния път Русе – Свиленград, точно пред Паметника на социалиста (известен като паметника на Димитър Благоев), който се намира на разклона за Бузлуджа. Вместо да са ядосани за закъснението сватбарите продължават да се веселят да си правят снимки и да играят хора.

Закачливо с булчинска рокля и кецове, Антония махаше на стоп на преминаващите коли, а те отвръщаха с клаксони поздравления на сватбарите - разказаха гости на чудноватата патриотична казанлъшка сватба. Веселието не спира, а кулминацията, естествено е сватбеното тържество. Сватбарта в ресторанта край Бузлуджа все пак започва, с около час по-късно от предвиденото, след като кортежът на Министър-председателя преминава по пътя. 

Освен всичко друго патриотично, по време на тържеството, двамата младоженци събличат булчинската рокля и костюм и обличат национални носии, с които празнуват сватбата си в ресторанта.

Честито на младото семейство и да се множат българските родолюбци!

kazanlak.com

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак