11:53 | 08 септември 15 3174

Журналистката от Павел баня Йорданка Трополова бе отличена със “Златно перо“ на СБЖ

Журналистката от Павел баня Йорданка Трополова бе отличена със “Златно перо“ на СБЖ / Новини от Казанлък

Журналистката Йорданка Трополова бе отличена с най-високото признание от Съюза на българските журналисти - "Златно перо" в петък в читалище „Напред“ в Павел баня на специална литературна вечер,  съобщава Яница Станчева/в. "Долина". Най-високото журналистическо призвание „Златното перо“ бе връчено на Трополова лично от Снежана Тодорова - председател на Съюза на българските журналисти.

Юбилейното събиране уважиха Снежана Тодорова - председател на Съюза на българските журналисти, Екатерина Павлова от списание "Дипломатически преглед" и певецът, Христо Паскалев, допълва Румен Скрински /www.Pavelbanya.eu

Йорданка Трополова подари на читалището в Павел баня сборник с всички статии, посветени на павелбанския край, подготвен в специално издание от главния редактор на сайта www.Pavelbanya.eu, Недялко Несторов. Той изтъкна, че Йорданка Трополова е написала повече материали за Павел баня през последните 11 години, отколкото въобще са били публикувани от основаването на селището до времето, в което тя е започнала да твори. Донка Иванова посочи, че най-новият сборник с разкази на Йорданка Трополова, "Всичко е любов", е реализиран в електронен вариант от секретаря на читалище "Напред", Свилен Белчев.

В  словото си Йорданка Трополова заяви, че винаги е била убедена, че човек идва на този свят с някакво призвание и харизма и колкото по-рано осъзнае тази харизма, ще бъде по-полезен на обществото. "Аз осъзнах, че съм щастлив човек, защото разбрах, че моето призвание е перото", заяви пред присъстващите Трополова и допълни: "Може би животът оцени тази моя любов към журналистиката и ми направи този чудесен подарък - вече толкова години да работя като журналист". Tя изтъкна, че никога не е считала себе си за писател и поет, а се е старала да изразява емоциите си и онова, което чувства, посредством разкази и стихове, съобщава Румен Скрински.

Йорданка Трополова е член на Съюза на българските журналисти. Значителна част от професионалната й кариера е свързана с Комитета на българските жени, в който работи като завеждащ отдел, секретар и първи заместник председател. Трополова работи и като главен експерт по социалната политика в Социалния съвет на Министерски съвет, допълва Яница Станчева.

Тропалова се пенсионира  като главен редактор на списание "Лада", след което продължава да работи в "Ние жените", сътрудничи активно на списание  "Български дипломатически преглед" и "Българе", в които редовно помества материали за известни личности и културни събития в община  Павел баня. През последните единайсет години тя е част от екипа на регионалния седмичник вестник „Долина“.

За активна участие в социалистическото строителство и е присъден орден „Червено знаме на труда”.  Тя е удостоена и с орден "Кирил и Методий" - първа степен за активна работа в областта на културата. В края на 2010 година Йорданка Трополова бе наградена от Европейския синдикален комитет по образованието и СБУ с Почетна грамота "Журналист на годината - 2010". Отличието й е присъдено "За професионално и обективно отразяване активността на Синдиката на българските учители през 2010 г."

По информация и снимки на www.Pavelbanya.eu и в. "Долина"

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак