12:39 | 07 април 16 2733

Стартира кампанията „И аз съм дете от твоя град“

На 7 април 2016 г. стартира благотворителната кампания на Община Казанлък и фондация „Сийдър“ „И аз съм дете от твоя град“. Тя има за цел да набере средства в подкрепа на децата и младежите със и без увреждания, живеещи в къщичките от семеен тип в града, както и да призове местната общност да ги приеме, приобщи и да подкрепи развитието им.

Кампанията бе открита със събитие в Младежки дом - гр. Казанлък, на което децата и младежите представиха част от своите таланти и отправиха поздрав към града и хората. След това се проведе пресконференция, на която заместник-кметът на Община Казанлък Лилия Цонкова и изпълнителният директор на фондация „Сийдър“ Александрина Димитрова представиха целите и дейностите на кампанията и призоваха представителите на местния бизнес да се включат в кампанията и да откликнат на нуждите на децата като дарят средства в тяхна подкрепа.

„До момента бизнесът в Казанлък винаги е откликвал на нуждите на града. Призовавам ви да бъдете съпричастни и сега и да подкрепите кампанията и децата. Не се колебайте да го направите и да помогнете заедно да осигурим по-добър и пълноценен живот на децата и младежите в къщичките. Те са част от нашия град и заслужават нашата подкрепа.”, отправи своя призив към общността и бизнеса заместник-кметът на Общината Лилия Цонкова.

През 2015 г. Община Казанлък разкри 3 къщички от семеен тип и 1 защитено жилище в града, а фондация „Сийдър” подкрепи процеса и в последствие пое тяхното управление. В къщите живеят 45 деца и младежи без родителска грижа на възраст между 5 и 30  години, които са прекарали живота си в институции. 31 от тях са с увреждания. Средствата, които държавата отпуска за тяхната издръжка, задоволят само най-базисните нужди от храна, отопление и малък екип от терапевти. Необходимото дофинансиране на една от къщичките за една година е 26 695 лв. или по 185 лв. на дете на месец. Това са средства за транспорт, храна, образователни материали, външни социални услуги, индивидуални курсове за развиване уменията на децата, материали по трудотерапия, дрехи, играчки, лични вещи и извеждане на децата в общността, медикаменти, санитарни материали и режийни.

„За нас е чест, че можем да прилагаме своя опит и в Казанлък и че вече подкрепяме 45 деца и младежи в този град. За някой те може да са просто цифра от статистиката. За нас това са 45 съдби, които искаме да живеят във възможно най-близка до семейната среда. Ние работим с всеки един от тях индивидуално, според личните им нужди и потенциал. Стремим се да развиваме техните умения, така че с времето те да водят по-самостоятелен и достоен живот. И година по-късно вече отчитаме нашите успехи и резултати през напредъка, който наблюдаваме в децата и младежите. Няколко деца, за които се смяташе, че никога няма да ходят сами го направиха. По-голямата част от тях вече се хранят самостоятелно, а много от тези, които използваха едва по една-две думи, започнаха да водят разговор. Редовно включваме децата и младежите в обществени прояви в града, екскурзии, концерти, базари и др. Те ходят на училище и детска градина и посещават допълнителни занимания според хобитата им – футбол, зумба, народни танци, оригами и др.” допълни Александрина Димитрова, изпълнителен директор на фондация „Сийдър”.

Кампанията „И аз съм дете от троя град”  ще набира средства до 9 юни, 2016 г., когато ще приключи с благотворителна вечеря за всички участници в нея. Всеки, който иска да я подкрепи може да намери повече информация на сайта на Община Казанлък и фондация „Сийдър” или да се свърже с организаторите на телефон 0884 962986.

Дарения се приемат в офиса на фондацията на ул. „Искра“ № 6, вх. 1, ет. 1, ап. 1 в град Казанлък или по банков път по сметката на фондацията в Уникредит Булбанк, BIC: UNCRBGSF, IBAN: BG05 UNCR 7000 1520 3427 69 – BGN. За всяко дарение фондацията ще издава договор и сертификат за дарение.

Кампанията се реализира с подкрепата на Ротари клуб Казанлък, Търговско-Промишлената палата в Казанлък и други. Kazanlak.com е медиен партньор на кампанията.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Обяви от Казанлък:

ЗПП ЕООД предлага под НАЕМ нов модел автовишка с хидравличен кош

ЗПП ЕООД гр.Шипка предлага под НАЕМ нов модел автовишка IVECO с хидравличен кош,въздух и ток 220V с осигурен оператор....

Платени съобщения 18/03/2024 гр.Казанлък
Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Управителният съвет на Туристическо дружество „Орлово гнездо“ град Казанлък съобщава на своите членове , че...

Платени съобщения 10/03/2024 гр.Казанлък
Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес. Без Посредник- Директно от собственик. Възможност...

Платени съобщения 06/03/2024 гр.Казанлък
 Kia Казанлък -Мончев-90 ООД  търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

Kia Казанлък -Мончев-90 ООД търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

За длъжността ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС, трябва да имате средно...

Работа 06/03/2024 гр.Казанлък
Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида край язовир Копринка търси да назначи камериерки на постоянен трудов договор. Работата е целогодишна....

Работа 29/02/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

На 9-ти април отварят архео комплекса „Светът на траките“

10295 | 27 март 2024

Д-р Красимир Пейчев подаде оставка като управител на ДКЦ “Районна Поликлиника“ Казанлък

9336 | 25 март 2024

Изявените възпитаници на МГ: Тихомир Глухарев, който е единственият българин от областта, студент в престижния Оксфордски университет

5439 | 26 март 2024

Голямо количество нелегален алкохол иззеха полицейски служители

3344 | 27 март 2024

Шофьор на “Хонда“ блъсна 82-годишна пешеходка

3317 | 25 март 2024

Абитуриенти от ПХГ ,,Св.Св. Кирил и Методий“ с емоционална и вълнуваща покана за бала към своята класна/ ВИДЕО

2437 | 26 март 2024

Мъж е с опасност за живота след сбиване на междуселски път

2394 | 25 март 2024

След мащабна операция на ГДБОП са иззети над 500 предмета, сред които тракийски шлем и антични златни накити

2374 | 22 март 2024

В музей „Чудомир“ представиха краеведски труд за творчеството на казанлъшката писателка и общественик Лилия Димитрова

2334 | 22 март 2024

Старши комисар Красимир Христов е новият директор на ОДМВР-Стара Загора

2298 | 28 март 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак