14:00 | 17 септември 16 4774

През 1993 година „Розова долина“ побеждава „Черно море“ в Казанлък

През 1993 година „Розова долина“  побеждава „Черно море“ в Казанлък / Новини от Казанлък

Казанлъшките фенове на футбола очакват с нетърпение да видят отбор от Първа лига.На 21 септември, сряда от 16.00 часа "Розова долина" ще приеме "Черно море" в среща от турнера за Купата на България. От ръководството на клуба обявиха цени на билетите за мача от 5 лева.  Дни преди двубоя от турнира за Купата на България между „Розова долина“ и „Черно море“ погледнахме назад в историята, за да видим какви срещи са се играли между двата отбора. 

Сега двата отбора са на различни нива в българския футбол.  „Черно море“ е сред най-силните отбори в Първа лига, „Розова долина“ също е сред най-силните състави, но в Трета футболна лига, но не винаги е било така.

През годините двата отбора са се срещали в срещи от „А“ и „Б“ група, както и в турнира за Купата на България. В елита двата тима са се срещали два пъти през сезона 82-83 година. В Казанлък срещата завършва наравно 0:0, а след това „розите“ губят във Варна с 3:1.

В единната „Б“ група „Розова долина“ е постигала 3 победи и един равен мач с „моряците“, които пък имат 6 победи над казанлъчани.
В турнира за Купата на България двата състава са се изправяли един срещу друг само през сезона 87-88 година, като тогава „Розова долина“ побеждава с 3:1 в Казанлък и завършва 0:0 във Варна, с което се класира за следващия етап на надпреварата.

През пролетта на 1993 година, в последната среща между двата тима играна в Казанлък „Розова долина“ побеждава „Черно море“ с 2:0.  Потърсихме назад в архивите и намерихме репортаж от срещата играна на ст. „Севтополис“. Ето и пълния репортаж и карикатура рисувана специално за срещата. Автор на статията е Емил Пенчев, а карикатурата е на Илия Липавцов:

РО3ОВА ДОЛИНА: Петков, Ганев, Бончев, Христов, Георгиев, Гегов (48-Пенев), Неделчев, Николов, Спасов (80-Миренски), Димитров, Маринов.
ЧЕРНО МОРЕ: Атанасов, Христов, Колев, Костов, Данев, Ат. Атанасов, Келепов, Сантуров, Йотов, Бакърджиев, Хараламбиев (70-Тимнев).
ГОЛМАЙСТОРИ: 1:0 Николов (16), 2:0 Димитров (40).


Настроението в лагера на „розите“ бе приповдигнато. По традиция казанлъчани играят силно срещу челниците. На защитната стратегия на черноморци старши треньорът на „розите“ Кральо Орозов противопостави схемата 3-4-4, която му донесе успех и срещу „Корабостроител“ (Рс). В защитата, подсилена с Бончев и Ганев, действаше безпогрешно младият Христов. В средата на терена се раздаваха Гегов, Неделчев, Димитров и Георгиев. Напред с постоянна смяна на местата объркваха черноморската защита доскорошните юноши Спасов и Николов. Под възможностите си се представи единствено Маринов, все още невъзстановен от травма.


Гостите разчитаха напред единствено на изтегления дълбоко в половината на „Розова долина" Келепов, който трябваше да бъде асистиран от Йотов, Хараламбиев и Сантуров. В 15-ата минута, след самостоятелен пробив, Николов разтърси мрежата зад Атанасов. Черноморци за съвсем кратко време поразчупиха защитния си вариант, но притискани от непрекъснатите атаки на казанлъчани, се прибраха отново в черупката си и бяха отново наказани. Стори го Димитров 5 минути преди края на първото полувреме.


През вторите 45-минути играта бе разпокъсана. Сега по-активни бяха гостите от Варна. Бакърджиев, Келепов, Йотов настоятелно търсеха пролука към вратата на Петков. Активизира се и Атанасов, който с точни подавания създаде няколко опасни голови ситуации пред вратата на домакините. Включилият се през втората част Тимнев влизаше остро по дясното крило и също носеше заплаха за отбора на „розите“. Но ветеранът Петков бе безупречен от първия до последния съдийски сигнал: така предотврати две-три чисти голови положения, предвидливо напускаше рамките на вратата и заслужи овациите на публиката. Пет минути преди края но срещата ,,розите“ отново се разиграха и създадоха суматоха пред вратата на гостите. При подобна ситуация - продължително меле през Атанасов, вратарят предпочете да се бори с падналия на тревата Николов вместо да лови топката. В 90-ата минута свободен удар пряко срещу вратата на „Розова долина“ пропиля Сантуров. Това бе последната възможност за варненци да си заминат с по-почетен резултат.

Мачът премина в спортсменски дух и двата жълти картона бяха предупредителен сигнал от страна на съдията Миланов, който свири безупречно.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Зов за помощ: Атанас Мермеклиев от град Шипка се нуждае от средства за животоспасяваща операция

7158 | 19 април 2024

Благотворителна кампания набира средства за малкия Калоян и борбата му с аутизма

5403 | 17 април 2024

Станал е инцидент в района на казанлъшкото полицейско управление

5363 | 22 април 2024

Лек автомобил се обърна след катастрофа до училище в Казанлък

4918 | 19 април 2024

“Арсенал“ отваря врати за Деня на бъдещето

4888 | 17 април 2024

Полицейска акция залови незаконни оръжия в дома на 69-годишна жена

4289 | 18 април 2024

След тричасово дебнене на бракониери - 7 заловени, куп актове и иззето оборудване

3753 | 18 април 2024

Арестант скочи от втория етаж на полицейското управление в Казанлък

3211 | 22 април 2024

Крадец заряза колелото си и избяга след гонка в Казанлък

2594 | 23 април 2024

Калоян Янакиев с първа самостоятелна изложба

2381 | 18 април 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак