13:08 | 29 септември 16 5599

Павилионът пред ОУ Паисий ще продава здравословни хамбургери в междучасията

Решение за нов 5-годишен наем и промяна на търговското предназначение на лавката пред казанлъшкото училище „Паисий Хилендарски“ трябваше да вземе днес Общинския съвет, заради изтичащия срок на договора на досегашния наемател.

Първоначалната идея на кмета и съветниците бе занапред павилиона да не се дава под наем за продажба на храна. Имало немалко брожения от родители, оплакали се, че вместо здравословна храна за децата там се продават скара и пържени картофи, при това без да има някакви предимства за учениците. Това разясниха кметът Галина Стоянова и директорката на училището Цветолина Цветкова, на която бе дадена думата пред съвета по предложение на кмета.

От друга страна, здравословното хранене на децата е въпрос на възпитание от самите родители, каза Цветкова, като изтъкна друго опасение, налагащо се от практиката - че ако в лавката се забрани продажбата на храна, децата ще се тръгнат да пресичат опасния булевард и да притичват между колите, за да си търсят закуски другаде, защото прекарват по 8-9 часа в училище и така или иначе -  много от тях си купуват допълнителни закуски през деня.

В крайна сметка, общинските съветници бяха убедени да приемат компромисно решение, което предложи кметът Стоянова – да отдадат под наем лавката за още 5 години, като не забраняват в нея да се продават храни. Но в договора с бъдещия наемател ще бъде изрично записано, че трябва да предлага здравословна храна с предимство за учениците по време на големите междучасия, пое ангажимент Галина Стоянова, като възложи на директорката на училището да следи за спазването на това задължение от бъдещия наемател.

Павилионът ще бъде отдаден за нов 5-годишен период под наем чрез търг, с начална цена за месечен наем от 75 лева.

Kazanlak.com

Още новини от Казанлък:
Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак
';