12:54 | 13 януари 17 9530

Виктор Владков с I награда и покана да открие Гала концерта в Карнеги Хол, Ню Йорк

Виктор Владков с I награда и покана да открие Гала концерта в Карнеги Хол, Ню Йорк / Новини от Казанлък

Виктор Владков е и сред 3-те номинирани деца-изпълнители за тазгодишните награди на Фондация "Енчо Керязов".

Талантливият малък пианист от Казанлък, седмокласникът Виктор Владков започва 2017 година със зашеметяващи признания на световно ниво. Виктор е уникално талантливо дете, свири на пиано от 5-годишен, а талантът си е само негов. Майка му е лекар – д-р Кети Маналова-Владкова, директор на казанлъшката болница, а баща му е инженер - Цветан Владков, собственик и мениджър в казанлъшката фирма „Хранмеханика“.

Годината за Виктор, семейството му и неговата неуморна преподавателка по пиано Елена Юлиянова започна със страхотен подарък за 13-ия му рожден ден на 6 януари. Дни по-рано, на 2 януари пристигна новината, че казанлъшкият виртуоз печели безапелационно Първо място в Международния конкурс „Golden Classical Music Awards“ в Ню Йорк. Виктор Владков получава и специалната покана да открие Гала концерта на победителите от конкурса на най-реномираната световна сцена – Карнеги Хол, който ще се проведе през месец март.

Тази седмица дойде и второто уникално признание за таланта на Виктор на старта на 2017 година. 13-годишният пианист от Казанлък е сред 10-те номинирани български деца за годишните награди на Фондация „Енчо Керязов“. „Комисията на Шестото издание на годишните награди имаше свръхтежка задача по избора за най-успешните талантливи деца на България. Отличниците с конкурентни резултати се оказаха наистина много, изпитанието на журито започна с отсяването на най-заслужилите,“ отбелязват от Фондацията, цитирани от БТА. Награждаването ще бъде в Зала "Арена Армеец“ на 25 февруари 2017 г. от 19.00 ч., когато ще се проведе шестият изключителен спектакъл на Енчо Керязов "Нощ на звездите“.

Фондацията отличава по 3 деца до 18 годишна възраст за цяла България във всяка от областите Спорт, Изкуство и Наука. Успехът е изключителен за Виктор, защото признанието за него идва в  конкуренция с много по-големи на възраст деца, сподели пред kazanlak.com д-р Маналова-Владкова, майката на Виктор. Другите две номинирани пианистки са възпитанички на музикални училища. Казанлъшкият малък виртуоз е вече 5 години носител на отличия за таланта си и от Фондацията на Димитър Бербатов  ''Успелите деца на България''.

Успехът на Виктор Владков не е нито случаен, нито подарен, нито лесен. „Да спечелиш веднъж, е успех, да спечелиш два пъти – е път и дарба, но при третия успех - това вече става и огромна отговорност. Заради очакванията на публиката, заради собствената му взискателност,“ споделя майката на Виктор. За малкото момче, пианото и успехите са все още игра, забавление, удоволствие. А вниманието към него от страна на медии, съученици, съграждани все още леко го притеснява. Това, което не го уморява, обаче, са ежедневните репетиции. Защото зад тези награди стои и упоритата ни дългогодишна работа над черно-белите клавиши – споделя музикалният педагог на Виктор в Школата по изкуствата „Емануил Манолов“ Елена Юлиянова. Отличие за работата си като педагог получава от Световния конкурс в Ню Йорк и самата Елена Юлиянова - всепризнатият казанлъшки учител-виртуоз, която също като прочутият ни физик Тео умее да улови таланта на своя ученик и да го извая така, че да го превърне в победител.

Седмокласникът от казанлъшката Математическа гимназия Виктор Владков е единственият българин, който извоюва първите места в трите най-престижни конкурси за пиано в Европа през 2016 година. Той победи през април в Лондон и взе Grand Prize Virtuoso, спечели конкурсите в Залцбург през юли и във Виена през септември. Между тях се нареждат още 8 престижни награди от конкурси в България. А сега талантът му го издига и до най-високата сцена на Карнеги Хол с първо място в Златните награди за класическа музика в Ню Йорк.

Красимира Стоянова
Kazanlak.com

 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак