13:29 | 24 март 17 8522

Казанлък възражда Бузлуджа с рок култура и концерт през юли

Казанлък възражда Бузлуджа с рок култура и концерт през юли / Новини от Казанлък

„Бузлуджа - рок култура“ това лято ще събере рок-фенове от цяла България в първото издание на мащабен проект за казанлъшки рок-фестивал. Инициатори на проекта са казанлъшки бизнесмени и общественици, на които Община Казанлък активно съдейства. Антон Каракоев – собственик на Ню Йорк Пъб и графичният дизайнер Иван Найденов са водещите фигури в инициативния комитет. Като членове на консултативния Съвет по култура и туризъм в Община Казанлък те представиха днес идеята пред колегите си от съвета, пред Кмета Галина Стоянова и Председателя на ПК по култура в Общинския съвет Борис Кърчев.

Първото издание на бъдещия рок-фестивал ще се проведе на 8 юли тази година. Концертът „Бузлуджа – рок култура“ се очаква да събере над 2500 зрители от цялата страна. В него по предварителна програма ще вземат участие 3 подбрани български групи:
- Рок група „Кикимора“ с основател Николо Коцев, автор на рок-операта „Нострадамус“ и на либретото и музиката на новия зрелищен спектакъл на Царевец.

- Рок група “SEVI” с фронтмен Светлана Близнакова. Музикантите са избрани за подгряващи на „EUROPE” за концерта им в Арена Армеец на 16 май тази година, имат зад гърба си концерти в България, Гърция, Италия и Сърбия, а новите им сингли са в ефира на телевизиите и радиостанциите в Европа, Латинска Америка, САЩ и Австралия.

- Рок група “INSPIRATION”, в която участват млади музиканти, ученици и възпитаници на НГПИД “Акад. Дечко Узунов” - Казанлък, с опит в национални и международни рок събития.

Сцената ще бъде разположена точно пред входа на паметника Бузлуджа, а за зрителите се предвиждат както седящи места, така и тридневна къмпинг-зона и зона за кетръринг с продажба на храна и напитки. Къмпингът ще бъде организиран още на 7 юли и ще обхване деня на концерта – събота, 8 юли и неделята – 9 юли. Организаторите ще подсигурят охрана, химически тоалетни, пропускателен режим, организация по паркиране и къмпингуване, сметосъбиране и почистване. Активна логистика и подкрепа осигураява Община Казанлък, с чието съдействие се организира концерта.

“Прегърнахме веднага идеята за този концерт и надяваме се бъдещ рок-фестивал на Бузлуджа, защото в това събитие има послание, за което Община Казанлък работи и подкрепя отдавна.” - сподели Кметът Галина Стоянова. „Посланието е за Бузлуджа – защото там има една природна, архитектурна и историческа даденост и тази даденост е наша – на Казанлък. Община Казанлък подкрепя инициативата точно заради тази идея, която изпъква зад рок-сцената - да фокусираме вниманието на държавниците ни към тази чиния и паметник, за да се намерят сили да бъде ремонтиран и възстановен. Бузлуджа е ценност за нас казанлъчани и е крайно време тя да стане известна като уникален архитектурен паметник, а не като символ на разрухата на една идеология. Време е да спрем да я идеологизираме и да се погрижим за Бузлуджа като културен паметник. И тук идеята за култура в концерта “Бузлуджа  - рок култура” и рок-музиката като културата, обединаваща хора от всикчи поколения е съществената.” - добави Галина Стоянова.

Kazanlak.com

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак