11:19 | 14 юни 17 3400

Възпитаниците на Елена Юлиянова отново покориха сцените на международни конкурси

Възпитаниците на Елена Юлиянова отново покориха сцените на международни конкурси / Новини от Казанлък

От 9 до 11 юни, в красивия град Созопол се проведе XI Международен конкурс за изкуствата „Радост на брега”, организиран от Областна администрация Бургас, Община Созопол и Сдружение „Радост на брега”. Поредното издание на конкурса събра на своите сцени талантливи млади участници от много държави, разпределени в пет възрастови групи. В трите конкурсни дни много даровити деца - музиканти, певци, танцьори, художници, артисти показаха своя талант, подготовка и умения с цел изява на талантите в областта на музикалното, танцово, изобразително, сценично и литературно изкуство.

По традиция в състезанието и конкурсната надпревара се включиха талантливите ученици от класа по пиано на Елена Юлиянова в СУ „Екзарх Антим І” и ШИ „Емануил Манолов”, при НЧ „Искра-1860” и заслужиха 10 награди за труда и огромната любов към музиката и изкуството, за желанието да дадат абсолютно всичко от себе си на конкурсната сцена. Поздравления за този забележителен успех на победителите, спечелили високи отличия на конкурсната сцена.

Първи награди в първа възрастова група спечелиха 7-годишните очарователни, малки пианисти - Христиана Харалампиева и Тома Вълков. Първа награда в 3-та възрастова група завоюва и талантливия пианист Виктор Владков.

С Втори награди журито отличи конкурсните изпълнения на Дамян Стоев във 2-ра възрастова група,  Виктория Влахова, участвала на конкурса в 3-та възрастова група и клавирните дуа Дамян Стоев – Христиана Харалампиева и Виктория Влахова – Адриана Узунова.

Със Специална статуетка журито награди най-малката участничка в 4-та възрастова група Адриана Узунова, класирана на 4-то място. А най-забележителен успех с блестящото си изпълнение на сцената завоюва 17-годишната, изключително талантлива, млада пианистка Александра Симеонова. Тя спечели едногодишна стипендия на Министерство на Образованието.

Специален Сертификат за забележителни педагогически и художествено-творчески постижения, достойно защитени с участието на възпитаниците в международния конкурс на изкуствата „Радост на брега”, беше връчен на клавирния педагог от град Казанлък, г-жа Елена Юлиянова.

Още един изключителен успех, на Международен музикален конкурс „Great Composers Competition”, постигнаха Виктория Влахова, Адриана Узунова и Александра Симеонова. Конкурсът „Великите композитори” със седалище в Лондон, Великобритания се провежда онлайн и предлага възможност за участие на талантливи млади музиканти – изпълнители на класически музикални инструменти от цял свят.

В раздел „Музиката от 20-ти век” Първи награди спечелиха Виктория Влахова, с изпълнение на „Прелюд” от С.Прокофиев, и Александра Симеонова с изпълнение на „Токата” от В. Казанджиев.

Виктория Влахова се класира също и на Трето място с участието си в категории „Музиката от 18 век и 20 век” с изпълненията на произведения от Й.Хайдн и Ванг Киан.

Отличен резултат на конкурса момичетата постигнаха и като клавирно дуо. Талантливи пианистки спечелиха Първа награда за ансамблово изпълнение на произведение от П.Чайковски в раздел „Музиката от 19 век”, и Втора награда за „Нестинарски танц” от М. Големинов в категория „Музиката от 20 век”.

Аплодисменти за прекрасни казанлъшки таланти!

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак