12:47 | 11 септември 17 2231

Министърът на образованието Красимир Вълчев открива новата сграда на МГ- Казанлък утре

Министърът на образованието Красимир Вълчев открива новата сграда на МГ- Казанлък утре / Новини от Казанлък

Лично Министърът на образованието Красимир Вълчев ще открие новопостроената сграда на казанлъшката Математическа гимназия, обособена за Национален център по природо-математически науки.

Специализираните кабинети по физика, биология, химия, информационни технологии в новия корпус от Националният център са вече оборудвани с помощта на дарения и ще бъдат ползвани от всички ученици на ППМГ „Никола Обрешков“.

Изграждането на новата сграда стана със средства отпуснати целево от Министерството на образованието и науката в края на 2014 година, а строителството започна на 6 юни 2015 г. с тържествена церемония по първа копка с участието на тогавашния вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Както е добре известно на казанлъчани, строителството на корпуса претърпя инцидент. Двайсетина дена след първата копка, основите се срутиха, което събори и част от съседната стара сграда на МГ-то. Заради форсмажорните нови укрепителни дейности и строителство, две години учениците бяха преместени в сградата на Механото.

Това лято възстановяването беше завършено и в 10 часа на 15 септември учениците и учителите на казанлъшката математическа гимназия ще влязат в обновената си сграда.

Три дни по-рано от Първия учебен ден ще бъде прерязана лентата на крилото, предназначено за Национален център по природо-математически науки. Церемонията по откриване на Центъра е насрочена за утре, 12 септември от 10.00 часа пред гимназията.

Тя ще бъде съчетана с кампания по събиране на учебници и книги за българските деца в чужбина, в подкрепа на дарителската кампания на БНТ „Прозорец към Родината“. Екип на Националната телевизия също ще участва в събитието, като на място ще събира донесените от казанлъчани книги и учебници, с оставените от техните дарители лични послания към българчетата зад граница.

Тържественото откриване на Новата учебна година и Първият учебен ден в Професионалната Природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“ ще започне пред новата сграда на гимназията  в 10.00 часа на 15 септември.

Kazanlak.com

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Подобни новини:

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак