15:00 | 12 октомври 17 12702

Айджан Онбаши бе избрана днес за кмет на Казанлък

Айджан Онбаши бе избрана днес за кмет на Казанлък / Новини от Казанлък

Дванадесетокласничката от казанлъшката Художествена гимназия Айджан Онбаши бе избрана днес да седне в стола на кмета на Казанлък за един ден. В инициативата „Млад управленец“ се включиха ученици от всички казанлъшки гимназии по случай Деня на българската община - празника на Община Казанлък. Мястото на кой зам. кмет или началник на отдел в Община Казанлък да заемат младите управленци, за да се запознаят отвътре и от близо с работата на управляващите града – бе определено чрез жребий.

Така на две бъдещи абитуриентки и може би новите Царици рози на Казанлък за 2018 година Айджан Онбаши и Мими Петкова се паднаха двете най-главни позиции в управлението на града – на кмета и на председателят на Общинския съвет. И докато младата художничка Айджан, като кмет за един ден има виждания за бъдещето на Казанлък като красив и уютен град за казанлъчани и гостите му, то Мими Петкова – която завършва специалност „Екскурзовод“ в Гимназията по туризъм – има идеи как да рекламира Казанлък пред туристите и с какво да направи града ни още по-привлекателна туристическа дестинация.

Въпреки, че началникът на кабинета на кмета Сребра Касева му изсипа най-малко десет задачи за вършене в днешния ден, нейният заместник за един ден Златомир Трифонов, не се уплаши и каза, че му се струва лесно всичко, което го чака – куп документи, преводи, писма, организация на делегации за побратимени градове, подготовка за Празника на розата и за днешния Празник на Общината. Златомир учи в музикална паралелка в СУ „Екзарх Антим I” с профил пиано – талант, който двамата с ментора си Касева откриха, че биха могли да споделят в един кратък етюд измежду днешната работа.

Никак не е лесна работата на секретаря на Община Казанлък – каза избраната за един ден за заместничка на Ваня Иванова, Кристина Терзиева – ученичка в 11 клас от ПГ по лека промишленост и туризъм. Също като своя ментор, Кристина бързо и отривисто навлезе в дебрите на административната организация, където работата с документи не иска много думи, а точни и стрикни дела.

Венета Драгнева, ученичка от ППМГ "Никола Обрешков" изтегли късмета да седне за ден в най-точния за нея стол - този на зам.-кмета, който отговаряше най-близо и най-присърце за обноввяването на Математическата гимназия, още повече и самата тя е нейна възпитаничка - Даниела Коева. Младият зам.-кмет Венета бе впечатлена от това колко е много работата в ресора, с колко много неща трябва да се занимава и колко е комплексна работата на зам.-кмета по инфраструктурата.

Пламена Милева, ученичка от ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт седна за ден в стола на зам.-кмета по бюджет и финанси Михаил Михайлов. Ако имаше възможност да определя къде да отиват общинските пари, Пламена щеше да направи така, че Казанлък да бъде по-чист и екологичен град, с по-малко автомобили и по-удобен еко-транспорт. Но това бъдеще не е толкова далчено – добави веднага зам.-кметът Михайлов, като разказа на Пламена как Община Казанлък вече работи за интегриран екологичен градски транспорт, с електромобили, и че мечтаният от младите хора чист Казанлък много скоро ще се сбъдне на практика.

Като главен архитект на Казанлък, за десетокласничката от ХГ "Св. Св. Кирил и Методий"  Иванела Влаева бе същинско предизвикателство да подпише истинска виза за проектиране и да я подпечата от името и заедно със самия Главен архитект на Казанлък - арх. Георги Стоев. "За мен е удоволствие да прекарам днешния ден с главния архитект на Община Казанлък, той ме учи как се проектират сгради и ми показва какви усилия влагат хората, които работят в Общината, за да постигат целите си," сподели Иванела. Тя е впечатлена, как усилията на общинската администрация в последните години надграждат над постигнатото до сега и радват едновременно и младите и по-възрастните хора, живеещи в нашия град и допълни: "И ни показват, че ние хората от Казанлък можем, че всичко зависи от нас, стига да вярваме в себе си!"

Още снимки вижте в Галерията "Млад упревленец за един ден"

Kazanlak.com

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак