16:49 | 26 октомври 17 3953

Стенли с номинация за Годишните награди „Добрият Самарянин”

Стенли с номинация за Годишните награди „Добрият Самарянин” / Новини от Казанлък

Старозагорското сдружение „Самаряни“ стартира кампанията си по набиране на номинации за ежегодните годишни награди „Добрият самарянин“ за личности, които през годината са сторили добротворство. Третата поред подадена към момента номинация е тази за добрините за онкоболни жени, които прави казанлъшкия коафьор Стенли.

Станимир Начев (Стенли) от град Казанлък дарява самочувствие и надежда на онкоболни жени вече втора година. Във фризьорското му студио повече от 1000 жени са получили безплатна перука и грим, посочват от „Самаряни“. Номинация за неговото благородно начинание идва от една от тях.

"За миналата Коледа получих диагноза „рак”. Всичко стана страшно бързо. Лека тежест и болка в яйчниците ме отведе на стандартния преглед при гинеколог. Никакво време за губене. След няма и две седмици минах през операция по отстраняването на образуванието и се надявах всичко да приключи до там. Да, ама не. Така дойде моментът, в който трябваше да приема „тежката диагноза” и да поема по пътя на борбата с рака…

Назначено ми бе лечение – шест химиотерапии. Звучеше страшно. Стана още по-страшно, когато от косата ми взеха да падат цели кичури. Повечето от нас сме гледали по филмите подобна ситуация и отстрани изглежда някак си част от „процедурата”, но в действителност това бе един от най-травмиращите моменти за мен. Махнах я  (косата) сама, по препоръка на близките и психоложката в болницата. Щяло да се възприеме по-лесно. Уви!

На поредната химиотерапия някой мушна в джоба ми малко листче хартия – 088*/******, Стенли, Казанлък – „обади се, ще ти помогнат с добра перука”. Прибрах се у дома и още на следващия ден реших да посетя салона на Стенли. Ей така, без предварителна заявка и предупреждение. По пътя на там през цялото време се чудех ,като вляза какво да кажа, как да обясня, сигурно щеше да има още хора в салона. С една дума, изпитвах неудобство да представя нуждата си.

В момента, в който прекрачих входа на фризьорския салон, съзрях висок млад мъж с живи очи и лъчезарна усмивка. Погледна ме, поздрави ме за добре дошла и се приближи. Прошепна „за перука ли?”. Нямаше нужда от обяснения. Той сякаш ме очакваше. Съгласих се. Една жена ме придружи до помещение с много перуки. Помогнаха ми да си избера най-подходящата за мен. Такава, с каквато да се чувствам комфортно. Отделиха почти час от времето си. В този момент се почувствах специална – обгрижена от напълно непознати хора, които сякаш знаеха какво се случва в ума ми и разбираха важността на този на пръв поглед „несериозен” проблем. И така Стенли ми подари надежда. Вяра, че ще се справя в трудния път и най-важното – той бе един от първите хора, който ми доказа,  че не съм сама.  И сега не спирам да вървя напаред."

„Добрият Самарянин“ представлява годишна награда, учредена от Сдружение „Самаряни“, за високо признание към отделна личност. Това е начин да бъдат идентифицирани и избрани хора, които заслужават всеобщо обществено уважение и признателност, в следствие на извършен от тях жест на добротворство към друг човек или хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда.

Годишна награда „Добрият самарянин“ е част от инициативата „Имам приятел – добър самарянин“. Тя е спонтанен и доброволен обществен проект на Сдружение „Самаряни“, който има за цел да популяризира и утвърди историческата, обществено-културната и духовна роля на дружествата, работили на територията на регион Стара Загора – „Добрий Самарянинъ“ (03 март, 1899 г.), „Самарянка“ (09 декември, 1910 г.) и „Самарянин“ (15 декември, 1911 г.) сред широката общественост в регион Стара Загора, както и да спомогне за повишаване на социалната отговорност и ангажираност на широк кръг от граждани.

Всяка година инициативен обществен комитет избира по един „самарянин“, номиниран от гражданите, за да получи обществената награда. Провъзгласяването и връчването на наградата ще се случва на 14 Декември – датата от създаването на Сдружение „Самаряни“.

Kazanlak.com

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Обяви от Казанлък:

ЗПП ЕООД предлага под НАЕМ нов модел автовишка с хидравличен кош

ЗПП ЕООД гр.Шипка предлага под НАЕМ нов модел автовишка IVECO с хидравличен кош,въздух и ток 220V с осигурен оператор....

Платени съобщения 18/03/2024 гр.Казанлък
Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Управителният съвет на Туристическо дружество „Орлово гнездо“ град Казанлък съобщава на своите членове , че...

Платени съобщения 10/03/2024 гр.Казанлък
Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес. Без Посредник- Директно от собственик. Възможност...

Платени съобщения 06/03/2024 гр.Казанлък
 Kia Казанлък -Мончев-90 ООД  търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

Kia Казанлък -Мончев-90 ООД търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

За длъжността ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС, трябва да имате средно...

Работа 06/03/2024 гр.Казанлък
Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида край язовир Копринка търси да назначи камериерки на постоянен трудов договор. Работата е целогодишна....

Работа 29/02/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Д-р Нели Боскович: Липсата на профилактика и здравословен начин на живот са водещи за отключването на неврологични болести

9348 | 21 март 2024

Д-р Красимир Пейчев подаде оставка като управител на ДКЦ “Районна Поликлиника“ Казанлък

9102 | 25 март 2024

На 9-ти април отварят архео комплекса „Светът на траките“

8579 | 27 март 2024

Изявените възпитаници на МГ: Тихомир Глухарев, който е единственият българин от областта, студент в престижния Оксфордски университет

4969 | 26 март 2024

Кражби в Казанлъшко и Павелбанско регистрираха за ден униформените

3822 | 21 март 2024

Шофьор на “Хонда“ блъсна 82-годишна пешеходка

3197 | 25 март 2024

Голямо количество нелегален алкохол иззеха полицейски служители

2984 | 27 март 2024

Мъж е с опасност за живота след сбиване на междуселски път

2292 | 25 март 2024

В музей „Чудомир“ представиха краеведски труд за творчеството на казанлъшката писателка и общественик Лилия Димитрова

2241 | 22 март 2024

Абитуриенти от ПХГ ,,Св.Св. Кирил и Методий“ с емоционална и вълнуваща покана за бала към своята класна/ ВИДЕО

2238 | 26 март 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак