13:08 | 27 ноември 17 5010

Главният редактор на в.“Искра“ подаде оставка, назначават и управител на Поликлиниката

Главният редактор на в.“Искра“ подаде оставка, назначават и управител на Поликлиниката / Новини от Казанлък

Управител на общинското ДКЦ "Поликлиника" ще продължи да бъде досегашният му дългогодишен шеф д-р Петър Лучев, но общинският вестник "Искра" предстои да се сдобие с нов главен редактор и респективно - управител на общинското предприятие "Казанлъшка Искра" ООД. Тези промени в управлението на две от общинските предприятия предстои да гласува на редовната си сесия този четвъртък Общинският съвет на Казанлък, който е принципал на общинските дружества.

В управлението на Поликлиниката няма да има смяна, въпреки, че на последните две сесии се прокраднаха намеци за готвена смяна на дългогодишния директор д-р Петър Лучев с ново лице. На обявения конкурс от Общината, действително се е явил и втори кандидат освен д-р Лучев, става ясно от документите за сесията. Това е д-р Динка Григорова, но документите й не отговаряли на изискванията и тя не е допусната от комисията до участие в конкурса. Така д-р Лучев спечелва поредния си конкурс за управител на ДКЦ-то и с предстоящото решение на ОбС тази седмица, на 2 януари 2018 г. Д-р Лучев ще бъде назначен за директор на Поликлиниката за още един мандат.

Предсрочно, обаче, преди да изтече мандата й, желанието си да напусне управлението на „Казанлъшка Искра“ ЕООД, е депозирала през октомври Кристалина Вълчева. Главната редакторка на Общинския вестник „Искра“ е подала до кмета Стоянова заявление за напускане, стартиращо 3-месечното й предизвестие от датата на подаването му – 10 октомври. Причините за оставката на г-жа Вълчева са здравословни и лични – посочва тя в заявлението си. Така на практика Кристалина Вълчева ще напусне вестник „Искра“ само 3 месеца преди официално да изтече подновеният й през 2015 г. 3-годишен договор за управление на общинския вестник, валиден до април 2018 г. Кристалина Вълчева е главен редактор на вестник „Искра“ и управител на дружеството в продължение на непълни 6 години – от април 2012 г. до края на 2017 г.

Веднага след като гласува за освобождаването на Кристалина Вълчева като Управител на „Казанлъшка искра“ ЕООД и не-освобождаването й от отговорност за 2017 г., Общинският съвет на Казанлък ще гласува за провеждането на нов конкурс за управител на вестник „Искра“. Условията към кандидатите ще бъдат: да имат висше образование, поне 3 години управленски опит и „да имат знания и умения за заемане на въпросната длъжност“, както пише в документите. Конкурсът ще се проведе на 14 декември чрез събеседване с комисия за програмата за развитие на „Казанлъшка Искра“ ЕООД. Бъдещият управител на вестник „Искра“ ще подпише нов 3-годишен договор с Общината.

Вестник "Искра" е един от най-старите вестници в България. Основан е на 1 юни 1924 г. от Петър Топузов и дълги години се списва от Ученолюбивата дружинка "Искра", включително и за десетина години под редакцията на Чудомир. После от Читалище "Искра", докато се одържавява след 9-ти септември и от тогава е общински вестник. Общинското дружество, което да го управлява като самофинансиращо се издание - „Казанлъшка Искра” ЕООД е основано през 1995 г. В годините на т.нар. "демокрация", вестник "Искра" смени не малко главни редактори и управители на дружеството, сред които Иван Лапчев, Светлозар Стоянов, Кристалина Вълчева, Диана Рамналиева и Данаил Парнаров. 

Kazanlak.com

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак