17:22 | 06 декември 17 3577

Конкурси за коледни снимки и костюми и Златна сватба готви за празниците Община Казанлък

Конкурси за коледни снимки и костюми и Златна сватба готви за празниците Община Казанлък  / Новини от Казанлък

Новата коледна украса по централните булеварди на Казанлък е дарение от фирма – стана ясно днес на пресконференция в Общината по повод предстоящите Коледно-новогодишни празници в Казанлък. Светещите топки и панделки по булевардите „Розова долина“, „23 Пехотен Шипченски полк“ и „Александър Батенберг“ са избрани от екип на Общната, а спонсорите са ги закупили и подарили на Казанлък. Фирмата не била казанлъшка, а само с представителство тук и не желаела да с споменава името й, нито стойността и целите на дарението, отговори на въпросите ни Сребра Касева, началник на кабинета на кмета. Догодина за коледните светлини в Казанлък ще бъде заложена сума в бюджета на Общината и се планира да бъде поканен специализиран екстериорен дизайнер, за да се украси концептуално града, както се прави навсякъде по света.

Нова инициатива във връзка с коледните светлини тази година ще бъде конкурс за коледна семейна снимка пред коледна украса в Казанлък. Може да е от градската, а може и от фирмена или лична украса, но да бъде снимка на вън – уточниха от Общината и да личи, че е в Казанлък. Кандидатите за наградите ще могат да изпращат до 3 снимки на фейсбук-страницата на Община Казанлък или на имейл, който ще бъде обявен допълнително. Снимките ще бъдат публикувани в страницата на Община Казанлък във Фейсбук, а победителите ще бъдат определени с набиране на лайкове. Гласуването ще продължи до 9 сутринта на 28 декември, а на следващия ден, авторите на снимките, събрали най-много лайкове, ще бъдат наградени тържествено.

Нова идея ще бъде реализирана за пръв път и в деня за запалване на Коледната елха на Казанлък. Това е коледно шествие на деца и ученици с конкурс за най-оригинален коледен костюм. За участие в шествието на 8 декември от 16 часа са поканени всички детски градини, училища и читалищни състави, като в него могат да се включат деца и не организирани от институция. Най-свежите джуджета, Дядо-коледовци, еленчета, снежни човечета и Снежанки ще получат награди пред Коледната елха на площада, след което ще бъдат запалени и светлините й. После с ледено шоу ще бъде даден и старта на коледно-новогодишен сезон 2017-2018 на Ледената пързалка. Условията за пързаляне са като миналогодишните, както вече ви съобщихме преди седмица, вижте подробности в свързаната новина.

Коледно-новогодишният афиш със събития, подготвен от Общината и културните институции в града, включва 6 театрални представления на таеатър „Л. Кабакчиев“, като за децата  те са всяка събота от 11:00 в залата на „Искра“ 4; 5 изложби, между които и традиционната Коледна изложба на СБХ – Казанлък; 9 концерта на читалищни и други състави, които ще се провеждат в Галерия „Искра“ 4, ЛХМ „Чудомир“, Военния клуб и Читалище „Искра“. Сред тях по-специално внимание бе обърнато на концерта с музика на Вивалди на Държавната опера – Стара Загора, който ще се проведе на 23 декември в НЧ „Искра“ от 19.00 часа. За повче подробности, разгледайте афиша долу.

В навечерието на Рождество, на сами Бъдни вече на площада в Казанлък ще започне вече станалия традиция Коледарски фестивал, в който тази година освен казанлъшки коледарски състави ще се включат и гости – от Павел баня, Калофер и град Камено. Идеята е и този фестивал да прерасне в по-мащабно национално събитие, сподели Сребра Касева. Традиционното Коледно мегданско хоро, организирано от Н „Жар“ ще бъде отново на 25 декември на площада.

С  хора и веселие ще посрещнат казанлъчани излезли на площада Новата 2018 година и в Новогодишната нощ, както се прави вече от доста години насам. За Новогодишното веселие, което започва от 23.30 часа на 31 декември пред Елхата, Общината тази година е поканила казанлъшка формация за народна музика – оркестър „Казанлък“ с ръководител Тодор Говедаров.

На днешната пресконференция бе анонсирано и още едно ново събитие за Казанлък, организирано от Общината - Златна сватба. В понеделник, 11 декември, Община Казанлък организира общ празник за 80 двойки казанлъчани, които са сключили брак преди 50 години – през 1967 г. и са останали заедно, неразделни и още живеят в Казанлък. Събитието се организира по идея на кмета Галина Стоянова, която лично ще води церемонията по подновяване на брачния обет на юбилярите. Повече за Златната сватба ще ви разкажем утре.

Kazanlak.com

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак