14:04 | 09 март 18 3062

Позиция на социалисти, членове на Общинската организация на БСП-Казанлък

Позиция на социалисти, членове на Общинската организация на БСП-Казанлък / Новини от Казанлък

Уважаеми другари,
Социалистите от Общинската организация на БСП Казанлък са сериозно обезпокоени, обезверени и демотивирани от решението на НС на БСП от 24 . 02. 2018 г., за провеждане на пълен цикъл отчети и избори. Считаме, че този тенденциозен акт на НС е приет на база на безпочвените и фалшиви обвинения на някои членове на партията, желаещи да поставят организацията под контрол. Информацията на работната група, изнесена пред НС от Вяра Емилова, не отговаря на действителното организационно състояние на 126 – годишната Казанлъшка организация. Не бяхме потърсени от Ръководството на БСП, за да уточним фактите. Осем месеца след проверката този доклад не бе споделен нито с ОбС на БСП Казанлък, нито с партийния актив на организацията. Този „таен” доклад беше прочетен пред НС и пред ОблС, но пред ОбС на БСП Казанлък не!

Смятаме, че ИБ и НС без сериозни и обективни основания подкрепя едно малцинство от Общинската организация, което с явната подкрепа на някои висши другари, системно в продължение на повече от две години нарушава Устава на партията, не участва в организационно – политическита дейност на организацията, не желае да се проведе принципен и конструктивен диалог  за преодоляване на различията, с публичните си изяви и клеветнически изявления уронва авторитета на Партията сред обществеността на Казанлък. НС вместо да осъди такова поведение, с решението си наказва мнозинството от над 50 организации, които активно работят за БСП, доказали са с дейност своето съществуване и членски състав,  редовно отчитат членския си внос.

Трудно можем да приемем включване на Донка Симеонова в работната група, тъй като тя на заседанието на НС зае тенденциозна, а не обективна позиция. С действията си тя подкрепя тази група, която разбива единството на Казанлъшката партийна организация. Дребен детайл е,  че тя  е председател на партийна организация, която също не е отчитала в ОбС членски внос за 26 месеца. Това предполага противоуставна предрешеност и обреченост  на отчетно – изборната кампания. Нейното включване и натиска върху социалистите и организациите предопределя и желания резултат в тази кампания – Малцинството да поеме ръководството над мнозинството.

Отново заявяваме, че Казанлъшката партийна организация в лицето на над 850 члена от различни поколения е единна и не е разделена на стари и млади. Под ръководството на легитимно избраните органи се осъществява активна политическа и организационна дейност и това издига нейния авторитет и влияние в Община Казанлък. За периода април 2017 г. – февруари 2018 година са проведени над 40 мероприятия, свързани със съхраняването на културно-историческата памет на Партията, Общината и страната, а също и три цикъла на организационно-политически срещи с членовете на ОПО и клубовете.

Предхождащият този акт на натиск върху Казанлъшката партийна организация не е изключение, но настоящият минава всякакви принципи и норми на Устава. Предприетите действия от страна на НС не могат да бъдат тълкувани по друг начин, освен като разправа с Казанлъшката партийна организация, заради заявявани позиции по редица принципни въпроси.

Въз основа на гореизложеното изразяваме своя протест срещу това решение, което създава напрежение сред по-голямата част от социалистите и организациите в Общината. То ще нанесе тежки поражения на организацията, ще доведе до сериозно дестабилизиране на структурите и до отлив на членове и симпатизанти. Резултатът ще бъде отново спечелване на местните избори от ГЕРБ.

Настояваме НС на БСП да преразгледа позицията си спрямо Казанлъшките социалисти в съответствие с Устава и демократичните принципи на Партията.

06.03.2018 година

БСП Казанлък

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Обяви от Казанлък:

ЗПП ЕООД предлага под НАЕМ нов модел автовишка с хидравличен кош

ЗПП ЕООД гр.Шипка предлага под НАЕМ нов модел автовишка IVECO с хидравличен кош,въздух и ток 220V с осигурен оператор....

Платени съобщения 18/03/2024 гр.Казанлък
Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Управителният съвет на Туристическо дружество „Орлово гнездо“ град Казанлък съобщава на своите членове , че...

Платени съобщения 10/03/2024 гр.Казанлък
Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес. Без Посредник- Директно от собственик. Възможност...

Платени съобщения 06/03/2024 гр.Казанлък
 Kia Казанлък -Мончев-90 ООД  търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

Kia Казанлък -Мончев-90 ООД търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

За длъжността ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС, трябва да имате средно...

Работа 06/03/2024 гр.Казанлък
Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида край язовир Копринка търси да назначи камериерки на постоянен трудов договор. Работата е целогодишна....

Работа 29/02/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Д-р Нели Боскович: Липсата на профилактика и здравословен начин на живот са водещи за отключването на неврологични болести

9348 | 21 март 2024

Д-р Красимир Пейчев подаде оставка като управител на ДКЦ “Районна Поликлиника“ Казанлък

9106 | 25 март 2024

На 9-ти април отварят архео комплекса „Светът на траките“

8604 | 27 март 2024

Изявените възпитаници на МГ: Тихомир Глухарев, който е единственият българин от областта, студент в престижния Оксфордски университет

4973 | 26 март 2024

Кражби в Казанлъшко и Павелбанско регистрираха за ден униформените

3822 | 21 март 2024

Шофьор на “Хонда“ блъсна 82-годишна пешеходка

3197 | 25 март 2024

Голямо количество нелегален алкохол иззеха полицейски служители

2991 | 27 март 2024

Мъж е с опасност за живота след сбиване на междуселски път

2293 | 25 март 2024

В музей „Чудомир“ представиха краеведски труд за творчеството на казанлъшката писателка и общественик Лилия Димитрова

2241 | 22 март 2024

Абитуриенти от ПХГ ,,Св.Св. Кирил и Методий“ с емоционална и вълнуваща покана за бала към своята класна/ ВИДЕО

2241 | 26 март 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак