14:11 | 09 май 18 5931

Най-паметните моменти от този футболен сезон

Най-паметните моменти от този футболен сезон / Новини от Казанлък

Футболен сезон 2017/2018 е към своя епилог. Изтичат последните кръгове и отборите са впрегнали своите усилия към постигане на заветните цели. В голяма част от шампионатите все още има интрига за първото място и евроквотите. Аутсайдерите водят ожесточена борба за оставането си в съответната дивизия. Тези драматични мигове от сезона значително покачват залозите в букмейкърските компании. Предлагат се най-различни видове пазари, които целят предвиждане на всяко действие от развоя на футболното събитие. Колегите от BGBookies са създали подробно ръководство с информация за спортни залагания. Ще откриете ревюта за водещите онлайн букмейкърски къщи, описание на работата с конкретната платформа, както и полезни стратегии за покачване на успеваемостта.

Част от футболните надпревари ни предложиха приятни емоции и страхотно зрелище. Битката за титлата в топ първенствата изглежда почти решена. Такъв е случаят с английския, испанския, немския и френския шампионат. Постоянството и класата на водещите тимове бе определяща за постигането на триумфа. На първо място сме избрали един отбор, който оправда очакванията на анализаторите и доказа защо инвестициите са важна част от съвременния футбол.

Недостижимия отбор на Гуардиола

Испанският специалист пристигна в Манчестър със задачата да превърне “гражданите” в европейски хегемон. Доведе със себе си класни играчи, за които бяха платени високи суми. Това не се хареса на привържениците на останалите английски тимове, които отправиха остри нападки към политиката на “небесно сините”. За радост на синята част от Манчестър, Сити показа постоянство и през изминалия сезон тотално доминира над останалите отбори. Логично стана шампион няколко кръга преди края и то с огромна преднина пред местния съперник Юнайтед, който заема втората позиция. Задачата в Англия бе изпълнена, но провалът в Шампионска лига остави лека горчивина в щаба и феновете на Манчестър Сити.

Гуардиола, който прекара три години начело на Байерн, успя да стане шампион във всеки един от сезоните, но така и не направи немския колос топ първенец на Стария континент. Постижението му от тази година отново накара мнозина експерти да твърдят, че испанецът не може да води успешна битка на два фронта. Дали през следващия сезон тези хипотези ще бъдат опровергани, остава да разберем.

Титаничният сблъсък между Реал и Байерн

Отново станахме свидетели на сблъсък от световна класа между два водещи тима на Стария континент. Реал и Байерн се срещнаха на фаза полуфинал в Шампионска лига, като това бе рекордна седма битка в тази част от надпреварата. Няма други отбори, които толкова често да се изправят един срещу друг в решаващата елиминационна фаза на Шампионска лига.

Тази битка не се различаваше по нищо от останалите. Отново беше пълна с емоции и страсти. Двата двубоя се превърнаха в празник за феновете по цял свят. Резултатът едва ли бе от най-логичните, но Реал отново доказа, че е турнирен боец и това е неговото състезание. “Баварци” дадоха сериозен отпор в двата двубоя и по нищо не отстъпваха на своя съперник. Статистиката бе изцяло в тяхна полза, но крайният резултат им обърна гръб.

Така Реал Мадрид за трета поредна година има възможност да подобри своя собствен рекорд по брой спечелени купи. Очаква ни вълнуващ финал в Киев между два резултатни отбора. Ливърпул имат страхотна офанзивна мощ, като атомното им трио в атака се отличава с блестящо полезно действие и куп голове в противниковата врата. Двубоят е на 26 май в украинската столица.

Знаменитият обрат на Рома

Няма как да пропуснем друг епохален сблъсък на ниво Шампионска лига. Жребият за четвъртфиналната фаза на турнира определи един срещу друг да се изправят вицешампионите на Италия и Испания. Първата среща, която се игра в Барселона завърши с убедителен успех за домакините и като че ли всичко бе решено. Световният футбол очакваше протоколен реванш в Рим, а играчите на Ернесто Валверде се чувстваха изключително близо до полуфиналите.

“Вълците” още от самото начало бяха излезнали с нагласата, че войната все още не е загубена. Техният минимален шанс ги държеше будни и ги мотивираше да търсят все по-усилено вратата на немския страж. Усилията им дадоха резултат и победния гол на Костас Манолас хвърли в еуфория жълто-червената част на Рим. Миналата година Барселона постигна незабравим обрат, но този път съдбата бе срещу тях. Високомерното поведение и очакваният лесен двубой подлъгаха Меси и компания.

Букмейкърските къщи даваха минимални шансове за обрат на Рома. Конкретно в българската компания Уинбет коефициентите достигнаха максимални стойности. Във водещото подробно ревю на букмейкъра Winbet от BGBookies ще намерите повече информация за това какви са ставките в подобни случаи и сами ще се убедите в чудото, което сториха “римските вълци”.

Равностойната битка между Юве и Наполи

Докато сме на вълна италиански футбол, няма как да пропуснем този сезон от Серия А. Ювентус най-накрая имаха сериозна конкуренция, която ги държа будни до края на сезона. За разлика от предишни години, торинци нямаше как да се отдадат на предварителни празненства. Битката между тях и тима от Неапол не е завършила три кръга преди края на първенството.

Отборите преминаха през много трудности и изпитания, но в крайна сметка се озоваха на челните позиции в италианския футбол. Драмата бе пълна след приключване на директния сблъсък между тях от 34-я кръг на шампионата. Гостуването на Наполи в Торино завърши с успех, което даваше огромни шансове за триумф в края на сезона. Празненствата в Неапол бяха краткотрайни, тъй като още в следващия кръг, големият враг на Ювентус - Фиорентина направи мисията на “небесно - сините” почти невъзможна. С интерес ще следим последните щрихи от сезона, за да разберем дали отново “Старата госпожа” ще се окичи със златните медали.

През сезона имаше още куп незабравими емоции, които ще оставят траен отпечатък в съзнанието на футболния привърженик. Наблюдавахме резултатни двубои, ожесточени дербита, пълни стадиони и красив футбол. Шампионска лига, Лига Европа и водещите местни първенства ни направиха част от магията наречена футбол.

Добрата новина е, че краят на клубните шампионати ще даде началото на световното първенство. Предстои ни още един месец футбол от най-висока класа. Сигурни сме, че случващото се по руските стадиони ще вълнува всеки един неутрален фен. Първенството ще даде отговор на много въпросителни, зададени през изминалите няколко години. Кой ще бъде следващия носител на световната купа, предстои да разберем!

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак