10:35 | 29 май 18 19106

Над 10 делегации от чужбина ще посрещне Община Казанлък за празниците

Над 10 делегации от чужбина ще посрещне Община Казанлък за празниците / Новини от Казанлък

С голямо внимание в Общината се очакват гостите на Казанлък от побратимените градове. Сред тях ще бъдат приятелите от алжирския град Блида, които поради административни проблеми не успяха да се включат в миналогодишния Фестивал на розата, както и представители на френския Грас, водени от кмета на града, които отдавна не са посещавали Града на розите.
Начело с кмета ще дойдат и представители на община Кацаго Сан Мартино, Италия, с които предстои подписване на меморандум за побратимяване в рамките на Фестивал на розата 2018.
Сред дългоочакваните визити са и тези от побратимените градове Фукуяма, Япония и провинция Джунанг-гу, Сеул, Южна Корея от където наскоро се завърнаха казанлъшки делегации от Общината.
Гостуването в побратимения Фукуяма бе първото от 20 години насам по покана на тяхната община и лично на кмета. Делегацията от Казанлък бе водена от председателя на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов. Пред общинските съветници на последната сесия на Общински съвет – Казанлък, проведена на 28-ми май, т.г. той отчете: „Проведохме ползотворни срещи за задълбочаване на културните контакти, които да проправят път за бизнеса и развиване на по-активно присъствие на българската Царица Роза като посланик на Казанлък и България по света.“ и благодари за изключителната подкрепа и съдействие на българското посолство.
Сред най-новите побратимявания на Казанлък е това със Сеул, Южна Корея и провинция Джунанг-гу. Техните казанлъшки приятели бяха също гостоприемно посрещнати от екипа на провинцията, по покана на кмета за участие в 4-тия Фестивал на розата там. В разговорите са се обединили около идеята да продължават да развиват взаимното сътрудничество и да се търсят възможности за бизнес, разказа пред своите колеги по време на общинската сесия Радиана Стефанова, заместник-председател на Общински съвет - Казанлък. В срещите са участвали и българският консул и търговско аташе. През последната година сътрудничеството между Джунанг-гу и Казанлък е било широко популяризирано в Сеул и по данни на ръководството на сеулската провинция, повече от 30 на сто от местните жители знаят за Казанлък и сътрудничеството.
От Община Казанлък за гостуването на чуждестранните гости в рамките на Фестивал на розата 2018 са предвидени срещи, в които те да се запознаят с повече възможности за търговски обмен в сферата на розопроизводството и по-специално с особеностите на роза „Дамасцена“.
Представителите на Казанлък в последните две делегации изразиха общото мнение, че Казанлък получава огромно признание и от Япония, и от Корея. Те са категорични: „Вниманието към нашия град е извор на гордост и е шанс, който може да се използва максимално за развитието на взаимно партньорство.“. Като цяло, представителството на Община Казанлък в делегациите в Азия се цени изключително високо от домакините и е залог за развитието на бъдещите взаимни контакти.
Казанлък очаква своите приятели зад граница, за да сподели с тях красотата на 115-ти празници в Долината на розите.
Пресцентър на община Казанлък

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак