10:40 | 14 септември 18 20057

650 първокласници ще прекрачат училищния праг в община Казанлък

650 първокласници ще прекрачат училищния праг в община Казанлък / Новини от Казанлък

Общо над 7800 ученици, в това число 650 първокласници тръгват на училище в община Казанлък в началото на 2018/2019 учебна година. В общинските училища, с решение на Общински съвет, са утвърдени 42 маломерни и 13 слети паралелки, с което се цели запазване на учебните заведения и по населените места. С тази политика местната власт се стреми да гарантира възможността на децата да посещават училищата по места, за което апелира и лично Кметът Галина Стоянова, защото посещаването на местното училище осигурява детската безопасност, спокойствието на родителите и качествено образование: „Защото ще запазите селото, а това е най-важното – да запазим корените и рода си!“, гласи призивът на Галина Стоянова.

Община Казанлък полага изключителни усилия училищата и детските градини, както в града, така и в населените места да бъдат поддържани на възможно най-високо ниво, според съвременните стандарти за протичане на нормален учебен процес, за достъпна архитектурна среда. В пет училища на територията на община Казанлък учениците ще бъдат посрещнати в напълно обновени сгради през Новата учебна година. По проект „Обновяване на образователната инфраструктура в община Казанлък“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 бяха извършени ремонтните дейности в: ОУ "Свети Паисий Хилендарски", село Хаджидимитрово, ОУ "Д-р Петър Берон", село Овощник, ОУ "Свети Климент Охридски", град Крън, ОУ „Свети Свети Кирил и Методий“, село Ръжена и в ОУ „Свети Свети Кирил и Методий“, град Шипка. Общата стойност на проекта е в размер на 9 млн. 504 хил. 532 лв. Освен петте училища, със средствата са реконструирани и три детски градини в казанлъшкия квартал “Изток“. В резултат на строително-монтажните работи са въведени мерки за енергийна ефективност, ремонтирани и изградени са водопровод и канализационни инсталации, извършени са газификация и свързване с градската газоразпределителна мрежа, монтирано е ново оборудване и са осигурени мерки за достъпна среда.

В ремонтирана сграда в понеделник, на 17-ти септември ще започнат учебната 2018/2019г. и възпитаниците на най-голямото казанлъшко средно учебно заведение СУ "Екзарх Антим I".

Във всички училища и детски градини на община Казанлък учебният процес е обезпечен с квалифицирани преподаватели, осигурени са необходимите учебници и учебни помагала.

За да направи началото на Новата учебна година важен и специален момент за учителите, учениците и техните семейства за първи път Община Казанлък е подготвила подаръци не само за първокласниците, а за всички ученици от общинските и държавните училища. Сред изненадите за децата и подрастващите, прекрачили школския праг са: знамето и гербът на Община Казанлък, интерактивен календар за Новата учебна година за всеки клас с информация за недостатъчно познати дати със световно и местно значение, плюс свободно място, където всеки клас ще може да отбелязва свои празнични дати, важни за живота на класа … За да поставят основите на нова училищна традиция от Община Казанлък подаряваме селфи рамка за снимка на училищата на територията на града, в които има паралелки с първокласници. Рамката е достатъчно голяма, за да побере общи снимки с родители, съученици, учители и приятели и да бъде ползвана и през следващите години.

Празничните емоции във всяко училище ще споделят представители на Общинска администрация, които лично ще поднесат подаръците и специалните пожелания от името на кмета на общината.

На Добър час на учениците на Казанлък, откривателите на нови знания!

Пресцентър на община Казанлък

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак