11:15 | 15 ноември 18 3136

Община Казанлък бе одобрена за партньорство в рамките на Градския дневен ред на ЕС

Община Казанлък бе одобрена за партньорство в рамките на Градския дневен ред на ЕС / Новини от Казанлък

Четвърта българска община ще участва в партньорство в рамките на Градския дневен ред на ЕС, съобщават в сайта на Министерството на регионалното развитие и благоустройство. Това стана ясно след среща на генералните директори по градските въпроси в ЕС, която се проведе във Виена в рамките на Австрийското председателство на Съвета на съюза, в която участва заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова. Община Казанлък ще участва в партньорството за културното наследство.

Зам.-министър Николова информира, че генералните директори са приели съставите на двете нови партньорства в областта на културното наследство и сигурността в публични места, които бяха одобрени по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. България участва в част от партньорствата чрез отделни общини и Министерството на околната среда и водите. Столична община е съкоординатор, заедно с Естония, в партньорството за дигитален преход. Община Бургас участва в партньорството за градска мобилност. Община Габрово е в партньорството за иновативни и отговорни обществени поръчки. Министерство на околната среда и водите е част от партньорството за адаптиране на климата.

Дебатът за бъдещето на Градския дневен ред на ЕС след 2020 беше основна тема на срещата. Дискусии бяха проведени относно бъдещето развитие на Градския дневен ред и градското развитие в контекста на следващия програмен период, както и изпълнението на Плановете за действие на 12 партньорства. Беше подчертан постигнатият напредък в реализирането на отделните мерки. Бяха приети и Плановете за действие на партньорствата, свързани с изпълнението на обществените поръчки и качеството на въздуха.

Зам.-министър Деница Николова сподели, че към настоящия момент следва да се съсредоточим върху изпълнението на съществуващите вече партньорства, постигане на видими резултати и представяне на предложените действия в Плановете. "Трябва да се извърши първо оценка на постигнатото в рамките на съществуващите партньорства , а разработването на нови следва да се обвърже с териториалното измерение, каза Николова.

По време на заседанието португалският град Порто бе избран за домакин на следващият Градски форум през 2019 г.

Заместник-министър Деница Николова взе участие и в интерактивна дискусия между генералните директори по териториално сближаване и по градска политика относно бъдещото на териториалните политики и Териториалния дневен ред след 2020 и връзката им с Градския дневен ред на ЕС. Териториалният дневен ред на ЕС определя рамката за развитие на териториите в ЕС.

Определянето на курса за бъдещето на териториалните и градски политики на европейско ниво, включително модела на управление и различните механизми за постигане на видими резултати, е от основно значение  в контекста на финансовата рамка след 2020. Заместник-министър Николова сподели пред участниците, че е изключително важно да направим Териториалния дневен ред по-практически ориентиран, да потърсим заедно практически решения, които ще имат видими резултати. "Имаме вече добрия пример на Градския дневен ред на ЕС чрез партньорствата, но трябва да се продължат усилията за създаване на синергия и тясна обвързаност с Териториалния дневен ред след 2020", добави  Николова.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак