17:30 | 09 декември 18 12461

Младите казанлъчани – с най-високо ниво в програмата за лидерство

Младите казанлъчани – с най-високо ниво в програмата за лидерство / Новини от Казанлък

Отличните резултати бяха отчетени днес на финала на първата по рода си програма „Младите лидери на Казанлък“ в залата на Културно-шнформационния център на ул.“Искра“№4. Момичетата и момчетата получиха аплодисменти от своите ментори за показаното високо ниво. „Започнахте 7 отбора, а завършихте като 1.“, отбеляза авторът на разработката на тренировъчните ситуации Илиян Илиев. „Задачите – за първи път в Казанлък откривам, че се наложи да намаля времето на игрите, защото ги минавате прекалено бързо. ... Особено днес, на игрите за стратегическо мислене се справихте изключително добре, дори с нови начини за решение.“, отчете с изненада той и обеща да подари подобрена програмата на Общината, за да може тя да продължи. „Теста за скоростно възприятие на информацията – общият капацитет на групата е над 62%, с един участник с 94,7% резултат. 57,2% е най-ниският резултат, повече от половината са се справли. За 19-годишни имате много добра възможност за възприемане на информацията.“ , гласи оценката на уменията на казанлъшките зрелостници от професионалния екип от 11 души специалисти - психолози, педагогически съветници и социални работници.

Заради демонстрираните качества и умения в рамките на три вълнуващи дни, пълни с предизвикателства Кметът на Казанлък Галина Стоянова се обърна към младите със „Скъпи млади лидери на Казанлък“. Тя изрази радостта си от видяното, от представената високата мотивация и организираност: „Това ме кара да поговорим малко повече как виждате себе си, освен в игрите – и в реалния живот. Ако днес създавате екипи и излъчвате лидери в процеса на игра, то утре ще го правите в личния и обществения си живот.“, посочи Галина Стоянова към своите млади наследници.

В разговора си с участниците в програмата тя обърна внимание, че „Лидерът не е този, който трябва да изпъкне и да бъде забелязан в процеса или в края на постигнатата цел, а този, който генерира успеха.“  Кметът на Казанлък се обърна към абитуриентите с въпрос за трите причини, поради които биха останали в България, да се реализират в Казанлък и получи категоричния отговор на младите, че това са корените – „семейството, приятелите и любовта към това, което правиш“. Споделените мнения на младите с Кмета бяха: „ за големия потенциал на българите и че днешните младежи са силата, която ще дръпне напред“;  „ След 12-и клас ще влезем в реалния живот и от нас ще зависи като граждани бъдещето на България“; „Надяваме се, ние да сме поколението, което ще издигне българския народ до предишните му величини и това да е единствената ни опция“... „Вие сте днешният живот и разговорите ми с Вас по тези теми ще продължат.“, заяви Галина Стоянова.

На емоционалния финал всички участници, преоткрили лидера вътре в себе си, получиха от Кмета на Казанлък красива значка със символите на града и Почетна грамота с послание от Градоначалника на Казанлък „ Гледай напред и сбъдвай мечтите си!“.

Пресцентър на община Казанлък

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак