16:19 | 12 декември 18 15132

“М+С Хидравлик“ АД завършва 55-та си годишнина с рекордни производство, продажби и печалба

“М+С Хидравлик“ АД завършва 55-та си годишнина с рекордни производство, продажби и печалба / Новини от Казанлък

"Преди Коледа работниците в компанията ще получат и премии в размер на 8.2% от годишната си заработка. Това практически се равнява на почти 14-та заплата." 

Това заяви прокуристът на дружеството Владимир Спасов в интервю за kazanlak.com

"В момента в предприятието работят 1235 човека. Отличните резултати през годината са благодарение на всички работещи в него. Затова и тази година ще получат най - голямата премия давана някога във фирмата."

По - рано през годината предприятето е дало допълнителна премия на всички работници по случай 55-та си годишнина от откриването. 

Още една изключителна година

"Спрямо 2017г. ръста на  фирмата е 11% като нарастването на персонала е 6%. Това е индикатор, че компанията работи в изключително ефективна и оптимизирана среда", добави Владимир Спасов.

През миналата година компанията минава бариерата от 100млн. лв продажби, като я завърши с почти 111млн. лв. Тази година се очаква да я завърши със 121 млн. лв.

През годината е започнало изграждането на учебно-изследователския център за изпитания и конферентната зала. Изграден е вече паркинга и са излети основите на сградата. Центъра се намира точно пред вратите на техническия колеж, като дружеството има принципна уговорка базата да се използва и за целите на колежа.

Освен лабораториите, на втория етаж на сградата ще бъде  изградена и най - голямата заседателна зала в Казанлък, както и няколко по - малки учебни зали. Не се изключва и възможността залите да се използват и от други бизнеси и учреждения в града ни.

В края на месец ноември е одобрен инвестиционен проект за нов производствен корпус. Инвестицията е за над 9.5 млн. лева а корпуса ще се изгради на площ от 8 декара от западна страна на предприятието на мястото на досегашния паркинг.

Новият производствен корпус ще бъде на 2 етажа и е истинско предизвикателство както за ръководството на предприятието, така и за строителите.

"Изключителна рядкост е да се изграждат производствени помещения на два етажа. С изграждането на този корпус се очаква разширение на производствения капацитет с до 12%. Основната цел на това начинание е освен разположение на производствени машини а и преразпределение на производствените потоци и тяхното оптимизиране и автоматизиране."

Корпоративна и социална отговорност

"През годината са извършени много подобрения на почивните бази на фирмата. Това са туристическата база между Бузлуджа и Шипка и почивната ни база в Китен. Те се ползват изключително активно от работниците във фирмата.

Освен това подкрепяме почти всички спортни клубове в града, културни мероприятия, театрални постановки, научни разработки на училищата, участие на танцови школи и спортни клубове на европейски и световни първенства. Мисля, че ние сме фирмата с най - активна социална отговорност."

"М+С Хидравлик" АД е обявено за Работодател на годината за 2015, а колективния трудов договор (КТД) е сочен за пример от синдикатите.

Пътят към успеха не е постлан с розов килим

"Срещаме и доста трудности. Основен проблем е в намирането и обучението на кадри. Имаме вече три поколения ученици от ПГ Иван Хаджиенов, които се обучават по принципа на дуалното обучение по проекта "Домино".

Работим съвместно по проекти и с техническите университети в страната. За съжаление, това което правим го правим сами. Все още се вижда недостатъчната заинтересованост от страна на държавата за създаването на кадри,  подходящи за различните индустрии. Все още има голяма дисперсия на кадрите които се създават в България. Има прекалено много излишни висшисти в определени области и съответно те създават дефицит в други области.

Радвам се все пак, че има някои опити от министъра на образованието за подобряване на това съотношение. Надявам се то да продължи и в следващата година.

Другият голям проблем, не само за "М+С Хидравлик" АД а за целия бизнес в страната е цената на електроенергията.
Това е необоснованото, нелогично, неразумно, безконтролно манипулиране на цената. Към настоящия момент, сравнено с 2017г. има над 35%.  Проблема не е само наш. Има много енергоемки предприятия, които са заплашени да спрат своето производство.

Вече няколко наши основни доставчици спираха работа именно заради цената на електроенергията. Ситуацията е ненормална и е нужна навременна и категорична намеса на държавата."

За 4 поредна година на 4 декември М+С Хидравлик“ АД получава и наградата TRUE LEADERS на ICAP България.

Наградата е най-високото обективно отличие за лидерите в българската икономика. Това не е класация, а обективна оценка по официално публикувани данни.

TRUE LEADERS са компаниите които:
 - са сред 300те най - печеливши компании по EBITDA (печалба преди лихви, данъци, обезценка и амортизация)
 - са увеличили броя на техния персонал
 - са с висока кредитна оценка
 - са лидери в техния сектор

"Наградата я получаваме за постиженията на компанията за 2017г. Надявам се, че с резултатите от 2018-та година може да очакваме да бъдем отново номинирани за нея", заяви Спасов

kazanlak.com

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак