11:15 | 30 март 19 4326

Бизнесът и ПГ “Иван Хаджиенов“ продължават да работят ръка за ръка

Бизнесът и ПГ “Иван Хаджиенов“ продължават да работят ръка за ръка / Новини от Казанлък

Снощи, в конферентната зала на хотел "Палас" се състоя ежегодната партньорска среща на екипа на ПГ „Иван Хаджиенов“ и бизнеса в Казанлък, под мотото „Професионалното образование – поглед към бъдещето“. Вече четвърта година, съвместната работа на първото техническо училище в Казанлък и фирмите, които ги подкрепят в дуалното обучение, дават отличен резултат.

На срещата присъстваха началникът РУО, Ст.Загора - Татяна Димитрова и експерт Пенка Атанасова, представители на фирмите „Арсенал“ АД, М+С Хидравлик АД, „Гуала Клоужърс Тулс“, “Крес-Д”, „UMT”, „Капрони“ АД. Присъстваха още учители, родители и директори на училища и професионални гимназии.

„Заедно пишем най-новата история на нашето училище, на училището, което се възроди! Благодаря ви, че заедно можем да покажем това, което сме постигнали, да споделим успехите и трудностите, да се поучим от грешките и да вървим напред!“, с тези думи, директорът на ПГ „Иван Хаджиенов“ Марияна Демирева, откри дискусията на срещата.

На събитието присъства и успешно реализираният възпитаник на Механото, който завърши през 2017 година, специалност Машини и системи с ЦПУ, Диан Баев. Като един от активните и амбициозни ученици в специалността, той завърши своята практика в „Гуала клоужърс тулс“, след като продължи своя път в „Арсенал“, а сега е студент в „Технически колеж“ Казанлък.

„Като завършил в първия випуск на дуалното обучение съм много доволен, защото това, което учим на теория върви с практиката ръка за ръка. Сега ако бях 8 клас отново щях да отида в ПГ „Иван Хаджиенов““, сподели Диан.

Всички 6 фирми, които продължават да подкрепят дуалното обучение изразиха подкрепата си и занапред, споделиха задоволството си от свършеното до момента и заявиха, че са приели формата на обучение за тяхна кауза.  Стана ясно че през следващата година „Арсенал“ АД ще поеме практиката на 51 ученика, „М+С Хидравлик“ заявиха желание да поемат 10, „Гуала Клоужърс Тулс“ ще обучават 7, „UMT” и „Крес-Д“ по 4, а „Капрони“ – 12 ученика.
Като партньор от първата година в проекта, Владимир Чучумишев заяви, че до момента 46 ученика са преминали обучението си през „Арсенал“, като 12 от тях са продължили професионалната си кариера във фирмата.

„Пътя, по който вървим само затвърждава правилността. Това се изразява в количеството и качеството на приема в гимназията. За много кратко време, чрез тази форма на партниране, успяхме да възвърнем стария имидж на Механото.“, допълни Чучумишев.

„Искам да благодаря на училището, което задоволява глада от кадри в нашите фирми. Благодарение на дуалното обучение, кадрите, които набавяме идват със знания, практика и опит, когато ги назначим за наши служители. Благодаря на учителите, за това че с отговорността, която показват във работата си, мотивират учениците да бъдат по същия начин така отговорни.“, заяви Тони Дончева от „Гуала Клоужърс Тулс“.

В края на емоционалната среща стана ясно, че професионалното обучение продължава да върви с бизнеса ръка за ръка. Съвместната работа дава видим резултат, като са доволни както фирмите, така и учениците, които се учат при тях. Успехът се допълва и от активното съдействие на Община Казанлък, което допринесе за това, че града на розите вече втора година е студентски град. Техническият колеж – Казанлък, създава моста между средното професионално образование и висшето.

След официалната чст на работната среща бизнесът заяви своята подкрепа и в още една амбициозна идея на екипа на ПГ „Иван Хаджиенов“ за създаване на първият гвардейски отрядв Казанлък и областта. Вече втора година с помощта на представители на казанлъшкото военно поделение на „61 Стрямска механизирана бригада“ учениците провеждат занятия, които ги подготвят за достойни гвардейци. Съвместно с гвардейците, в училището върви подготовка и за изявите на новосформиран духов оркестър. Предстои избирането на униформи на гвардейците и официализирането на отряда. Екипът на училището търси контакти, подкрепа и финансиране в реализирането и на тази им идея.

От учебното заведение заявиха, че тази работна среща е празник за екипа, защото изказаните многобройни похвали за свършеното и заявеното доверие от страна на бизнеса, съмишлениците, институциите, са най-голямото признание. От ПГ „Иван Хаджиенов“ се ангажират да продължават да работят за общата кауза - успехът за нашите деца и са сигурни, че точно така се оставят следи.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак