16:55 | 09 април 19 21560

На добър час на новия Тренировъчен мини футболен комплекс в Казанлък!

Президентът на ФК “Розова долина“ Георги Мермеклиев, ръководство, треньори и играчи на футболния клуб на Казанлък внесоха в Деловодството на Община Казанлък документацията по проекта за изграждане на нови мини футболни игрища в Казанлък с възложител Бъларския футболен съюз. За тържествения момент пред община Казанлък дойдоха и Атанас Апостолов, старши треньор на мъжкия отбор, както и помощникът му и треньор в Детско-юношеската школа Антим Паральов.

„Днес е един празник за футболния Казанлък.“, заяви Георги Мермеклиев пред присъстващите. „Това е много добра инициатива, която реализираме благодарение на Кмета Галина Стоянова, която успя да се пребори с много други градове, така че в Казанлък да бъде реализиран най-добрия от общо три проекта в цяла България.“, отбеляза президентът на футболния клуб.

„На добър час!“, пожела на проекта Кметът Галина Стоянова, а представителите на футболния клуб си пожелаха: „Живот и здраве - септември - октомври месец да се поздравим с нова футболна база в града.“.

Внесеният за разглеждане от Общински експертен съвет по устройство на територията проект значително надгражда първоначалния идеен проект за ул.“Капрони“, в района до Младежкия дом. Предвидено е изграждането на три игрища за мини футбол 25/40 м., с възможност за обединяване в голямо футболно игрище с размери 75/40 м., смяна на настилката на съществуващото футболно игрище и прилежащата ограда, конферентна зала, Кафе-клуб на футболния деятел, прилежаща инфраструктура - трибуни, съблекални, шест осветителни стълба, офис и паркинг. Обединеното, по-голямо футболно игрище ще даде възможност за провеждане на тренировки на мъже, деца и юноши, училищни първенства и др.

Общински съвет – Казанлък гласува на редовно заседание в края на месец юни 2018г. „зелена светлина“ на проекта с учредяване на безвъзмездно право на строеж върху общински имот, частна общинска собственост, с обща площ 9 133 кв.м., в полза на Българския футболен съюз за срок от 30 години.

Инвестицията, по преценка на БФС за Тренировъчния мини комплекс по футбол в Казанлък надхвърля 250 000лв., а заложеният срок за изпълнение на проекта е между 6 и 8 месеца. От БФС отбелязват, че за проекта Футболният съюз разполага с финансиране от FIFA, с подкрепата и на Министерството на младежта и спорта. Целта на всички участници в реализацията на идеята е изграждането на модерна спортна база, в съответствие с най-новите изисквания за провеждане на тренировъчен процес, което съвпада с един от основните приоритети на Община Казанлък - развитие и модернизация на спортните бази, популяризиране на масовия спорт и повишаване на физическата култура сред младите.

Пресцентър на община Казанлък

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак