17:32 | 14 май 19 17677

Казанлък ще има уникален комплекс за СПА и балнео туризъм

Казанлък ще има уникален комплекс за СПА и балнео туризъм / Новини от Казанлък

Проект за нов СПА комплекс с 5-звезден хотел до село Овощник бе представен за първи път днес пред журналисти в Зала №6 на Община Казанлък. В срещата с медиите участваха Кметът, представители на местната управа и на Летището до Казанлък, инвеститори и авторът на проекта.

Главният проектант на обекта арх.Георги Цикалов представи 5-звезден хотел и прилежаща инфраструктура по проект „СПА ХОТЕЛ "КИНГС ВАЛЕЙ", КОНФЕРЕНТЕН ЦЕНТЪР, ТРАФОПОСТ, БАСЕЙНИ, СПОРТНИ И ДЕТCКИ ПЛОЩАДКИ И ЗАВЕДЕНИЕ ЗА ХРАНЕНЕ, Казанлъшки минерални бани, гр.Казанлък“.

Хотелският комплекс е разположен от северната страна на съществуващия Аквапарк, в началото на село Овощник 41,5 дка площадка за хотелския комплекс, терен на бившия Профилакториум. От южната страна е разработена богата паркова среда, която разширява съществуващата, озеленяването надхвърля 50% от предвидената за застрояване площ. Източно са предвидени 4 басейна, спортен блок, две спортни игрища, съблекални с тоалетни, ресторант. Предвидено е изграждане на нов път откъм Летището.

В 5-етажна просторна сграда са планирани 275 помещения, на площ около 50 кв.м. всяко, за около 700 гости, с осигурени места за паркиране за всяка стая, конферентни зали, които да могат да посрещнат 800 - 900 души едновременно.

„Основните ни усилия през последните години са да наложим Казанлък като най-търсената туристическа дестинация заради културно-историческото наследство на Долината и нашият регион. Но, като кмет, винаги съм казвала, че има нещо, което липсва, за да задоволи във висока степен претенциите на туристите у нас, а и по света, а то е легловата база, както и предоставяните условия от ресторантьорите и хотелиерите в нашия град. Ето, че сега можем, в навечерието на Празника на розата и очаквания голям туристически поток да разкажем, че Казанлък ще изпълни и това условия в максимален план, защото и предлаганите инвестиции ще предложат действително най-доброто и като настаняване, и като лечение по техния проект.“, коментира проекта кметът на община Казанлък Галина Стоянова. „НИКМИ АД е фирмата, която ще инвестира на територията на община Казанлък в кв.“Казанлъшки минерални бани“.“, представи тя пред журналисти инвеститорите. „Там се намират и минералните извори, които искаме да бъдат максимално експлоатирани за доброто на туристите и на съгражданите ни.“, каза в началото на представянето за журналисти Кметът на Казанлък.

От НИКМИ АД посочиха, че са първи в частния строителен сектор у нас, с голям опит, както в жилищни сгради, хотели, голяма болница в столицата, ремонти на редица обществени сгради. Водещо през всичките 30 години за тях продължава да е „хората, които обитават техните сгради да са доволни от максимално високото качество“.

Предвидените инвестиции са в размер на 50 000 000 лв. без ДДС: „Това място е явно дадено от Бога – имаме история, минерална вода, рози, планина.“, обясни убеждението да инвестират точно тук изпълнителният директор Милчо Благоев и не пропусна голямото гостоприемство на хората и разбиране от страна на местната управа.

Представеният проект е в работна фаза и очаква одобрение на Разрешително за строеж от Община Казанлък. Според инвеститорите, те имат готовност до средата на юни да започнат изкопни работи и си дават осем месеца за груб строеж, а за въвеждане в експлоатация – две години, така че казанлъчани да могат да се поздравят с новата придобивка до края на 2020г., началото на 2021г.

Николай Козанов, председател на Борда на директорите сподели: „Розовата долина е невероятна!“ и увери, че бъдещият хотел ще бъде най-хубавият в България в своята категория. „Живот и здраве, всичко да върви добре, има възможност за развитие и разрастване в този вид туризъм.“ и отбеляза, че в същия район имат терени за изграждане на още два хотела, за да се превърне Казанлък в притегателен туристически център.

Пресцентър на община Казанлък

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Обяви от Казанлък:

ЗПП ЕООД предлага под НАЕМ нов модел автовишка с хидравличен кош

ЗПП ЕООД гр.Шипка предлага под НАЕМ нов модел автовишка IVECO с хидравличен кош,въздух и ток 220V с осигурен оператор....

Платени съобщения 18/03/2024 гр.Казанлък
Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Управителният съвет на Туристическо дружество „Орлово гнездо“ град Казанлък съобщава на своите членове , че...

Платени съобщения 10/03/2024 гр.Казанлък
Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес. Без Посредник- Директно от собственик. Възможност...

Платени съобщения 06/03/2024 гр.Казанлък
 Kia Казанлък -Мончев-90 ООД  търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

Kia Казанлък -Мончев-90 ООД търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

За длъжността ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС, трябва да имате средно...

Работа 06/03/2024 гр.Казанлък
Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида край язовир Копринка търси да назначи камериерки на постоянен трудов договор. Работата е целогодишна....

Работа 29/02/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

На 9-ти април отварят архео комплекса „Светът на траките“

10689 | 27 март 2024

Д-р Красимир Пейчев подаде оставка като управител на ДКЦ “Районна Поликлиника“ Казанлък

9418 | 25 март 2024

Изявените възпитаници на МГ: Тихомир Глухарев, който е единственият българин от областта, студент в престижния Оксфордски университет

5559 | 26 март 2024

Старши комисар Красимир Христов е новият директор на ОДМВР-Стара Загора

4341 | 28 март 2024

Голямо количество нелегален алкохол иззеха полицейски служители

3428 | 27 март 2024

Шофьор на “Хонда“ блъсна 82-годишна пешеходка

3352 | 25 март 2024

Абитуриенти от ПХГ ,,Св.Св. Кирил и Методий“ с емоционална и вълнуваща покана за бала към своята класна/ ВИДЕО

2495 | 26 март 2024

Мъж е с опасност за живота след сбиване на междуселски път

2436 | 25 март 2024

След мащабна операция на ГДБОП са иззети над 500 предмета, сред които тракийски шлем и антични златни накити

2415 | 22 март 2024

В музей „Чудомир“ представиха краеведски труд за творчеството на казанлъшката писателка и общественик Лилия Димитрова

2365 | 22 март 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак