21:43 | 01 август 19 11068

Кметът на Казанлък номинирана за трети мандат

Кметът на Казанлък номинирана за трети мандат / Новини от Казанлък

ГЕРБ в града издигат 37 общински съветници и 15 кметове на населени места в общината

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова бе номинирана за трети мандат от Общинската организация на ГЕРБ в града на розите. Структурата застана единодушно зад нея, като по време на общинското събрание бяха издигнати кандидатурите на 37 общински съветници и 15 кметове на кметства в казанлъшко за участието им в местните избори на есен. 

„Благодаря за подкрепата на структурата,за екипната работа с общинските съветници, на гражданите за активните позиции и съвети,с които винаги сме се съобразявали. Ще работим за доверието на казанлъчани и населените места, с нови, доказани и опитни хора - кандидати за кметове и общински съветници, за да постигнем по-голям резултат за листата общински съветници,в която една трета от кандидатите са от гражданската квота,а за населените места - за най-достойните кметове.“, заяви Галина Стоянова.

На събранието стана ясно, че една трета от кандидатите за общински съветници тази година са представители на гражданската квота. Решението е осъзнато и взето от цялата общинска структура, за да има по-широка връзка с различните групи от населението в общината. Това са нови лица, които, според професионалната си компетенция, ще генерират и отстояват ясни позиции за развитието на Общината, като редом с това са и хора, които се ползват с доверието на казанлъчани. Това са: д-р Белчо Белчев – лекар-хирург и зам.-управител на  МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“, Ганчо Ганев – представител на бизнеса и „Ротари клуб“, обществено ангажирана личност, радетел на много успешни каузи, Стефан Стефанов – икономист, завършил висшите си образования в УНСС и "Лесотехнически университет" – София, занимаващ се със семеен бизнес, Антим Паральов – треньор по футбол на ДЮШ „Розова долина“, Таня Иванчева – представител на туристическия бранш, собственик на туроператорска фирма, с дългогодишен опит в туризма и идеи за перспективното му развитие в региона, Красимир Кънев – доказан професионалист в системата на МВР, дисциплиниран и отговорен към работата си, в момента работи в частния сектор; Жельо Желев – председател на туристическото дружество в Казанлък, член на Управителния съвет на Български туристически съюз, активен участник в редица инициативи от обществения живот на града, служител в мобилен оператор. За да покаже, че освен мъдростта и опита, ГЕРБ залага и на младостта и красотата, Общинската структура на партията номинира и една от спечелилите титлата Царица Роза през годините – Симона Петкова. 

От досегашните 16 общински съветници в местния парламент, шестима се оттеглят по собствено желание поради лични причини. Това са: Боян Каличков, Иван Катанов, д-р Стефка Димитрова, д-р Мехмед Мехмедов, Станислав Коев и Георги Щерев. „Решението им е достойно за уважение. Да се откажеш от участие в едно такова своеобразно състезание, каквито са изборите за Общински съвет на есен, не се случва във всяка партия. ГЕРБ – Казанлък, сме имали и имаме дисциплинирани, лоялни и отговорни общински съветници“, заяви настоящият градоначалник и председател на ГЕРБ в града на розите Галина Стоянова. 

Общото събрание номинира и нови петима кандидати за кметове на населени места, след като досегашните предстои да се оттеглят на есен по собствено желание. На тяхно място ГЕРБ подкрепи други достойни и опитни хора. В с. Бузовград кандидат за кмет, вместо досегашния кмет от ГЕРБ три мандата, ще бъде Петър Петров, който има дългогодишен опит в Министерство на отбраната. В надпреварата за с. Кънчево ще участва Стойно Стойнов – бивш началник на РУ „Полиция“ – гр. Казанлък. Понастоящем той е ръководител на направление в общинското предприятие по чистота. Кандидатът на ГЕРБ за с. Енина ще бъде икономистът Матьо Андреев – дългогодишен ръководен кадър в „Арсенал“ АД, с опит и в частния сектор, живял в САЩ и решил да се завърне в родната Енина. Човек, който с идеите и знанията си, ще работи за развитието на селото. В гр. Крън структурата на ГЕРБ номинира Пламен Георгиев, който ще бъде най-младият кмет в община Казанлък. Георгиев е работил в банковия сектор, като към настоящия момент е на ръководна длъжност в мобилен оператор. Дългогодишният секретар на кметството в село Хаджидимитрово Мима Колева е номинацията на ГЕРБ за изборите за кмет на селото през есента. Колева отдавна е ангажирана пряко с проблемите на селото, поради което се ползва и с доверие сред жителите. 

Срокът за номиниране на кметове и общински съветници от старозагорска област за участието им в местните избори е 10 август. След това окончателното решение за кандидатурите ще бъде взето от Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ. 

Пресцентър ПП ГЕРБ Казанлък

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак