14:55 | 26 септември 19 14646

Догодина ще отвори най-големият къмпинг в Розовата долина

Догодина ще отвори най-големият къмпинг в Розовата долина / Новини от Казанлък

Къмпинг Алба е името на най-новия къмпинг, който ще отвори врати у нас през април 2020 г. Неслучайно той е наречен с латиноското наименование на бялата маслодайна роза - намира се в Розовата долина край с. Скобелево, на 8 км. от курорта Павел Баня и в непосредствена близост до един от най-посещаваните туристически атракциони в околността - Етнографския комплекс "Дамасцена".

Локацията и името не са единствените, които свързват къмпинг Алба с розите. Тук уханието на розово масло се носи във въздуха по време на посещението ни през септември - далеч след приключването на розобера. Това е така, защото тук работят хората от Алба Групс ООД – собственик на къмпинга и един от най-големите производители на розово масло не само в България, но и в света.

Гостуваме на Алба по покана на управителя на дружеството. Той лично ни развежда из територията на бъдещия туристически обект и подробно ни разказва за възникването на идеята, за  концепцията, за това какво и как е изградено до момента и какво предстои до пускането му през април 2020 г.

Работата по новия къмпинг започва преди повече от четири години. Първоначално са придобити и комасирани множество малки парцели на местни жители, които са прекратили отглеждането на маслодайна роза. След вземането на решение за изграждане на къмпинг, отнема около 1 година на Алба Групс ООД да се справи с изчистването на терена вследствие на запустяването му. Следващите години земята е облагородена, изградени са последователно канализация, водопровод и електропровод до местата на бъдещите санитарни възли и всяка къмпинг единица.

Теренът на къмпинга е с площ 58 декара. Първоначалният проект предвижда 50 места за настаняване на кемпери и каравани, 6 двустайни къщи със собствен санитарен възел и 6 стационарни каравани под наем.

Местата за къмпинг са изцяло на трева и ще са с два размера - 8х12 м и 12х12 м. Границите между тях са направени от растителност - храсти, билки, рози и други. Капково напояване ще се грижи за свежестта на зеленината и цветята в и около къмпинг местата. В целия терен на бъдещия къмпинг до този момент са засадени над 2000 дръвчета, в това число и овощна градина с плодоносни видове.

При откриването си догодина къмпинг Алба ще разполага с малък басейн с топла вода, самостоятелно джакузи и летни душове. На следващ етап е предвидено да бъде изграден голям басейн с размери 25х12 м., към който да има и мини аква парк с ролби и пързалки.

За социализацията и комфорта на гостите е изграден навес с маси, столове, кухня и барбекюта за общо 70 души.

Отделно ще има и 7 беседки, всяка с диаметър 8 метра, разполагащи с барбекю, мивка, посуда и хладилник. Беседките и навесът ще бъдат остъклени, за да има възможност да се ползват и в лошо време.

Санитарните възли ще са в 5 самостоятелни сгради, разположени из целия къмпинг. Ще има и външни мивки за посуда, както и перални.

Освен всичко друго, парковото оформление на къмпинг Алба включва и две езера с риба, намиращи се от двете страни на къмпинга, които ще бъдат свързани помежду си с рекичка. Гостите могат да се възползват и от свободният достъп до розовия масив на Алба Група, а също така и да посетят фермата за щрауси в непосредствена близост. За децата е предвидена и детска площадка.

Домакините са се погрижили за всичко, включително и за поддръжката на кемперите на гостите, осигурявайки безплатна автомивка и зона за обслужване на кемпери. Към къмпинга ще фукнционира и малък ресторант, а по-големите компании могат да посетят и ресторанта към комплекс „Дамасцена“.

Музеят на етеричните масла в близкия град Казанлък е друга важна атракция за къмпингуващите в Алба. Създаден е наскоро, но стъпва върху дългогодишната традиция и разчита на опита и знанията на Института по розата и етерично-маслените култури, който е единствен по рода си в света. Там ще можете да се потопите във вълшебният свят на маслата и ароматите и да научите повече за етерично-маслените култури.

Къмпинг Алба ще бъде най-големият в района. До момента са вложени над 1 милион лева, като общата инвестиция, планирана за завършването му възлиза на близо 2 милиона лева.

2020-та година се очертава да бъде изключително вълнуваща, предвид всички нови къмпинги, които предстои да се появят на картата. С нетърпение очакваме отново да посетим къмпинг Алба, когато е готов да покаже цялото си великолепие на своите гости.

camping.bg

 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Обяви от Казанлък:

ЗПП ЕООД предлага под НАЕМ нов модел автовишка с хидравличен кош

ЗПП ЕООД гр.Шипка предлага под НАЕМ нов модел автовишка IVECO с хидравличен кош,въздух и ток 220V с осигурен оператор....

Платени съобщения 18/03/2024 гр.Казанлък
Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Управителният съвет на Туристическо дружество „Орлово гнездо“ град Казанлък съобщава на своите членове , че...

Платени съобщения 10/03/2024 гр.Казанлък
Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес. Без Посредник- Директно от собственик. Възможност...

Платени съобщения 06/03/2024 гр.Казанлък
 Kia Казанлък -Мончев-90 ООД  търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

Kia Казанлък -Мончев-90 ООД търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

За длъжността ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС, трябва да имате средно...

Работа 06/03/2024 гр.Казанлък
Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида край язовир Копринка търси да назначи камериерки на постоянен трудов договор. Работата е целогодишна....

Работа 29/02/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

На 9-ти април отварят архео комплекса „Светът на траките“

9647 | 27 март 2024

Д-р Нели Боскович: Липсата на профилактика и здравословен начин на живот са водещи за отключването на неврологични болести

9387 | 21 март 2024

Д-р Красимир Пейчев подаде оставка като управител на ДКЦ “Районна Поликлиника“ Казанлък

9215 | 25 март 2024

Изявените възпитаници на МГ: Тихомир Глухарев, който е единственият българин от областта, студент в престижния Оксфордски университет

5241 | 26 март 2024

Кражби в Казанлъшко и Павелбанско регистрираха за ден униформените

3851 | 21 март 2024

Шофьор на “Хонда“ блъсна 82-годишна пешеходка

3243 | 25 март 2024

Голямо количество нелегален алкохол иззеха полицейски служители

3177 | 27 март 2024

Абитуриенти от ПХГ ,,Св.Св. Кирил и Методий“ с емоционална и вълнуваща покана за бала към своята класна/ ВИДЕО

2356 | 26 март 2024

Мъж е с опасност за живота след сбиване на междуселски път

2326 | 25 март 2024

След мащабна операция на ГДБОП са иззети над 500 предмета, сред които тракийски шлем и антични златни накити

2302 | 22 март 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак