13:22 | 20 декември 19 6925

Успешна, макар и не рекордна 2019 година за М+С Хидравлик АД

Успешна, макар и не рекордна 2019 година за М+С Хидравлик АД / Новини от Казанлък

„Въпреки несигурността и въпреки не толкова високите резултати, но както през 2018 г, така и тази година ние съумяхме да изплатим коледни премии на работещите във фирмата в размер на 5,8% от годишното им възнаграждение“

Само преди броени дни, дружеството получи отново най-високото отличие TRUE

LEADERS на ICAP България и се затвърди като лидер в българската икономика и за 2018 г. С това, казанлъшката компания стана петкратен носител на най-високото обективно отличие, последователно за годините 2014, 2015, 2016, 2017 и 2018 година.

За добрата работа на компанията през 2018 е доказателство престижната награда, но с каква равносметка и чувства изпращат 2019г. в М+С, разказа Владимир Спасов:


2019 година е към своя край. Каква е равносметката за М+С Хидравлик като се обърнете назад?

2019 година е една година, която беше поредното предизвикателство пред нас. За разлика обаче от предишните пет, в които предизвикателство беше да се справяме с ръстовете в производството си и поставяхме рекорди в историята на фирмата, през 2019г. основното предизвикателство беше да работим при доста различни обстоятелства. Общата несигурност по света, в политически и политикоикономически план, всички тези търговски войни, санкции, дългото отлагане на Брекзит. Всички тези фактори дават една несигурност на икономиката и на начина, по който всеки един от клиентите може да планира. В тази обстановка завършваме 2019 година със спад прямо предходната година от около 10 %, което реално се равнява на нивото от 2017г.


Какво да очакваме през новата година?

М+С Хидравлик в края на предходната година изготви нова концепция за оптимизиране на производствените потоци. В тази връзка започнахме изграждането на съвсем нов производствен корпус, който смея да твърдя, че ще стане една от най-предизвикателните сгради, най-предизвикателният проект не само в Казанлък, но и България. Производственият корпус ще бъде на 2 етажа, което само по себе си е нещо, което го няма у нас, и с обща площ от 8 дка. Неговият пусков срок очаквам до края на март 2020 г. Проектът е за малко над 10 млн лева.

Освен него, януари окончателно ще бъде завършен проектът за изграждане на нов учебно-изследователски център на мястото на бившето училище Христо Ботев, в което ще бъдат разположени няколко учебни зали. Тези зали, освен за наши цели, ще бъдат предоставени и на учениците по дуално обучение към Професионална гимназия „Иван Хаджиенов“, и на студентите в Техническия колеж в Казанлък.

Този комплекс ще има 8 лаборатории и няколко вторични лаборатории, които ще бъдат използвани за наши цели, но ще има възможност в тях да бъдат изпитвани всякакви хидравлични изделия, без значение дали са произведени в България или в други страни.

Освен тези проекти М+С Хидравлик продължи и с амбициозната си инвестиционна програма, т.е сумата на инвестициите през 2019 ще надхвърли 17 мил лв. По настоящем във фирмата работят 1130 човека, малко по-малко от края на миналата година, но ви казах, че това е свързано с общата несигурност, която съществува в икономиката.


Няма как да подминем и въпроса за коледните премии. Фирмата е една от първенците в даването на коледен бонус в областта, и в процента, който отделя за своите служители. Като имаме предвид спада на работата през 2019, ще бъдат ли дадени коледни премии и ако да в какъв размер?

Въпреки несигурността и въпреки не толкова високите резултати, но както и през  2018 г, така и тази година ние съумяхме да изплатим коледни премии на работещите във фирмата в размер на 5,8% от годишното им възнаграждение. Освен това предвиждаме и увеличение средно с 5 % на работните заплати от 01.01.2020, макар това да е изключително трудно да се прави в настоящата консервативна икономическа ситуация. Искрено се надявам всички работещи във фирмата да разбират обективните фактори, които ни заобикалят, и да разбират, че единствено тези обстоятелства са причината за известния дискомфорт понякога на работещите. И нека поясня нещо поради не дотам позитивните коментари, които срещам понякога – заплатите на работещите при нас са вървели винаги само в една посока – нагоре. При нас има и една допълнителна променлива която изплащаме като премии всеки месец съобразно с обема на производство и личния принос на всеки един от работещите. Тази компонента през настоящата година е малко по-ниска във връзка с казаното досега за общата икономическа ситуация, но вярвам, че ще успеем да я компенсираме с увеличението на основните заплати от 01.01.2020.

Мога да гарантирам, че развитието на компанията е устойчиво и особено след пускане в работа на новия производствен корпус и реализирането на концепцията за пренареждане на производствените потоци, ефективността на нашата дейност ще стане доста по-висока.


Какво искате да кажете на всички, които работят в М+С Хидравлик?

Иска ми се от цялото си сърце да благодаря на хората, които неуморно полагат усилия, за това М+С Хидравлик да бъде фирмата, която е един от лидерите на българската икономика, фирмата, която е един от лидерите на световния пазар на хидравлични изделия.

Пожелавам на всички много топлина в душите, много хубави и истински емоции по време на Коледните и Новогодишни празници.

 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Обяви от Казанлък:

ЗПП ЕООД предлага под НАЕМ нов модел автовишка с хидравличен кош

ЗПП ЕООД гр.Шипка предлага под НАЕМ нов модел автовишка IVECO с хидравличен кош,въздух и ток 220V с осигурен оператор....

Платени съобщения 18/03/2024 гр.Казанлък
Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Управителният съвет на Туристическо дружество „Орлово гнездо“ град Казанлък съобщава на своите членове , че...

Платени съобщения 10/03/2024 гр.Казанлък
Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес. Без Посредник- Директно от собственик. Възможност...

Платени съобщения 06/03/2024 гр.Казанлък
 Kia Казанлък -Мончев-90 ООД  търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

Kia Казанлък -Мончев-90 ООД търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

За длъжността ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС, трябва да имате средно...

Работа 06/03/2024 гр.Казанлък
Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида край язовир Копринка търси да назначи камериерки на постоянен трудов договор. Работата е целогодишна....

Работа 29/02/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Д-р Нели Боскович: Липсата на профилактика и здравословен начин на живот са водещи за отключването на неврологични болести

9366 | 21 март 2024

Д-р Красимир Пейчев подаде оставка като управител на ДКЦ “Районна Поликлиника“ Казанлък

9144 | 25 март 2024

На 9-ти април отварят архео комплекса „Светът на траките“

8972 | 27 март 2024

Изявените възпитаници на МГ: Тихомир Глухарев, който е единственият българин от областта, студент в престижния Оксфордски университет

5097 | 26 март 2024

Кражби в Казанлъшко и Павелбанско регистрираха за ден униформените

3831 | 21 март 2024

Шофьор на “Хонда“ блъсна 82-годишна пешеходка

3216 | 25 март 2024

Голямо количество нелегален алкохол иззеха полицейски служители

3060 | 27 март 2024

Мъж е с опасност за живота след сбиване на междуселски път

2302 | 25 март 2024

Абитуриенти от ПХГ ,,Св.Св. Кирил и Методий“ с емоционална и вълнуваща покана за бала към своята класна/ ВИДЕО

2297 | 26 март 2024

В музей „Чудомир“ представиха краеведски труд за творчеството на казанлъшката писателка и общественик Лилия Димитрова

2249 | 22 март 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак