16:29 | 07 февруари 20 5368

Инспектор Велизар Михов с награда от “Пожарникар на годината“

Инспектор Велизар Михов с награда от “Пожарникар на годината“ / Новини от Казанлък

Днес, за 25-ти път, на официална церемония бяха връчени наградите "Пожарникар на годината". 13 огнеборци и спасители бяха удостоени с почетна статуетка за своя висок професионализъм, сред които е и казанлъчанинът инспектор Велизар Михов. В 4 категории бяха излъчени наградените, допринесли най-висок принос в противопожарната служба.

"Пожарникар на годината" се организира и провежда в четири раздела. Първият, в който се излъчва комплексен победител, е за държавни служители, работещи по различните направления на дейност. Вторият, според категорията на служителите, е за работещите в направление “Пожарогасителна и спасителна дейност”. Третият - за служители от направление “Контролна дейност”. Четвъртият обхваща направление „Превенция”. През последните години се утвърди и категорията „Отличени” – за партньори, представители на изпълнителната и местната власт, общественици, доброволци.

Победител в раздел „Контролна дейност“ за ръководни, експертни и изпълнителски длъжности е инспектор Велизар Михов от Районна служба ПБЗН - Казанлък. Той осъществява ефективен държавен противопожарен контрол и превантивна дейност в специфичен участък. През изминалата година е извършил 74 контролни и 66 тематични проверки. Има съществен принос за превантивната дейност на РСПБЗН – Казанлък. Успешно работи с деца от местните училища и детски градини. Инспектор Михов при необходимост се включва и като оперативен служител – през лятото на 2019 г. той участва в ликвидиране на няколко горски пожара.

"Вашата работа е свързана с много рискове, ежедневно извършвате подвизи, спасявате човешки животи, имущество, противодействате на стихийните бедствия и  правите живота на гражданите по-сигурен и по-спокоен. Всички вие работите с чувство за дълг към гражданите, правите го с професионализъм, който притежавате, затова Ви благодаря сърдечно", с тези думи се обърна към огнеборците министър Младен Маринов.

Традиционният конкурс „Пожарникар на годината” има за цел да покаже съвременното лице и да утвърди постиженията на професията в осигуряването на пожарната безопасност, спасяването и защитата при бедствия. 

На официалната церемония „Пожарникар на годината“ присъстваха заместник - министрите на вътрешните работи Милко Бернер и Стефан Балабанов, заместник-главният секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев, началникът на политическия кабинет на вътрешния министър Михаил Златанов, директорите на главните и административните дирекции на МВР. Тържеството уважиха председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в НС Пламен Нунев, народни представители, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, председателят на БЧК акад. Христо Григоров, бивши ръководни служители на МВР и ГДПБЗН.

 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак