11:55 | 02 март 20 3172

Заради общинска резачка и изсечени дърва, бивш затворник се връща зад решетките

Заради общинска резачка и изсечени дърва, бивш затворник се връща зад решетките / Новини от Казанлък

След година и 3 месеца престой в затвора, 27-годишният И.Г. отново се връща там, а причината - кражба и незаконна сеч. На 04 юли 2019, лицето И.Г. е извършил обир на резачка, собственост на Община Николаево, и на стойност 265 лв. Седем месеца по-късно, 27-годишният обирджия е хванат, че е отсякъл 2 куб.м. дърва от владенията на николаевското село Едрево, чиято стойност била 160 лв.

По искане на Районна прокуратура-Казанлък, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.Г., привлечен като обвиняем за това, че на 4 юли 2019 г., в николаевското село Елхово, в условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на преграда здраво направени за защита на имот  (взломяване катинар на входна врата на склад) е отнел чужда движима вещ – бензинов моторен трион марка, на стойност от 265 лв., собственост на Община Николаево, от владението на другиго - кмет, без негово съгласие с намерението противозаконно да я присвои -  престъпление по чл.196, ал.1 във вр. с чл.195 вр. с 194 вр. чл.29  от Наказателния кодекс.

И за това, че на 13 февруари 2020 г., в землището на с. Едрево, общ. Николаево, отдел 284, от държавен горски фонд, в условията на опасен рецидив, без редовно писмено позволително е отсякъл и извозил 2 куб.м дърва от дървесен вид “цер”, на стойност 160 лв., собственост на ДГС -Гурково- престъпление по чл.235 ал.4 във вр. чл. 29 от Наказателния Кодекс.

В хода на разследването е установено, че на 4 юли 2019 г.,обвиняемият И.Г. разбил катинара на сградата на кметството в с.Елхово, където се съхранявал стопански инвентар и извършил кражба на бензинов моторен трион. На 13 февруари 2020 г. полицейски служители, след получена информация, че в държавен горски фонд в землището на Едрево, се извършва незаконна сеч, установили И.Г. да извозва 2 куб.м отсечени дърва, която дървесина била без документи, доказващи законен произход.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначени и изготвени са оценителни експертизи.

И.Г. е осъждан два пъти, като последното наказание от 1 година и 3 месеца „лишаване от свобода“ е изтърпял през 2017 г.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак