10:52 | 29 април 20 3583

“Мехатроника“ - една от най-успешните специалности в ПГ “Иван Хаджиенов“

Продължаваме и днес с представянето на следващата специалност в най-старото техническо училище в региона, което тази седмица празнува 95-тата си годишнина.

И днешното видео ще ви запознае с акцентите, включени в учебния материал на специалността, моменти от учебния процес, информация за възможностите за реализация след завършването ѝ, както и много снимки и настроение от месеца на професиите в ПГ "Иван Хаджиенов". Отново видеото е подготвено от ученици и преподаватели.

Запознайте се със специалност "Мехатроника".

Чудите се какво точно е махотроника? Това е съвременна област от науката и технологиите, посветена на създаване и функциониране на машини и системи с контролирано от компютър движение. Завършващите специалността получават задълбочена практическа и теоретична подготовка в областите на машиностроенето, уредостроенето, електротехниката и електрониката, информационната и системна техника и др.

Важно е да отбележим, че в тази специалност ПГ "Иван Хаджиенов" е пилот в дуалното обучение. Учениците имат шанс да практикуват наученото в реална работна среда и да получават заплати за това.

Завършващите се сдобиват с III степен на професионална кфалификация по професията "Мрхатроника".

Сферите за реализация, възможностите за израстване и още много информация може да видите във видеото:

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак