11:05 | 04 юни 20 1818

„Бъдеще за децата“ помогна на 200 семейства от Казанлък и региона

„Бъдеще за децата“ помогна на 200 семейства от Казанлък и региона / Новини от Казанлък

Организацията раздаде и последният пакет от хуманитарните помощи, по проект финансиран от Фонд „Обединени срещу COVID-19“

В края на месец април, неправителствена организация бе одобрена за финансиране по програма на Фонд „Обединени срещу COVID-19“, с цел, подкрепа на деца и семейства от рисковите групи. Проектът, на стойност 10 000 лв., дойде точно в най-подходящия момент, когато много хора започнаха да ни подават сигнали, че остават без доходи и възможност за закупуване на стоки и консумативи от първа необходимост - основно за децата си.

Мобилизирахме силите на всички социални партньори, като екипът на Сдружението, инициира разговор и потърси съдействие от Община Казанлък, Дирекция „Социално подпомагане“, както и от кметовете на малките населени места. Целта ни бе да достигнем до истински нуждаещите се семейства, които да бъдат подпомогнати с хранителните пакети.

Проверихме всички доставчици на необходимите ни артикули, като се започне от хранителните продукти, през препаратите за лична хигиена и консумативи и храни за малки деца, като естествено търсихме икономически най – изгодна цена.

Допълнително - подготвихме информация, която по достъпен начин да обяснява за начините на предпазване от COVID19 и спазването на добра лична хигиена. Мобилните ни екипи, разясниха на потребителите, как правилно да се използват предпазните маски и дезинфектантите.

След подбора на семействата, всички закупени продукти бяха разпределени в хуманитарни пакети, като бяха предварително съобразени с потребностите на получателите, възрастта, броя и здравословното състояние на децата. И в пакетите бяха добавени каши, пюрета, адаптирани млека, памперси и др. необходими детски артикули.

В цялостната организация от пакетирането, до предаването на хуманитарните пакети, бяха ангажирани работещите в социалните услуги – Център за обществена подкрепа и Център за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания – гр. Казанлък.  

След разпределението на всички получени стоки, беше създадена организация за предаването на хранителните пакети към застрашените домакинства.
От хуманитарните пакети, пряко се възползваха 200 семейства, а общо подпомогнатите деца са 385, на възраст 0-18 години. Това са представители на крайно бедните социални групи, живеещи в изключително лоши битови условия, родители без стабилни доходи, или липса на такива, семейства на деца с увреждания, семейства на деца с един родител.

Проектът се реализирана територията на общините - Казанлък, Павел баня и Мъглиж. Подкрепени бяха и  децата в риск и техните семействата, ползватели на услугата  Детската къща в с. Горно Черковище.

Ситуацията, която създаде лавинното разпространение на COVID – 19, по света и у нас, въведените епидемиологични мерки, социалната изолация - всичко това, доведе до увеличаване на рискове от изоставяне на новородените още в родилните отделения. Много от семействата, започнаха реално, да се страхуват за своето оцеляване. Несигурността за утрешния ден, липсата или намаляването на доходи, води до напрежение в семейната среда, което от своя страна - увеличава възможността за криза в семейството, а крайният резултат е, че децата са в риск.

Осигуряването на възможност за подпомагане на тези уязвими групи семейства,  създаде условия на сигурност, чувство на благодарност и желание за сплотеност, подкрепа. Мотивира семействата да продължат да се борят и ги амбицира, да търсят начини за заздравяване на отношенията, и запазване на семейството – Заедно!

Фондът е по инициатива на Български дарителски форум, фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България, създаден е цел да подкрепи местни общности в България, пострадали от кризата с коронавируса. До момента набраната в него сума е 945 000 лв.

Повече информация за фонда, можете да откриете ТУК.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Обяви от Казанлък:

ЗПП ЕООД предлага под НАЕМ нов модел автовишка с хидравличен кош

ЗПП ЕООД гр.Шипка предлага под НАЕМ нов модел автовишка IVECO с хидравличен кош,въздух и ток 220V с осигурен оператор....

Платени съобщения 18/03/2024 гр.Казанлък
Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Управителният съвет на Туристическо дружество „Орлово гнездо“ град Казанлък съобщава на своите членове , че...

Платени съобщения 10/03/2024 гр.Казанлък
Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес. Без Посредник- Директно от собственик. Възможност...

Платени съобщения 06/03/2024 гр.Казанлък
 Kia Казанлък -Мончев-90 ООД  търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

Kia Казанлък -Мончев-90 ООД търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

За длъжността ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС, трябва да имате средно...

Работа 06/03/2024 гр.Казанлък
Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида край язовир Копринка търси да назначи камериерки на постоянен трудов договор. Работата е целогодишна....

Работа 29/02/2024 гр.Казанлък
“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

Поради увеличаване обема на работа фирма “ Туинс 3 “ гр.Казанлък , търси да назначи монтажисти и работници в производствен...

Работа 28/02/2024 гр.Казанлък
Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Етнографски комплекс ”Дамасцена” търси хора да увеличи екипа си на длъжностите Готвач, Барман/ка и Сервитьор. Нашите...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак