11:05 | 04 юни 20 1829

„Бъдеще за децата“ помогна на 200 семейства от Казанлък и региона

„Бъдеще за децата“ помогна на 200 семейства от Казанлък и региона / Новини от Казанлък

Организацията раздаде и последният пакет от хуманитарните помощи, по проект финансиран от Фонд „Обединени срещу COVID-19“

В края на месец април, неправителствена организация бе одобрена за финансиране по програма на Фонд „Обединени срещу COVID-19“, с цел, подкрепа на деца и семейства от рисковите групи. Проектът, на стойност 10 000 лв., дойде точно в най-подходящия момент, когато много хора започнаха да ни подават сигнали, че остават без доходи и възможност за закупуване на стоки и консумативи от първа необходимост - основно за децата си.

Мобилизирахме силите на всички социални партньори, като екипът на Сдружението, инициира разговор и потърси съдействие от Община Казанлък, Дирекция „Социално подпомагане“, както и от кметовете на малките населени места. Целта ни бе да достигнем до истински нуждаещите се семейства, които да бъдат подпомогнати с хранителните пакети.

Проверихме всички доставчици на необходимите ни артикули, като се започне от хранителните продукти, през препаратите за лична хигиена и консумативи и храни за малки деца, като естествено търсихме икономически най – изгодна цена.

Допълнително - подготвихме информация, която по достъпен начин да обяснява за начините на предпазване от COVID19 и спазването на добра лична хигиена. Мобилните ни екипи, разясниха на потребителите, как правилно да се използват предпазните маски и дезинфектантите.

След подбора на семействата, всички закупени продукти бяха разпределени в хуманитарни пакети, като бяха предварително съобразени с потребностите на получателите, възрастта, броя и здравословното състояние на децата. И в пакетите бяха добавени каши, пюрета, адаптирани млека, памперси и др. необходими детски артикули.

В цялостната организация от пакетирането, до предаването на хуманитарните пакети, бяха ангажирани работещите в социалните услуги – Център за обществена подкрепа и Център за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания – гр. Казанлък.  

След разпределението на всички получени стоки, беше създадена организация за предаването на хранителните пакети към застрашените домакинства.
От хуманитарните пакети, пряко се възползваха 200 семейства, а общо подпомогнатите деца са 385, на възраст 0-18 години. Това са представители на крайно бедните социални групи, живеещи в изключително лоши битови условия, родители без стабилни доходи, или липса на такива, семейства на деца с увреждания, семейства на деца с един родител.

Проектът се реализирана територията на общините - Казанлък, Павел баня и Мъглиж. Подкрепени бяха и  децата в риск и техните семействата, ползватели на услугата  Детската къща в с. Горно Черковище.

Ситуацията, която създаде лавинното разпространение на COVID – 19, по света и у нас, въведените епидемиологични мерки, социалната изолация - всичко това, доведе до увеличаване на рискове от изоставяне на новородените още в родилните отделения. Много от семействата, започнаха реално, да се страхуват за своето оцеляване. Несигурността за утрешния ден, липсата или намаляването на доходи, води до напрежение в семейната среда, което от своя страна - увеличава възможността за криза в семейството, а крайният резултат е, че децата са в риск.

Осигуряването на възможност за подпомагане на тези уязвими групи семейства,  създаде условия на сигурност, чувство на благодарност и желание за сплотеност, подкрепа. Мотивира семействата да продължат да се борят и ги амбицира, да търсят начини за заздравяване на отношенията, и запазване на семейството – Заедно!

Фондът е по инициатива на Български дарителски форум, фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България, създаден е цел да подкрепи местни общности в България, пострадали от кризата с коронавируса. До момента набраната в него сума е 945 000 лв.

Повече информация за фонда, можете да откриете ТУК.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък

ЗПП ЕООД предлага под НАЕМ нов модел автовишка с хидравличен кош

ЗПП ЕООД гр.Шипка предлага под НАЕМ нов модел автовишка IVECO с хидравличен кош,въздух и ток 220V с осигурен оператор....

Платени съобщения 18/03/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак