20:42 | 02 октомври 20 2014

Кметът на Казанлък към посланика на Япония: Връзките между Казанлък и Япония са много силни и трябва да продължат в новите условия

Кметът на Казанлък към посланика на Япония: Връзките между Казанлък и Япония са много силни и трябва да продължат в новите условия / Новини от Казанлък

ЯПОНСКИЯТ ПОСЛАНИК В КАЗАНЛЪК: В ЯПОНИЯ СЕ СПОМЕНАВА ВЕЧЕ НЕ САМО КИСЕЛОТО МЛЯКО, НО И РОЗАТА И КАЗАНЛЪК

Кметът на Община Казанлък посрещна в кабинета си Негово превъзходителство Нарахира Хироши, извънреден и пълномощен посланик на Япония в България от лятото на тази година. Той изрази удовлетворението си от създадените добри отношения на Казанлък с Фукуяма, Мунаката, Хирошима и изрази надежда, че те ще се развиват. Посланик Нарахира сподели, че е силно впечатлен от историята на Казанлък след посещение на културни забележителности в Долината на розите и на тракийските царе. „Въпреки сложната обстановка сега, ние имаме много добри контакти, които трябва да продължим!“, заяви Нарахира Хироши. „Отношенията между двете страни имат дълга история, но вече у нас се споменава не само киселото мляко, но и розата и Казанлък.“, отбеляза новият посланик на Япония в България.

Кметът на Община Казанлък приветства високопоставените гости и изрази радост, че ще работят заедно в следващите години. Галина Стоянова обърна внимание, че те ще бъдат различни: „Защото връзките трябва да се пренасочат в различна форма, предвид кризата с covid-19, ние трябва да намерим начин да се сближаваме и да поддържаме тези добри контакти в различни форми.“. Тя благодари за проведената видеовръзка, чрез която Казанлък и Фукуяма споделиха своите Празници на розата. Кметът на Казанлък коментира: „Този обмен, който направихме беше полезен, за да е ясно, че мостовете между градовете Казанлък и Фукуяма продължават да съществуват в новите условия. Въпреки covid-19 трябва да се научим да поддържаме и продължим приятелските си отношения!“, заяви Кметът на Казанлък Галина Стоянова.

„Горди и щастливи сме, че имаме такова добро приятелство с Мунаката!“, сподели Галина Стоянова и покани кмета на Мунаката г-жа Мисако да присъства на следващия Фестивал на розата в Казанлък. Кметът изрази съжаление за невъзможността да бъде реализирана създадената организация  за отбелязване на 20-годишния юбилей от началото на отношенията между Мунаката и Казанлък и обеща, че предложенията между тях ще бъдат реализирани под подходяща форма. „Връзките между  Мунаката и Казанлък са много силни и емоционални. Те се осъществяват през Посолството на Япония у нас, но мостът между тях е Почетният гражданин на Казанлък Христо Стоянов, за което използвам случая да му благодаря.“, подчерта Кметът на Казанлък.

Към посланика на Япония Нарахира Кметът на Казанлък предложи създаването на общи проекти с Посолството и обърна внимание на дългогодишната традиция посланикът на Страната на изгряващото слънце у нас да бъде Почетен председател на конкурса за Царица Роза.

Двете страни в срещата се разбраха да намерят и подходящ начин за осъществяване на планираното побратимяване между училища – ППМГ „Никола Обрешков“ и японско училище от Мунаката, което също бе отложено заради пандемията. „Много ни се иска това да не се случва виртуално, а да го направим реално в близък момент в следващата година.“, пожела Галина Стоянова.

„Връзките на нашия град с Фукуяма, Мунаката, Хирошима за нас са от изключителна важност като град, който има много побратимени градове, Вие ще видите и витрината за връзките ни с целия свят, когато няма граници за приятелството и за традициите. Градовете от Япония са нещо повече от контакти и побратимяване.“, сподели мнението на посланика на Япония Кметът на Казанлък. „Защото между нашите два народа наистина има нещо повече като емоционална връзка!“, разказа Кметът на Казанлък. „Нашите отношения трябва да бъдат не само в сферата на културата и образованието, но и в сферата на икономиката.“, бяха единодушни участниците в срещата. Негово превъзходителство Нарахира отбеляза: „Трябва да търсим нова посока на нашите отношения!“. Той цитира японска поговорка, според която „След тежко време идват хубави дни!“.

Пресцентър на община Казанлък

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък

ЗПП ЕООД предлага под НАЕМ нов модел автовишка с хидравличен кош

ЗПП ЕООД гр.Шипка предлага под НАЕМ нов модел автовишка IVECO с хидравличен кош,въздух и ток 220V с осигурен оператор....

Платени съобщения 18/03/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак